Home / Good Life  / Art & Culture  / Αποκαλύφθηκε το μεγάλο μυστήριο για το γνωστό έργο “Η κραυγή” του Edvard Munch

Αποκαλύφθηκε το μεγάλο μυστήριο για το γνωστό έργο “Η κραυγή” του Edvard Munch

 

Το Εθνικό Μουσείο της Νορβηγίας ερεύνησε το μυστήριο που κρύβεται από το 1904, γύρω από το εμβληματικό έργο “Η κραυγή” του Edvard Munch.

 

 

 

Στην επάνω αριστερή γωνία του γνωστού έργου “Η κραυγή” του Edvard Munch κρύβεται η φράση: “Μπορεί να έχει ζωγραφιστεί μόνο από έναν τρελό.”

Για δεκαετίες, ειδικοί τέχνης δεν μπόρεσαν να επιβεβαιώσουν την προέλευση της γραμμής, αλλά τώρα χάρη στην τεχνολογία υπερύθρων επιβεβαιώθηκε η φράση στο πρωτότυπο έργο του (1893). Η φράση συγκρίθηκε με τα χειρόγραφα, από τα ημερολόγια του καλλιτέχνη.

 

 

 

 

“Χωρίς καμιά αμφιβολία είναι πρόταση του Munch. Το ίδιο το χειρόγραφο, καθώς και τα γεγονότα που συνέβησαν το 1895, όταν ο ζωγράφος έδειξε για πρώτη φορά το έργο του στη Νορβηγία, όλα αποδεικνύουν ότι σημειώθηκε από τον ίδιο”, δήλωσε η Mai Britt Guleng, επιμελήτρια του μουσείου.

 

 

Πολλοί υποθέτουν ότι ήταν η κριτική αντίδραση στον πίνακα, που τον οδήγησε να προσθέσει τη γραμμή. Σύμφωνα με το ημερολόγιό του, με το έργο “Η κραυγή” ταξίδεψε στην Kristiania (Όσλο) και παρακολούθησε ένα κόκκινο ηλιοβασίλεμα, ενώ πολεμούσε την κατάθλιψη, το άγχος και την διαταραγμένη ψυχική του υγεία.

 

 

Ανακαλύψτε περισσότερα για την έρευνα εδώ!

 

[email protected]

"The most beautiful experience we can have is the mysterious. It is the fundamental emotion that stands at the cradle of true art and true science". Albert Einstein