Home / Good Life  / Ο Τάσος Αντωνίου φτιάχνει τις πιο νόστιμες μαμαδίστικες συνταγές

Ο Τάσος Αντωνίου φτιάχνει τις πιο νόστιμες μαμαδίστικες συνταγές

Ο Τάσος Αντωνίου φτιάχνει τις πιο νόστιμες μαμαδίστικες συνταγές
Τάσος Αντωνίου: Ο food blogger που φέρνει στο πιάτο σου το φαγητό της μαμάς σου. 

Ποιος δεν αγαπά το φαγητό της μαμάς του; Ποιος δεν νοσταλγεί τις μοναδικές γεύσεις και συναισθήματα που τον γεμίζει μια μπουκιά από το φαγητό της μαμάς; Ο Τάσος Αντωνίου έχει αναλάβει να μας κάνει experts στο μαμαδίστικο φαγητό μέσα από το αγαπημένο στο κοινό site του, Μαμά Πεινάω!, το επιτυχημένο YouTube channel του Mama Peinao TV και το ομώνυμο δημοφιλές account του στο Instagram. 

Ο Τάσος Αντωνίου, ένας άνθρωπος με βαθιά αγάπη για το φαγητό, με πάθος για τη γαστρονομία και τις γεύσεις, είναι ασταμάτητος, καθώς επιδιώκει συνεχώς να ανακαλύπτει κάτι νέο για το φαγητό και να το μοιράζεται με το κοινό του.

 

 

Ο Τάσος Αντωνίου φτιάχνει τις πιο νόστιμες μαμαδίστικες συνταγές

 

 

Μίλησέ μας για σένα. Πώς από την Επικοινωνία που σπούδασες κατέληξες στη μαγειρική; Την αγαπούσες πάντα;

Ο κόσμος της γαστρονομίας πάντα με εντυπωσίαζε τρομερά. Από μικρός πάντα τρύπωνα στην κουζίνα όταν μαγείρευε η μητέρα μου, για να μυρίσω τα υλικά, να δοκιμάσω την πρώτη μπουκιά από το ζεστό φαγητό.

Fast forward μερικά χρόνια μετά, φοιτητής επικοινωνίας πλέον, με ελάχιστες επαγγελματικές μαγειρικές γνώσεις, συνειδητοποίησα πόσο χρήσιμο θα ήταν να είχα στα χέρια μου ένα βιβλίο για αρχάριους μάγειρες, με εύκολες, γρήγορες και σωστές συνταγές. Αποφάσισα, λοιπόν, να ξυπνήσω τις μαγειρικές μου ικανότητες από τη χειμερία νάρκη που είχαν πέσει και να γράψω εγώ αυτό το βιβλίο, που θα ήταν χρήσιμο σε καλοφαγάδες σαν εμένα. Διάβασα πολύ, πήγα σε πολλά σεμινάρια, σπούδασα, πειραματίστηκα, ταξίδεψα, έμαθα πολλά για τη γαστρονομία από τα ταξίδια μου.

Το 2009 αποφάσισα να δημιουργήσω ένα site υποστηρικτικό για το βιβλίο που ετοίμαζα, με μυστικά, συμβουλές, συνεντεύξεις, συνταγές και ό,τι έχει να κάνει με το φαγητό και την κουλτούρα του. Το όνομά του θα ήταν όπως αυτό το βιβλίου: Μαμά Πεινάω!.

Το site καθημερινά αποκτούσε όλο και περισσότερους αναγνώστες, followers στα social media και σήμερα πλέον είναι ένα από τα μεγαλύτερα site με συνταγές μαγειρικής στα ελληνικά. Το κανάλι μας στο YouTube, Mama Peinao TV, έχει περισσότερους από 80 χιλιάδες συνδρομητές και εκατομμύρια views. Παράλληλα με τα digital κανάλια, ετοίμαζα πυρετωδώς το βιβλίο μου και όταν έγινε η πρόταση για την έκδοσή του, από τις εκδόσεις Πατάκη, η αντίστροφη μέτρηση ξεκίνησε. Είμαι πολύ χαρούμενος που ο κόσμος το αγκάλιασε τόσο πολύ, όπως μου γράφουν στα emails και στα μηνύματα! Είναι πολύ μεγάλη τιμή για έναν συγγραφέα να βραβεύεται το βιβλίο του σε έναν παγκόσμιο διαγωνισμό, ειδικά όταν πρόκειται για τα βραβεία Gourmand, τα Όσκαρ των βιβλίων γαστρονομίας. 

 

 

Ποιο φαγητό, γεύση ή αρώματα θυμάσαι με αγάπη από την παιδική σου ηλικία;

Τα καλοκαιρινά μπάρμπεκιου στο μπαλκόνι μας στην Αίγινα, με θέα το ψαροχώρι της Πέρδικας, το φαγητό της γιαγιάς στην Ακράτα και φυσικά τα πρωινά που μπούκαρα στο κοτέτσι για να πάρω φρέσκα αυγά, που λίγο αργότερα θα γινόντουσαν οι καλύτερες αυγοφέτες ever.

 

 

Ο Τάσος Αντωνίου φτιάχνει τις πιο νόστιμες μαμαδίστικες συνταγές

O Τάσος Αντωνίου με τον παγκοσμίου φήμης σεφ Jamie Oliver μαγειρεύουν μαζί! Μία από τις πιο σημαντικές στιγμές της γαστρονομικής του πορείας.

 

 

Site, YouTube, Instagram: Υπάρχει κάποια πλατφόρμα που σε γοητεύει περισσότερο και μέσα από ποια θεωρείς πως εκφράζεις καλύτερα τη δουλειά σου;

Το κάθε μέσο έχει την ομορφιά του και δίνει διαφορετικές δυνατότητες επικοινωνίας με τον κόσμο. Έχω συνεργαστεί με πολλά μέσα από digital, έντυπα, μέχρι ραδιόφωνο και τηλεόραση.

Αυτό που αγαπώ πιο πολύ είναι η άμεση επαφή με το κοινό, η διαδραστικότητα και η αμεσότητα. Θέλω να μαθαίνω συνέχεια τι αρέσει στον κόσμο που με εμπιστεύεται και με ακολουθεί, τι άλλο θέλουν να δουν από εμένα, τι νέο μπορώ να δοκιμάσω κλπ.

Τον τελευταίο καιρό, περνάω πολύ χρόνο στο Instagram και μιλάω καθημερινά με followers μέσα από stories και μηνύματα.

 

 

 

 

Αλήθεια τι σημαίνει να είσαι food blogger; Πώς είναι η καθημερινότητά σου;

Σημαίνει πολύ φαγητό! Τώρα, στα lockdowns, περνάω ατέλειωτες ώρες στο kitchen studio, όπου δοκιμάζουμε με την ομάδα μου νέες συνταγές, κάνουμε γυρίσματα για το YouTube, stories στο Instagram κλπ. Σε φυσιολογικές συνθήκες, θα με βρεις να ταξιδεύω full, συνήθως στο Λονδίνο όπου περνάω πολύ χρόνο. Κατά τ ’άλλα, δοκιμάζω νέα μαγαζιά και εστιατόρια σε όλη την Ελλάδα. Τα τελευταία δυο χρόνια συνεργάζομαι με επιλεγμένα εστιατόρια και επιχειρήσεις εστίασης, όπου μαζί με την ομάδα μου επιμελούμαστε τον στρατηγικό σχεδιασμό του customer experience και αναπτύσσουμε το menu development.

 

Ποια είναι η δική σου αγαπημένη μαμαδίστικη συνταγή; Μπορείς να την μοιραστείς μαζί μας;

Η μητέρα μου είναι πολύ δημιουργική και πάντα μαγείρευε πολύ προχωρημένα φαγητά, για την εκάστοτε εποχή. Παρατηρούσε τις αντιδράσεις μας και όταν έβλεπε ότι είμαστε κοντά στο να βαρεθούμε κάποιο φαγητό, πειραματιζόταν με κάτι άλλο. Έτσι στο σπίτι πάντα αγαπούσαμε και ακόμα αγαπάμε πολλά πιάτα, το κάθε ένα για τον λόγο του.

 

Σου αρέσει πολύ να ταξιδεύεις για γαστρονομικούς λόγους. Ποιο ταξίδι σου και ποιες γεύσεις σού έχουν μείνει αξέχαστες και γιατί; Πού αλλού θα ήθελες να ταξιδέψεις;

Αγαπώ το Λονδίνο γιατί περνάω πολύ χρόνο εκεί και μου έχει χαρίσει μοναδικές στιγμές προσωπικές, επαγγελματικές και γαστριμαργικές. Είναι φοβερή πόλη και πραγματικά μπορείς να βρεις ό,τι τραβάει η ψυχή σου σε πολύ υψηλό επίπεδο. Έχω ανακαλύψει πολλά μικρά και φοβερά διαμάντια, που απλώς δεν τα βρίσκεις εάν δεν είσαι local. Είναι μέρη που δε θέλουν τουρίστες και εκεί ζεις το πραγματικό vibe της πόλης. Επόμενοι σταθμοί Λατινική Αμερική και Ασία – και ελπίζω σύντομα!

 
Τι θα μαγείρευες σε ένα αγαπημένο σου πρόσωπο για μία ιδιαίτερη περίσταση και γιατί;

Για εμένα είναι πρόκληση να μαγειρεύω εύκολα και να είναι προσβάσιμο σε όλο τον κόσμο, αλλά και να πειράζω “εύκολες και απλές συνταγές” και να τις κάνω με το δικό μου twist. Ας πούμε αν φας burger από τα χέρια μου θα καταλάβεις τι σημαίνει πραγματικό burger.

 

 

 
Ετοιμάζεις κάτι για το μέλλον;

Αυτή η περίοδος με βρίσκει σε full δημιουργικό mode. Στο τραπέζι πέφτουν πολλά projects και προτάσεις, ιδέες και σκέψεις γύρω από το φαγητό και την εστίαση. Stay tuned μέσα από το account μου στο Instagram.

 

 

 

 

Q&A

Αγαπημένο μου εργαλείο στην κουζίνα: O food processor μου.

Οι λέξεις που με χαρακτηρίζουν: Επίμονος, δημιουργός, multi-tasker.

Τρία μπαχαρικά που αγαπώ: Κάρυ, τζίντζερ, κουρκουμάς.

Όταν δεν μαγειρεύω: Ταξιδεύω, φωτογραφίζω, περπατάω, πίνω καφέ και γνωρίζω κόσμο.

Ονειρεύομαι να: Ανοίξω μια σχολή μαγειρικής, χωρίς δίδακτρα, μόνο για όσους έχουν πάθος και μεράκι, αλλά δεν έχουν τους απαραίτητους πόρους.

 

 

 

[email protected]

Αληθινό παιδί του Ιούλη, λατρεύω τη θάλασσα και το θερινό σινεμά, ενώ αν με ρωτήσεις ποιος είναι ο αγαπημένος μου προορισμός, θα σου απαντήσω “η Βαρκελώνη” - χωρίς δισταγμό! Στην ταινιοθήκη μου σίγουρα θα βρεις τα άπαντα του Almodovar, αλλά και επιλεγμένες ταινίες της χρυσής εποχής του Hollywood, όπως το “Όσα παίρνει ο άνεμος”!