Home / Good Life  / Η πιο γρήγορη καταλανική συνταγή που θα λατρέψεις

Η πιο γρήγορη καταλανική συνταγή που θα λατρέψεις

Η πιο γρήγορη καταλανική συνταγή που θα λατρέψεις
Με αυτή την καταλανική συνταγή θα σου τρέχουν τα σάλια. 

Η καταλανική συνταγή που θα σου ανοίξει την όρεξη. Μία πολύ γρήγορη και νόστιμη συνταγή που έχει τις ρίζες της στην Ιβηρική χερσόνησο και πιο συγκεκριμένα στην Ισπανία είναι το ψωμάκι με ντομάτα. Γνωστό και ως Pan con Tomate ή και ως Pa amb tomàquet, το ψωμάκι με ντομάτα είναι παραδοσιακό καταλανικό πιάτο που αγαπούν ντόπιοι και διεθνείς ταξιδιώτες.  

Σερβίρεται ως σαντουιτσάκι (bocadillo) ή ως ένα από τα αγαπημένα μας tapas σαν συνοδευτικό μαζί με μία κρύα μπύρα ή κρασί. Είναι πολύ κοντά στις δικές μας γεύσεις και μπορείς να το φτιάξεις και εσύ πολύ εύκολα και γρήγορα. Χρειάζεσαι μόνο λίγα υλικά, που έχουμε όλοι στην κουζίνα μας, και λιγότερο από πέντε λεπτά. Όχι κι άσχημα! 

 

Η πιο γρήγορη καταλανική συνταγή που θα λατρέψεις

Φέρε τις γεύσεις της Ιβηρικής χερσονήσου στο σπίτι σου.

 

 

Υλικά και εκτέλεση.

Θα χρειαστείς ψωμί της αρεσκείας σου (οι Καταλανοί προτιμούν την μπαγκέτα), ντομάτες, ελαιόλαδο, αλάτι και ρίγανη. Προαιρετικά θα χρειαστείς σκόρδο. Πώς θα το φτιάξεις; Κόβεις την ντομάτα στα δύο και την λιώνεις πάνω στο ψωμί -αν θέλεις κάτι τραγανό μπορείς να φρυγανίσεις νωρίτερα το ψωμάκι. Τρίβεις την ντομάτα πάνω στο ψωμί ώστε να απορροφήσει καλά όλα της τα ζουμιά και να κοκκινίσει. Στη συνέχεια ρίχνεις από πάνω όσο ελαιόλαδο θέλεις, αλάτι και λίγη ρίγανη. 

Σε περίπτωση που σου αρέσει το σκόρδο και θέλεις να γευτείς την αυθεντική καταλανική συνταγή, πριν ακόμη λιώσεις την ντομάτα στο ψωμί, άλειψε το σκόρδο που θα έχεις κόψει στη μέση πάνω στη φέτα σου για να πάρει γεύση. Ακόμη, αν σου αρέσουν τα αλλαντικά μπορείς να προσθέσεις από πάνω μία φέτα jamon -το αλλαντικό των Ισπανών- για έξτρα γεύση όπως κάνουν συχνά οι Καταλανοί. Το πιάτο σου είναι έτοιμο. 

 

Η πιο γρήγορη καταλανική συνταγή που θα λατρέψεις

Pan con Tomate: Η πιο γρήγορη καταλανική συνταγή που θα λατρέψεις!

 

 

Η νοστιμιά και η ομορφιά βρίσκονται στην απλότητα. Καλή απόλαυση! 

[email protected]

Αληθινό παιδί του Ιούλη, λατρεύω τη θάλασσα και το θερινό σινεμά, ενώ αν με ρωτήσεις ποιος είναι ο αγαπημένος μου προορισμός, θα σου απαντήσω “η Βαρκελώνη” - χωρίς δισταγμό! Στην ταινιοθήκη μου σίγουρα θα βρεις τα άπαντα του Almodovar, αλλά και επιλεγμένες ταινίες της χρυσής εποχής του Hollywood, όπως το “Όσα παίρνει ο άνεμος”!