Home / Cozyhome  / Cozy Meets  / Together… we “DO” it better!

Together… we “DO” it better!

Με σπουδές πάνω στο interior design, αλλά και την τέχνη και με ένα εντυπωσιακό portfolio, η καθεμία τους ξεχωριστά, η Ντενίζ Βασιλειάδου και η Ουρανία Γιαβή ένωσαν τους δυνάμεις τους, δημιουργώντας ένα γραφείο με πρωτοποριακές υπηρεσίες, που εγγυάται να χαρίσει στον χώρο μας -ιδιωτικό ή επαγγελματικό- το απόλυτο αισθητικό αποτέλεσμα.

 

   

 

 

do-designers.com
Ντενίζ Βασιλειάδου
Ουρανία Γιαβή

Έχοντας μία αξιόλογη επαγγελματική πορεία η καθεμία σας ατομικά πώς πήρατε την απόφαση να επιλέξετε έναν κοινό δρόμο; Και πώς ακριβώς προέκυψε αυτή η συνεργασία;

Συναντηθήκαμε για πρώτη φορά το 2013, όταν οι επαγγελματικές μας δραστηριότητες διασταυρώθηκαν και αποφασίσαμε να ενώσουμε τις δυνάμεις μας ενόψει ενός συγκεκριμένου project που μόλις είχε προκύψει. H συνεργασία αυτή σύντομα “βαφτίστηκε” do designers από τα αρχικά των ονομάτων μας (Deniz & Ourania) και την ιδιότητά μας και έτσι συνεχίζεται έως σήμερα!

 

 

Ποιες υπηρεσίες αναλαμβάνει το γραφείο σας και τι ακριβώς είναι το “e-design” που αναφέρετε μέσα σε αυτές;

Το “e-design” είναι μια υπηρεσία, που δημιουργήθηκε με σκοπό να επεκτείνουμε τις δραστηριότητές μας σε όλη την Ελλάδα μέσω της διαδικτυακής επικοινωνίας. Ένας γρήγορος και εύκολος τρόπος για να έρθουν σε επαφή μαζί μας όσοι δεν έχουν πρόσβαση σε υπηρεσίες interior design στην περιοχή τους ή όσοι απλά προτιμούν να μας πλησιάσουν διαδικτυακά. Αρκεί να μας στείλουν, μέσω email, τα στοιχεία του χώρου, που τους ενδιαφέρει και τις προθέσεις τους. Μέσα σε λίγες ημέρες θα λάβουν στο inbox τους μια ολοκληρωμένη πρόταση από την ομάδα μας. Το γραφείο μας, πάντα στα πλαίσια της ανακατασκευής και της διακόσμησης, επιχειρεί να καλύψει ένα πολύ μεγάλο φάσμα υπηρεσιών, τις οποίες κάθε φορά προσαρμόζει στις ανάγκες, τις ιδιαιτερότητες και τις επιθυμίες του εκάστοτε πελάτη.

 

 

Εκτός από το “e-design” στη λίστα με τις υπηρεσίας μας θα βρείτε ακόμα:

– Την υπηρεσία “personal shopper” που απευθύνεται σε όλους όσους δυσκολεύονται στην επιλογή της επίπλωσης και διακόσμησης της κατοικίας τους, προτείνοντάς τους καταστήματα και προϊόντα ανάλογα με το στυλ και το budget τους αλλά και συνοδεύοντάς τους σε αυτά.

– Την υπηρεσία “90 minutes with your interior designer” η οποία μέσα από μία προσωπική συνάντηση 90 λεπτών έρχεται να απαντήσει σε όλα τα ερωτήματα που να έχει κάποιος σχετικά με τον χώρο που ζει και το πώς μπορεί να τον βελτιώσει.

– Την υπηρεσία “full service” που περιλαμβάνει τόσο την πλήρη μελέτη αναδιαμόρφωσης όσο και την κατασκευή οποιουδήποτε χώρου οπουδήποτε στην Ελλάδα.

 

 

 

Με μια πρώτη ματιά στο site, το μάτι του επισκέπτη “πέφτει” κατευθείαν πάνω στην κατηγορία blog! Μιλήστε μας λίγο για αυτό. Τι ακριβώς μπορεί να αναζητήσει κάποιος στο blog σας και ποιος ήταν ο στόχος σας πίσω από το στήσιμό του.

Η ιδέα της δημιουργίας του blog έπεσε στο τραπέζι πριν από 2 περίπου χρόνια ως αποτέλεσμα της επιθυμίας μας να μοιραστούμε τις γνώσεις και την εμπειρία που αποκτούμε καθημερινά μέσα από τη δουλειά μας. “Γιατί να μην δημιουργήσουμε μια πλατφόρμα επικοινωνίας, όπου θα αναπτύσσουμε θέματα σχετικά με τη διακόσμηση, θα δίνουμε συμβουλές και λύσεις σε ζητήματα που απασχολούν όποιον ανακαινίζει ή θέλει να δώσει νέα πνοή στον χώρο του και θα παρουσιάζουμε οτιδήποτε ενδιαφέρον κυκλοφορεί στον κόσμο του design;” Αυτό ακριβώς είναι το blog! Στόχος του κάθε post είναι να αποτελέσει πηγή έμπνευσης, να φανεί χρήσιμο και να μεταφέρει γνώση. Αν δεν πληρεί τουλάχιστον μία από αυτές τις τρεις προϋποθέσεις, δεν βγαίνει προς τα έξω!

 

Ποιο είναι το πιο δύσκολο task που σας έχει ανατεθεί όσον αφορά στο κατασκευαστικό επίπεδο ή στα χρονικά περιθώρια;

Κατασκευαστικά θέματα προκύπτουν σε καθημερινή βάση και τα χρονικά περιθώρια είναι κατά κανόνα στενά, η ομάδα μας όμως λειτουργεί με τέτοιο τρόπο που, τολμώ να πω, eίναι σε θέση να τα αντιμετωπίζει άμεσα, να τα επιλύει και να προχωράει. Αδυνατώ λοιπόν να θυμηθώ κάποιο συγκεκριμένο task, που μας δυσκόλεψε ιδιαίτερα. Θα ήθελα όμως να αναφερθώ σε ένα πολύ ξεχωριστό γεγονός, που συνέβη πριν από ακριβώς 4 χρόνια, όταν ενώ επιβλέπαμε την αποξήλωση σε μια οικοδομή, που μόλις είχαμε αναλάβει και με όλα τα συνεργεία να περιμένουν τις οδηγίες μας “έσπασαν τα νερά” της τότε οκτώ μηνών εγκύου Ντενίζ με αποτέλεσμα να τα αφήσουμε όλα στη μέση για να τρέξουμε στο μαιευτήριο όπου και γεννήθηκε η μικρή Ηλιάννα! Μια μέρα που θυμόμαστε συχνά και χαμογελάμε.

 

 

 

Ποια είναι η προσωπική σας φιλοσοφία σχεδιασμού ως interior designers και πόσο εύκολο είναι να τη διαμορφώσετε ανάλογα με τις απαιτήσεις και το προσωπικό στυλ του εκάστοτε πελάτη;

Η προσωπική μας φιλοσοφία στον σχεδιασμό του εκάστοτε έργου πηγάζει κυρίως από την προσωπική επαφή, που αναπτύσσουμε με τον κάθε πελάτη. Ιδιαίτερα όταν πρόκειται για κατοικίες τα πράγματα γίνονται ακόμα πιο προσωπικά, καθώς δεν είναι λίγες οι φορές που καλούμαστε να ανακαλύψουμε μαζί με τον πελάτη μας τις επιθυμίες, τις ανάγκες και το στυλ που τον εκφράζει, έτσι ώστε στη συνέχεια να του προσφέρουμε τον χώρο που ανταποκρίνεται στις προσδοκίες και στα όνειρά του!

Τι θα μπορούσαμε να αλλάξουμε στον χώρο μας, ώστε να του δώσουμε χαρακτήρα με μία κίνηση;

Είναι νομίζω κοινό μυστικό πως ο πιο αποτελεσματικός τρόπος για να δώσεις χαρακτήρα με μία κίνηση είναι το χρώμα. Δεν είναι ωστόσο ο πιο εύκολος, όπως συνηθίζεται να λέγεται. Το χρώμα, όπως μπορεί να απογειώσει, έτσι μπορεί και να καταστρέψει αισθητικά έναν χώρο. Όταν καλούμαστε να επιλέξουμε τι θα βάψουμε και πώς, πρέπει να έχουμε στο μυαλό μας όγκους και όχι επιφάνειες. Αυτό ναι, είναι ένα μυστικό και μια χρήσιμη συμβουλή για όσους επιλέξουν τον συγκεκριμένο τρόπο ανανέωσης του χώρου τους.

Έχοντας κάνει ένα εντυπωσιακό ξεκίνημα ως γραφείο, με πρωτοποριακές παροχές, τι να περιμένουμε από εσάς στο μέλλον;

Ένα αγαπημένο απόφθεγμα του Αριστοτέλη αναφέρει πως “τα περισσότερα από αυτά που θα γίνουν στο μέλλον είναι ίδια με αυτά που έχουν γίνει”. Με αυτή τη σκέψη ως moto και με πολλή αγάπη για τη δουλειά που έχουμε επιλέξει, δίνουμε κάθε μέρα τον καλύτερό μας εαυτό και προχωράμε. Ραντεβού στο μέλλον!

 

 

 

Q & A

Αγαπημένο χρώμα:

Ντενίζ: Αν μιλάμε για ρούχα, σίγουρα προτιμώ το
λευκό, δείχνει καθαρό και προσεγμένο, αν πάλι μιλάμε
για διακόσμηση, επιλέγω το βαθύ μπλε.
Oυρανία: Χωρίς δεύτερη σκέψη το μπλε.

Αγαπημένο υλικό:

Ντενίζ: Το σίδερο. Αγαπώ να του δίνω μορφή.
Oυρανία: Μου αρέσει πολύ το μωσαϊκό και είμαι ιδι-
αίτερα χαρούμενη, που τα τελευταία χρόνια έχει έρθει
ξανά στο προσκήνιο.

Αγαπημένο διακοσμητικό αντικείμενο:

Ντενίζ: Γυάλινες πιατέλες τούρτας σε διάφορα μεγέθη
γεμάτες χρώματα από γλυκά να διακοσμούν κάθε
γωνιά…
Oυρανία: Τίποτα δε “διακοσμεί” έναν χώρο καλύτερα
από ένα όμορφο και υγιές φυτό εσωτερικού χώρου!
Ουρανία + Ντενίζ (με μια φωνή) Η Τέχνη!

Το πρώτο πράγμα που προσέχετε σε έναν χώρο;

Ντενίζ: Την αίσθηση που μου βγάζει γενικά…
Oυρανία: Το φως ή την απουσία του.

Διακοσμητικό αντικείμενο (ή στυλ) που
απεχθάνεστε;

Ντενίζ: Απεχθάνομαι…; Όχι, δεν υπάρχει.
Oυρανία: Δε θα έλεγα πως απεχθάνομαι, αλλά σίγουρα
δε συμπαθώ τα ράφια με τα ασημικά και τις κορνίζες.

Εποχή που σας εμπνέει:

Ντενίζ: 20’s φινέτσα, υπερβολή, ανάμειξη υλικών, όλα
μαζί. Απλά αγαπώ.
Oυρανία: Εμπνέομαι από το τώρα και ό,τι αυτό φέρνει
μαζί του.

Μέρος και εποχή που θα θέλατε να ζήσετε:

Ντενίζ: Δεν το έχω σκεφτεί… Αυτό που μπορώ να πω
με σιγουριά είναι ότι θα ήθελα να ταξιδεύω σε διάφορα
μέρη, ώστε να γνωρίζω την κουλτούρα του κάθε τόπου
και να βλέπω πώς επηρεάζει τη σκέψη των interior
designers. Θα ήθελα ας πούμε να πιω το τσάι μου σε
έναν εσωτερικό κήπο στο Μαρόκο, να ξυπνήσω ένα
πρωί σε ένα loft με θέα τη Νέα Υόρκη, να μείνω σε μία
σοφίτα στο Παρίσι και άλλα πολλά!
Oυρανία: Μμμμ συνταξιδιώτη θες;

Ένα μικρό μυστικό της δουλειάς σας:

Ντενίζ: Αγάπη για αυτό που κάνουμε και αντισυμβατι-
κότητα στη σκέψη.
Oυρανία: Το μυστικό είναι το ίδιο για όλες τις δουλειές:
συνέπεια και επιμονή.

[email protected]

Journalist, blogger, dreamer... Believe you can. And you're halfway there!