Home / Cozyhome  / Architecture  / The view of luxury!

The view of luxury!

 Ένας επαγγελματικός χώρος ανακαινίστηκε ριζικά, με στόχο την προβολή μιας άκρως σύγχρονης εικόνας.

To αρχιτεκτονικό γραφείο Deda & Architects ανέλαβε την πλήρη ανακαίνιση και δημιουργία των νέων γραφειακών χώρων, μιας από τις μεγαλύτερες εταιρείες στο κέντρο της Αθήνας, με γνώμονα την υψηλή πολυτέλεια.

 

Το πρωταρχικό μέλημα της αρχιτεκτονικής ομάδας επετεύχθη, αφού ο προσεκτικός σχεδιασμός και η ενδελεχής μελέτη οδήγησαν σε ένα ευχάριστο περιβάλλον εργασίας, αναδεικνύοντας τις δυνατότητες που προσφέρει η θέση του κτιρίου, με θέα την Ακρόπολη και τον Λυκαβηττό. Οι χώροι αναδιαρρυθμίστηκαν και ανακαινίστηκαν ριζικά, ώστε να καλύψουν τις ανάγκες των νέων χρηστών.

 

Κύριο στοιχείο της κάτοψης αποτελεί ο μεγάλος διάδρομος, κατά μήκος του οποίου αναπτύσσεται ένα γραμμικό pattern, όπου εναλλάσσονται γυάλινες επιφάνειες (meeting room, working area) και ξύλινες επενδύσεις (βοηθητικοί χώροι, κουζίνα, wc). Ο χώρος της εισόδου επενδύθηκε με ξύλο, καθρέφτη και μεταλλικές λεπτομέρειες, ώστε να ξεχωρίζει από τους λοιπούς εργασιακούς χώρους, αλλά και να δημιουργεί την αίσθηση ενός προσεγμένου lobby κατά την αναμονή των επισκεπτών.

 

 

Ο φωτισμός κρίθηκε πρωταρχικής σημασίας από τα πρώτα στάδια του σχεδιασμού, γι’ αυτό και επιλέχθηκαν επιδαπέδια και επιτραπέζια φωτιστικά στοιχεία ανάλογης αισθητικής και κομψού design. Στις ψευδοροφές τοποθετήθηκαν φωτιστικά spots με ρυθμιζόμενη ένταση, ανάλογα με τις ανάγκες και τις απαιτήσεις της εργασίας του κάθε χώρου, καθώς και κρυφός φωτισμός σε συγκεκριμένα σημεία για τη δημιουργία ατμόσφαιρας. Ο άπλετος φυσικός φωτισμός, που προσφέρουν τα μεγάλα γυάλινα ανοίγματα, περιορίζεται -όταν κρίνεται αναγκαίο- με τη βοήθεια σκιάστρων.

 

Στο κεντρικό γραφείο (κατασκευής της Masterwood), η ξύλινη ομοιομορφία του δαπέδου και των επιτοίχιων επενδύσεων “διακόπτεται” από την παρουσία των λευκών custom made επιλογών της οβάλ συρταριέρας και της ροτόντας, η οποία κυκλώνεται από τις καρέκλες της ιταλικής εταιρείας Midj (όλα Casa Vogue Luxury Living).

 

Φυσικά, έμφαση δόθηκε στο κομμάτι της επίπλωσης, με ιδιαίτερες επιλογές σε ήπιους χρωματισμούς και κομψά φινιρίσματα, καθώς και custom made κατασκευές, οι οποίες ακολουθούν τις σύγχρονες σχεδιαστικές τάσεις και τη γενικότερη contemporary αισθητική του χώρου.

 

 

 

Η κυριαρχία της χρωματικής παλέτας του λευκού, του μαύρου και των γήινων τόνων, σε συνδυασμό με τη χρήση πολυτελών υλικών όπως λευκό και μαύρο μάρμαρο, ξύλο δρυός, δέρμα και μέταλλο, χαρίζουν ένα αρμονικό αποτέλεσμα και εκλεπτυσμένη αισθητική, συνυφασμένη με την εικόνα και το προφίλ της εταιρείας.

 

Ο χώρος αναμονής προϊδεάζει τον επισκέπτη για το πολυτελές ύφος των γραφείων. Τα ιδιαίτερα γραφεία (Masterwood), o λευκός, δερμάτινος καναπές minimal αισθητικής του οίκου Calia Ιtalia, σε συνδυασμό με το ιδιαίτερου σχεδιασμού, μαύρο τραπεζάκι της Unico (όλα Casa Vogue Luxury Living) είναι ενδεικτικά του υψηλού design.

 

 

Στο resting room η πολυτέλεια συνεχίζεται, με τον Bristol γωνιακό καναπέ, μια κατασκευή της Casa Vogue Luxury Living και το κομψό coffee table από μαύρο γυαλί του οίκου Tonin Casa (Casa Vogue Luxury Living).

 

Στα μπάνια της Porcelana, πολυτελή υλικά όπως λευκό μάρμαρο, ακολουθούν τη συνολικά εκλεπτυσμένη λογική των χώρων.

 

Corporate κύρος και πολυτελές design, άρρηκτα “δεμένα” σε έναν χώρο, που καταφέρνει να κερδίσει τις εντυπώσεις σε κάθε επίπεδο!

 

 

Photos: ©Nikos Vavdinoudis-Christos Dimitriou/studiovd.gr

 

Credits:

Αρχιτεκτονική μελέτη & σχεδιασμός έργου: Deda & Architects

Architect in chief: Μαρία Δέδα, συνεργάτες: Bαρβάρα Καράογλου (Αρχιτέκτονας, Design Manager), Ηρώ Κουτσιούμπα (Αρχιτέκτονας)

Μελέτη φωτισμού: Άννα Δούφου

Μηχανολογική μελέτη και επίβλεψη: JEPA

Κατασκευή έργου: REDEX Α.Ε 

Έπιπλα: Casa Vogue Luxury Living

Γραφεία & συνεδριακό τραπέζι: Masterwood 

Φωτιστικά: Reflect Lights 

Mπάνια: Porcelana 

Kουφώματα: Alumil S.A 

Εσωτερικές πόρτες, ξύλινες και λακαριστές επενδύσεις τοίχων & οροφής, βιβλιοθήκες, ταπετσαρίες, συστήματα σκίασης: Rhodium

 

 

Deda & Architects

Ιωάννη Κρανιδιώτη 2, Πυλαία, Θεσσαλονίκη

T. 2310 472 500

deda-architects.com

[email protected]

[email protected]

Οne quote, my point of view... “Let me live, love, and say it well in good sentences” Sylvia Plath