Home / Family  / Χρυσός Σεπτέμβρης με δράσεις ενημέρωσης για τον παιδικό καρκίνο

Χρυσός Σεπτέμβρης με δράσεις ενημέρωσης για τον παιδικό καρκίνο

Χρυσός Σεπτέμβρης
Στο πλαίσιο του μήνα ενημέρωσης και ευαισθητοποίησης για τον καρκίνο παιδικής ηλικίας Χρυσός Σεπτέμβρης, “Η Λάμψη” και το Make-A-Wish Ελλάδος διοργανώνουν δύο δράσεις σε Θεσσαλονίκη και Αθήνα.

 

Ακούγοντας τη λέξη “καρκίνος”, το μυαλό μας αυτόματα κάνει κακούς συνειρμούς. Ο Χρυσός Σεπτέμβρης, μήνας ενημέρωσης και ευαισθητοποίησης για τον καρκίνο παιδικής και εφηβικής ηλικίας, μας υπενθυμίζει ότι ο παιδικός καρκίνος υπάρχει και μπορεί ανά πάσα στιγμή να “χτυπήσει” οποιαδήποτε πόρτα. Έτσι, το Make-A-Wish Ελλάδος και “Η Λάμψη” διοργανώνουν δύο δράσεις ενημέρωσης και ευαισθητοποίησης σε Αθήνα και Θεσσαλονίκη, στέλνοντας μηνύματα ελπίδας και αγάπης.

 

Στη Θεσσαλονίκη

Στοχεύοντας στην ενδυνάμωση των προσπαθειών για τις καλύτερες δυνατές συνθήκες νοσηλείας των παιδιών, ο Σύλλογος Γονέων Παιδιών με Νεοπλασματικές Ασθένειες Βορείου Ελλάδος “Η Λάμψη” μάς προσκαλεί να βροντοφωνάξουμε μαζί “Ο καρκίνος της παιδικής ηλικίας μπορεί να ιαθεί!”

 

Χρυσός Σεπτέμβρης δράση Λάμψη

 

Η εκδήλωση θα πραγματοποιηθεί στον Λευκό Πύργο,.στην Παραλία Θεσσαλονίκης, το Σάββατο 16 Σεπτεμβρίου,.από τις 18.00 έως τις 21.00. Σε αυτή θα παρευρεθούν γονείς και παιδιά του συλλόγου,.καθώς και η ψυχοκοινωνική ομάδα, που θα μας ενημερώνει για το έργο της Λάμψης. Την εκδήλωση θα πλαισιώσουν η ομάδα των animateur Υupi Yaya,.οι οποίοι θα κάνουν δράσεις εμψύχωσης – face painting για τα παιδιά,.καθώς και η Dj Μαρίνα Σατανάκη,.ενώ ο Λευκός Πύργος θα φωταγωγηθεί με κίτρινο χρώμα – το χρώμα του παιδικού καρκίνου.

 

www.lampsi.org || FB: “Η ΛΑΜΨΗ” || IG: lampsi1987

 

Στην Αθήνα

Πλέον, έρευνες δείχνουν ότι η διάγνωση και η θεραπεία ενός καρκίνου σε παιδική και εφηβική ηλικία.μπορεί να έχει και απώτερες συνέπειες στο σώμα, την ψυχή και την κοινωνική ένταξη των αποθεραπευμένων παιδιών. Με τη διαιώνιση της άγνοιας, οι ασθενείς συνεχίζουν να περιθωριοποιούνται και να στιγματίζονται. Θέλοντας να συμβάλλει καθοριστικά στην ψυχική θεραπεία και την επανένταξη στην καθημερινότητα,.το Make-A-Wish Ελλάδος δημιούργησε την καμπάνια ενημέρωσης “Προκατειλημμένος; Όχι! Ενήμερος; Ναι!” και αφιερώνει το φετινό Family Fun Day σε όλα τα παιδιά που νοσούν ή νόσησαν από καρκίνο.

 

 

Το Σάββατο 23 Σεπτεμβρίου, και ώρες 10.00 έως 17.00, χάρη στα 20α γενέθλια του Allou! Fun Park, μικροί και μεγάλοι θα έχουμε τη δυνατότητα να παίξουμε και να διασκεδάσουμε, συμβάλλοντας παράλληλα στην εκπλήρωση ευχών παιδιών με σοβαρές ασθένειες και στην ουσιαστική αποκατάσταση της παιδικότητάς τους! Το πάρκο ψυχαγωγίας θα φιλοξενήσει δωρεάν παιδιά ευχής και οικογένειες, ενώ θα προσφέρει με τη μορφή δωρεάς 1€ από κάθε πάσο παιχνιδιού που θα αγοράσουμε.

 

www.makeawish.gr || FB: Make-A-Wish Greece || IG: makeawish.greece

 

[email protected]

“I must be a mermaid, Rango. I have no fear of depths and a great fear of shallow living.” Anais Nin