Home / Good Life  / Χρήσιμα tips για solo travellers

Χρήσιμα tips για solo travellers

safe solo travel
Τα οφέλη ενός solo ταξιδιού είναι πολλά, αλλά οι solo travellers έρχονται πολλές φορές αντιμέτωποι και με κινδύνους. Αυτά είναι τα tips για να τους αποφύγεις.

 

Μία από τις πιο συχνές ανησυχίες των solo travellers είναι αυτή της ασφάλειας. Αυτός ο προβληματισμός είναι φυσικό να εντείνεται, όταν επιλέξεις να ταξιδέψεις κάπου μόνος σου. Μερικά tips, προκειμένου να μειώσεις τις πιθανότητες ενδεχόμενων κινδύνων και να αισθανθείς μεγαλύτερη ασφάλεια, ακόμα και αν ταξιδεύεις χωρίς παρέα, είναι αυτά που θα βρεις παρακάτω!

 

travel alone

◊ Κάνε την έρευνά σου, πριν φτάσεις στον προορισμό σου

Σίγουρα θα έχεις παρατηρήσει ότι νιώθεις μεγαλύτερη σιγουριά για τον εαυτό σου, όταν πρέπει να δώσεις ένα μάθημα, στο οποίο είσαι καλά διαβασμένος. Το ίδιο ισχύει και με τα ταξίδια. Όσο καλύτερα έχεις μελετήσει τον προορισμό της επιλογής σου, τόσο μεγαλύτερη ασφάλεια θα αισθανθείς κατά τη διάρκεια της ταξιδιωτικής σου εμπειρίας. Φρόντισε, λοιπόν, να γνωρίζεις καλά όλες τις απαραίτητες λεπτομέρειες για το ταξίδι σου. Από τη χιλιομετρική απόσταση του αεροδρομίου προς το μέρος που θα μείνεις, μέχρι το κόστος των μέσων μεταφοράς.

 

♦ Ενημέρωσε φίλους και οικογένεια

Καλό θα ήταν να ενημερώσεις φίλους και γνωστούς για τις λεπτομέρειες του ταξιδιού σου. Από τα ναύλα σου, μέχρι και τις διαδρομές που σκοπεύεις να ακολουθήσεις ημερησίως. Έτσι, θα είναι σε θέση να γνωρίζουν ανά πάσα ώρα και στιγμή πού βρίσκεσαι, αλλά και να σε βοηθήσουν, αν χρειαστείς οτιδήποτε.

 

♦ Επέλεξε σωστά τη διαμονή σου

Φρόντισε το μέρος, στο οποίο θα κλείσεις τη διαμονή σου, να διαθέτει ρεσεψιόν, που εξυπηρετεί όλο το 24ωρο. Έτσι, δε θα βρεθείς προ εκπλήξεως, ούτε θα καταλήξεις μόνος στον δρόμο, αν φτάσεις αργά το βράδυ.

 

◊ Ακολούθησε την κοινή λογική

Αν για οποιονδήποτε λόγο αισθανθείς πως κάτι δε φαίνεται ιδιαίτερα σωστό ή μπορεί να σε φέρει σε δύσκολη θέση, τότε απλά μην το κάνεις! Για παράδειγμα, απέφυγε την κατανάλωση αλκοόλ και μη δίνεις πληροφορίες σε αγνώστους για το κατάλυμα ή για τις κινήσεις σου μέσα στη μέρα. Επιπλέον, αν κάποιος άγνωστος σε ρωτήσει αν ταξιδεύεις solo, απάντησε πως σύντομα θα συναντήσεις κάποιον συγγενή ή φίλο.

 

♦  Προτίμησε κεντρικούς δρόμους με πολύ κόσμο

Ειδικά κατά τη διάρκεια της νύχτας!

 
♦ Προσπάθησε να μοιάζεις όσο το δυνατόν λιγότερο με τουρίστα

Αν είσαι συνέχεια με έναν τουριστικό οδηγό στο χέρι, είναι λογικό να δίνεις στόχο σε επίδοξους κλέφτες και εγκληματίες. Προσπάθησε, λοιπόν, να φαίνεσαι και να κινείσαι, όπως ακριβώς θα έκανες στην πόλη σου.

 

Εδώ, μπορείς να βρεις και μερικά χρήσιμα apps, που θα διευκολύνουν ακόμη περισσότερο το ταξίδι σου.

[email protected]

“But how could you live and have no story to tell?” ― Fyodor Dostoevsky, White Nights