Home / Wellness  / Diet & Fitness  / Το “pure eating” συνδυάζει διατροφή και ενσυναίσθηση

Το “pure eating” συνδυάζει διατροφή και ενσυναίσθηση

Mέσα από τη φιλοσοφία του “pure eating” προσεγγίζεις τη διατροφή με ενσυναίσθηση και συνδέεσαι καλύτερα με τον εαυτό σου.

Τι είναι τελικά το “pure eating”, που τελευταία ακούμε ολοένα και περισσότερο σαν όρο; Αφορά μια διατροφή που συνδυάζει το αγνό, σπιτικό και γευστικό φαγητό με την ενσυναίσθηση και την απόλαυση.

 

Μαθαίνεις πώς μπορείς να νιώσεις χαρά και απόλαυση μέσα από το φαγητό, χαρίζοντας στον οργανισμό σου θρεπτικά συστατικά.

 

Φυσικά, όταν μιλάμε για απόλαυση δεν “δαιμονοποιούμε” το φαγητό που δεν είναι φτιαγμένο στο σπίτι. Ωστόσο, εστιάζουμε σε σπιτικές παρασκευές, αφού το κομμάτι της ποιότητας του φαγητού αναβαθμίζει την όλη διαδικασία του φαγητού.

 

 

Ποιος είπε ότι δεν μπορείς να δημιουργήσεις στο σπίτι νόστιμες παρασκευές, χρησιμοποιώντας υλικά που γνωρίζεις την ποιότητά τους; Όταν γνωρίζεις την προέλευση των υλικών που καταναλώνεις, νιώθεις μια βαθύτερη σύνδεση με το γεύμα σου, καθώς ξέρεις ότι του δίνεις κάτι που του κάνει καλό.

 

Όταν υπάρχει θετική οπτική σε σχέση με το φαγητό, το προσεγγίζεις αλλιώς, νιώθεις χαρά όταν το παρασκευάζεις και τελικά μια γενικότερη αλλαγή στη διάθεση και την υγεία σου.

 

Πώς θα βάλεις κι εσύ το pure eating στη ζωή σου;

 

Αντιμετώπισε τη διαδικασία του φαγητού σαν μια ειδική περίσταση

Έχομε μάθει να τρώμε “στο πόδι”, όπως λέμε, χωρίς να δίνουμε χρόνο και χώρο στην απόλαυση της διαδικασίας του φαγητού. Ακόμη κι αν βρίσκεσαι εκτός σπιτιού, προσπάθησε να πραγματοποιείς ένα lunch break, το οποίο θα είναι η ώρα που χαλαρώνεις και απολαμβάνεις το φαγητό σου. Χαλάρωσε, μη μασάς γρήγορα, κλείσε τα μάτια και νιώσε κάθε γεύση του πιάτου. Ο εγκέφαλος θα επεξεργαστεί πολύ καλύτερα τη διαδικασία, στέλνοντας τις σωστές εντολές σε κάθε όργανο.

 

 

Ετοίμασε εσύ το γεύμα σου!

Ένα απολαυστικό γεύμα ξεκινά τις περισσότερες φορές από τη χαρά της προετοιμασίας. Αξίζεις την καλύτερη ποιότητα φαγητού και πρέπει να ανταμείψεις τον εαυτό σου. Καθώς βάζεις τη μαγειρική στη ζωή σου, αρχίζεις να ξεχωρίζεις τις γεύσεις, τα μυρωδικά, τα μπαχαρικά και, τελικά, ανακαλύπτεις τι είναι αυτό που σου αρέσει πραγματικά, όχι ό,τι σου σερβίρουν.

 

Μην κλείνεις την “πόρτα” στο έτοιμο φαγητό

Το έτοιμο φαγητό δε σημαίνει αυτομάτως και κακό φαγητό, φτάνει να γνωρίζεις την ποιότητα αυτού που τρως. Αναζήτησε εκτός σπιτιού τροφές που σου χαρίζουν αυτό που αξίζεις, το καλύτερο. Επίλεξε χειροποίητες μπάρες, σάντουιτς από πρώτες φρέσκες ύλες, ένα κέικ από τον φούρνο της γειτονιάς σου που εμπιστεύεσαι…

[email protected]

Οne quote, my point of view... “Let me live, love, and say it well in good sentences” Sylvia Plath