Home / Wellness  / Mind  / Το φλερτ είναι το μυστικό για την ανανέωση της σχέσης σου

Το φλερτ είναι το μυστικό για την ανανέωση της σχέσης σου

Το φλερτ
Σύμφωνα με τους ειδικούς, το φλερτ είναι το μυστικό για να αναζωπυρώσεις τη μακροχρόνια σχέση σου, τονώνοντας τόσο τη δική σου αυτοπεποίθηση, όσο και του συντρόφου σου. 

 

Κάθε ζευγάρι μπορεί να περάσει τις δικές του κρίσεις, ειδικά όταν βρίσκεται σε μία μακροχρόνια σχέση. Η έλλειψη επικοινωνίας, σε συνδυασμό με τη γρήγορη και απαιτητική καθημερινότητα φέρνουν δυσκολίες στη σχέση, οι οποίες με τη σειρά τους οδηγούν στην απομάκρυνση του ζευγαριού. Όταν το ζευγάρι βρεθεί σε αυτό το κρίσιμο στάδιο, το “κλειδί” είναι η αναζωπύρωση της σχέσης. Σύμφωνα με τους ειδικούς, το φλερτ είναι το “μυστικό” για την ανανέωση της σχέσης.

 

 
Γιατί το φλερτ είναι σημαντικό μέσα σε μία σχέση;

Όλοι οι άνθρωποι θέλουν να αισθάνονται επιθυμητοί και θελκτικοί και το φλερτ επιβεβαιώνει αυτήν την επιθυμία. Είναι ο πιο απλός τρόπος για να εκφράσεις τη δική σου επιθυμία για τον σύντροφό σου. Μία τόσο απλή κίνηση μπορεί να μετατρέψει τις καθημερινές στιγμές ρουτίνας σε στιγμές σύνδεσης μεταξύ του ζευγαριού. Σύμφωνα με έρευνα της Helen Fisher, “το φλερτ δημιουργεί έναν ιδιωτικό κόσμο οικειότητας μεταξύ των συντρόφων, μεταφέροντας θαυμασμό και επιθυμία. Είναι μια εγκάρδια έκφραση με ουσιαστικούς κοινωνικούς στόχους, η οποία μειώνει την αβεβαιότητα και παίζει σημαντικό ρόλο στο δέσιμο των ζευγαριών.”

 

Κάθε σχέση έχει τα ups και τα downs της. Ωστόσο, είναι σημαντικό να επικεντρωνόμαστε στην ουσία των πραγμάτων. Εξάλλου, όπως κάθε σημαντικό πράγμα σε αυτήν τη ζωή, έτσι και οι σχέσεις, χρειάζονται προσπάθεια για να επιτύχουν.

[email protected]

“I always loved aesthetics. Not particularly fashion. But an idea of Beauty.” Miuccia Bianchi Prada