Home / Wellness  / Diet & Fitness  / Γιατί πρέπει να ενσωματώσεις το rucking στη fitness ρουτίνα σου;

Γιατί πρέπει να ενσωματώσεις το rucking στη fitness ρουτίνα σου;

rucking
Ποια είναι τα οφέλη του rucking και πώς μπορούμε να το ενσωματώσουμε στην καθημερινότητά μας;

 

Ως μέθοδος εκγύμνασης, το rucking υπήρχε εδώ και χρόνια στο πρόγραμμα των αθλητών και των fitness lovers. Παρόλα αυτά, σήμερα έχει αρχίσει να αποκτά δημοτικότητα δημοτικότητα μέσω στο TikTok. Ποια είναι τα οφέλη του και πώς μπορείτε να το ενσωματώσετε στη fitness ρουτίνα σας;

 

Η έννοια του rucking οφείλει τις ρίζες του στον αμερικάνικο στρατό,.αφού ήταν ένα αναπόσπαστο κομμάτι της προετοιμασίας των στρατιωτών, οι οποίοι καλούνταν να μεταφέρουν ένα αρκετά βαρύ σακίδιο καθημερινά, ενώ περπατούσαν. Γρήγορα όμως οι fitness instructors ανακάλυψαν τα οφέλη του για την εκγύμναση του σώματος, εντάσσοντάς το.μέσα στην καθημερινότητά μας.

 

Ποια είναι τα οφέλη του;

 

 

Το rucking είναι μία απλή μορφή προπόνησης, κατά την οποία περπατάμε, κουβαλώντας,.παράλληλα, βάρος στην πλάτη. Το συγκεκριμένο είδος άσκησης αυξάνει τον καρδιακό ρυθμό, ενώ το βάρος ενισχύει τη δύναμη των οστών, αλλά και πολλαπλών μυϊκών ομάδων, όπως τους τετρακεφάλους, τον κορμό, το άνω μέρος της πλάτης και τους ώμους, βελτιώνοντας ταυτόχρονα και την ισορροπία. Μάλιστα, σε σύγκριση με το απλό περπάτημα,.το rucking βοηθάει στην καύση περισσότερων θερμιδών, ανάλογα με φυσικά με το σωματικό βάρος κάθε ατόμου.

 

Το rucking, εκτός από τα οφέλη που έχει στο σώμα μας, έχει οφέλη στην ψυχική μας υγεία, καθώς και στη λειτουργία του εγκεφάλου, τη μνήμη, τον ύπνο, αλλά και το στρες.

[email protected]

“I always loved aesthetics. Not particularly fashion. But an idea of Beauty.” Miuccia Bianchi Prada