Home / Good Life  / Το Φεστιβάλ Οινοξένεια επιστρέφει για 10η χρονιά!

Το Φεστιβάλ Οινοξένεια επιστρέφει για 10η χρονιά!

Στην περιοχή της Αιγιάλειας μέχρι και αυτή των Καλαβρύτων διοργανώνεται για 10η χρονιά το Φεστιβάλ Οινοξένεια!

 

Ένας αγαπημένος και εδραιωμένος θεσμός για την περιοχή της Αιγιάλειας μέχρι και την περιοχή των Καλαβρύτων, επιστρέφει για 10η χρονιά! Το Φεστιβάλ Οινοξένεια ξεκινάει στις 19 Αυγούστου και θα διαδραματίζεται μέχρι και τις 3 Σεπτεμβρίου! Γευσιγνωσίες οίνου, επισκέψεις σε οινοποιεία, πολιτιστικές δράσεις και πεζοπορίες σε αμπελώνες σάς περιμένουν για μία αξέχαστη εμπειρία! Πρωταγωνιστής, για ακόμα μία χρονιά, ο οίνος, ο οποίος συναντάει τη γαστρονομία, τον πολιτισμό και το φυσικό τοπίο.

 

 

Η έναρξη του Φεστιβάλ Οινοξένεια θα γίνει με μικρά μουσικά σχήματα που θα παρουσιάσουν μουσικές παραστάσεις και χορογραφίες που θα ταιριάζουν με μία τοπική ποικιλία οίνου. Όσο οι επισκέπτες παρακολουθούν θα έχουν την ευκαιρία να δοκιμάζουν και τις ποικιλίες. Στο πάντρεμα οίνος και γαστρονομία τιμώμενο πρόσωπο θα είναι η Έυη Βουτσινά. Έχει σχεδιαστεί ειδικό αφιέρωμα σχετικά με το έργο, τα βιβλία και το έργο της στον χώρο της γεύσης.

 

Μέσα από πεζοπορίες, επισκέψεις και δρώμενα, οι επισκέπτες θα έχουν την ευκαιρία να ανακαλύψουν και να απολαύσουν την ιστορία και τα φυσικά τοπία της περιοχής. Αποκορύφωμα των ξεναγήσεων οι αμπελώνες και τα οινοποιεία. Το Φεστιβάλ Οινοξένεια έχει ετοιμάσει μία ειδική παράσταση για την πανσέληνο του Αυγούστου, με θέατρο, μουσική και χορό. Παράλληλα, θα ενταχθεί και ένα διήμερο συμπόσιο γνώσης και ψυχαγωγίας “Οινοξένεια Πολιτεία”.

 

Το Φεστιβάλ θα ολοκληρωθεί στις 3 Σεπτεμβρίου με μία επίσκεψη στο μεγαλύτερο και αρχαιότερο κλήμα αμπελιού που υπάρχει στην.Ελλάδα, την άμπελο του Παυσανία στα Καλάβρυτα. Για περισσότερες πληροφορίες επισκεφτείτε το official site!

[email protected]

"I believe, every day, you should have at least one exquisite moment." -Audrey Hepburn Σινεφίλ, πεισματάρα και υπερβολικά αισιόδοξη. Ονειρεύομαι μια ζωή γεμάτη μόδα και ταξίδια.