Home / Family  / Το πρώτο pet friendly σχολείο στην Ελλάδα είναι γεγονός!

Το πρώτο pet friendly σχολείο στην Ελλάδα είναι γεγονός!

friendly
Στη Λέρο τα κατοικίδια παίρνουν τη θέση τους στα θρανία, βοηθώντας τους μικρούς μαθητές στην εκμάθηση ξένων γλωσσών.

 

Μετά από τα café και τα μουσεία τα κατοικίδια είναι έτοιμα να “καταλάβουν” και τους εκπαιδευτικούς χώρους! Το πρώτο pet friendly σχολείο στην Ελλάδα είναι γεγονός και βρίσκεται στο μικρό νησί της Λέρου. Πρόκειται για το κέντρο ξένων γλωσσών της Άννας Καρανικόλα, η οποία είχε την ιδέα.να δημιουργήσει έναν ιδιαίτερο χώρο εκπαίδευσης, έχοντας ως βοηθούς της τους τετράποδους φίλους μας.

 

Φυσικά, κάθε ζωάκι που φιλοξενείται στο κέντρο ξένων γλωσσών της Άννας Καρανικόλα υιοθετήθηκε, σε συνεργασία με το φιλοζωικό σωματείο της Λέρου. Στόχος της ιδιοκτήτριας είναι να παρακινήσει και τα υπόλοιπα εκπαιδευτήρια να.ακολουθήσουν τη δράση της, όχι μόνο για να αλλάξει η νοοτροπία στην Ελλάδα απέναντι στα κατοικίδια, αλλά και για να μάθουν τα παιδιά από μικρή ηλικία να σέβονται και να συνυπάρχουν με τα ζώα. pet friendly 

 

 

Εξάλλου, είναι αποδεδειγμένο ότι η παρέα των κατοικιδίων προσφέρει πολλαπλά οφέλη στην ανάπτυξη, αλλά και στην προσωπικότητα των παιδιών. Πιο συγκεκριμένα, μέσω των κατοικιδίων τα παιδιά αποκτούν υπευθυνότητα και ευαισθησία για τους γύρω τους και αποκτούν αυτοπεποίθηση. Ταυτόχρονα, τα κατοικίδια τείνουν να δίνουν μία αίσθηση ηρεμίας στα παιδιά, βοηθώντας τα να απαλλαγούν από το άγχος τους.

 

[email protected]

“I always loved aesthetics. Not particularly fashion. But an idea of Beauty.” Miuccia Bianchi Prada