Home / Wellness  / Health  / Το ΙΣΝ σε μία επένδυση-ορόσημο για την παγκόσμια υγεία

Το ΙΣΝ σε μία επένδυση-ορόσημο για την παγκόσμια υγεία

ΙΣΝ
Το ΙΣΝ και το Πανεπιστήμιο Rockefeller προχωρούν σε μία νέα συνεργασία, με στόχο την καταπολέμηση των μολυσματικών ασθενειών σε όλον τον κόσμο. Το SNF Institute for Global Infectious Disease Research είναι ένα από τα πιο σημαντικά κέντρα επιστημονικών επιτευγμάτων στον τομέα της βιοϊατρικής έρευνας, μία επένδυση-ορόσημο για την παγκόσμια υγεία.

 

Η υποστήριξη του Ιδρύματος Σταύρος Νιάρχος (ΙΣΝ), για την ίδρυση του Ινστιτούτου,.αποτελεί μέρος της εν εξελίξει διεθνούς Πρωτοβουλίας για την Υγεία του ΙΣΝ. Πρόκειται για τη μεγαλύτερη πρωτοβουλία στην ιστορία του ιδρύματος,.με συνολικό προϋπολογισμό που υπερβαίνει τα 750 εκατομμύρια δολάρια.

 

“Όταν έχουμε να κάνουμε με μολυσματικές ασθένειες, δεν μπορούμε να μιλάμε για αποκλειστικά τοπικές προκλήσεις κι η ανταπόκρισή μας οφείλει να είναι παγκόσμια”,.δήλωσε ο Πρόεδρος του ΙΣΝ, Ανδρέας Δρακόπουλος.

 

Το Ινστιτούτο, με διευθυντή τον βραβευμένο με Νόμπελ Charles Rice, θα ενθαρρύνει τη βιοϊατρική έρευνα, καλλιεργώντας τη συνεργασία μεταξύ επιστημόνων από διαφορετικούς κλάδους,.καθώς και την ένταξη νέων ερευνητών. Μέσα από την υποστήριξη διεπιστημονικών διεθνών συνεργασιών, τη γεφύρωση του χάσματος ανάμεσα στην εργαστηριακή έρευνα και την πρακτική εφαρμογή.της και την ενίσχυση της επικοινωνίας μεταξύ της επιστημονικής κοινότητας και των πολιτών,.το Ινστιτούτο θα συμβάλλει στην καταπολέμηση των μολυσματικών ασθενειών σε όλο τον κόσμο,.από αρχαία παθογόνα,.όπως η ελονοσία και η φυματίωση, έως πρόσφατες και αναδυόμενες απειλές.

 

“Στο μέλλον θα συνεχίσουν να εμφανίζονται παθογόνες ασθένειες και χρειαζόμαστε συντονισμένη, εντατική έρευνα για να είμαστε προετοιμασμένοι”,.ανέφερε ο Διευθυντής του Ινστιτούτου, Charles Rice. “Το νέο Ινστιτούτο θα μας παρέχει τα μέσα για να ενθαρρύνουμε παγκόσμιες συνεργασίες και τη δυνατότητα να υποστηρίξουμε τα πάντα,.από την έρευνα για τις λοιμώδεις νόσους έως την κλινική ανάπτυξη.”

 

Το SNF Institute for Global Infectious Disease Research θα διασφαλίσει ότι οι ερευνητές του Rockefeller θα διαθέτουν τους απαραίτητους πόρους, προκειμένου να αναλάβουν τους επιστημονικούς κινδύνους,.για την αντιμετώπιση ενδεχόμενων νέων παγκόσμιων απειλών για την υγεία. Η διασφάλιση χρηματοδότησης και των κατάλληλων υποδομών για την υλοποίηση κρίσιμων ερευνών,.στον τομέα της παγκόσμιας υγείας,.είναι υψίστης σημασίας για την αντιμετώπιση μελλοντικών πανδημιών.

 

Η πανδημία του Covid-19, τα δύο τελευταία χρόνια, κατέδειξε τη σημασία των έγκαιρων επενδύσεων στη βασική επιστήμη,.στις ταχείες και αποτελεσματικές διεθνείς συνεργασίες, στην προετοιμασία της επόμενης γενιάς επιστημονικών ηγετών.και στην ανάπτυξη της εμπιστοσύνης του κοινού προς την επιστήμη.

 

www.snfhi.org

[email protected]

“I always loved aesthetics. Not particularly fashion. But an idea of Beauty.” Miuccia Bianchi Prada