Home / Wellness  / Diet & Fitness  / Το fitness μυστικό του Arnold Schwarzenegger

Το fitness μυστικό του Arnold Schwarzenegger

Arnold Schwarzenegger
Ο Arnold Schwarzenegger μοιράζεται μαζί μας το μυστικό της προπόνησής του: τη διάταση Brettzel και το Muscle Challenge!

 

Ο Arnold Schwarzenegger, εκτός από την υποκριτική, έχει μία ιστορική καριέρα στο bodybuilding, η οποία του έχει χαρίσει συνολικά επτά τίτλους Mr. Olympia. Στα 75 του χρόνια συνεχίζει να ακολουθεί το πάθος του για τη γυμναστική, μοιράζοντας σε όλη τη fitness κοινότητα μερικές συμβουλές για τη βελτίωση της φυσικής κατάστασης και το ποιοτικό “χτίσιμο” των μυών.

 

 

Τι είναι, λοιπόν, η διάταση Brettzel;

Σύμφωνα με τον Arnold Schwarzenegger, “είναι μία από τις καλύτερες διατάσεις, που μπορείτε να κάνετε για το σώμα σας. Όταν εκτελείτε αυτήν την άσκηση – το πρωί, το βράδυ ή πριν από την προπόνησή σας – θα “ξεκολλήσετε” τους τετρακέφαλους, τους γοφούς, τους γλουτούς και τη θωρακική σπονδυλική στήλη. Με λίγα λόγια, θα νιώσετε καλύτερα, θα κινηθείτε πιο εύκολα, θα μειώσετε την πιθανότητα τραυματισμού και θα βελτιώσετε την προπόνησή σας.”

 

  • Ξεκινήστε ξαπλώνοντας στη δεξιά σας πλευρά. Στηρίξτε το κεφάλι σας με ένα foam roller ή ακόμα και ένα μπλοκ γιόγκα.
  • Φέρτε το αριστερό σας πόδι επάνω και κατά μήκος του σώματός σας. Χρησιμοποιήστε το δεξί σας χέρι για να “κρατήσετε” το γόνατό σας κάτω, ενώ τεντώνετε το δεξί σας πόδι.
  • Μόλις βρείτε τη θέση έναρξης, εισπνεύστε από τη μύτη σας και καθώς εκπνέετε,.αφήστε τον αριστερό σας ώμο να περιστραφεί προς το έδαφος. Θα πρέπει να νιώσετε το τέντωμα μέσα από τον κορμό σας. Πάρτε 4-5 αναπνοές, πριν επαναλάβετε αυτήν τη διαδικασία από την άλλη πλευρά.

 

 
Muscle Challenge

Εκτός από τη διάταση Brettzel, ο Arnold Schwarzenegger προτείνει ένα Muscle Challenge, για να πετύχετε πιο εύκολα τον στόχο σας, μέσα σε δύο λεπτά!

 

  • Επιλέξτε μία σύνθετη άσκηση, που να γυμνάζει πολλούς μύες, όπως squats, pushups ή lunges. Θυμηθείτε, μπορείτε να χρησιμοποιήσετε το σωματικό σας βάρος ή να προσθέσετε βάρος.
  • Ρυθμίστε ένα χρονόμετρο για 2 λεπτά.
  • Εκτελέστε όσο το δυνατόν περισσότερες επαναλήψεις κατά τη διάρκεια των 2 λεπτών. Αυτό δε σημαίνει ότι θα κάνετε επαναλήψεις όλη την ώρα. Θυμηθείτε να κάνετε διαλείμματα όταν χρειάζεται, αλλά μην ξεχνάτε να πιέσετε τον εαυτό σας.

 

Εάν κάνετε μια άσκηση με πρόσθετο βάρος, καλό θα ήταν να επιλέξετε ένα βάρος που θα είναι ελαφρύ. Η χρήση του 25% του σωματικού σας βάρους είναι μία εξαιρετική αρχή.

 

Κεντρική φωτογραφία: @schwarzenegger

[email protected]

“I always loved aesthetics. Not particularly fashion. But an idea of Beauty.” Miuccia Bianchi Prada