Home / Family  / Πώς θα αντιμετωπίσεις την τριχόπτωση του σκύλου σου

Πώς θα αντιμετωπίσεις την τριχόπτωση του σκύλου σου

τριχόπτωση
Η τριχόπτωση στους σκύλους μπορεί να είναι μία φυσική διαδικασία, ωστόσο δεν παύει να είναι ιδιαίτερα ενοχλητική όταν πρόκειται για την καθαριότητα του σπιτιού.
 

Η αλήθεια είναι πως δεν υπάρχει κάποιο μυστικό, το οποίο θα σας σώσει από αυτές τις ενοχλητικές τρίχες, ωστόσο υπάρχουν μερικά tips που μπορείτε να ακολουθήσετε, προκειμένου να κάνετε πιο εύκολη την καθημερινότητά σας μέσα στο σπίτι. τριχόπτωση 

 

Γιατί οι σκύλοι χάνουν τρίχωμα;

 

Όπως είπαμε και πριν, η τριχόπτωση στους σκύλους είναι μία φυσική διαδικασία,.η οποία συμβάλει στη διατήρηση ενός υγιούς τριχωτού και δέρματος. Μία συνηθισμένη αιτία τριχόπτωσης είναι η θερμοκρασία, η οποία επηρεάζει τις ορμόνες του σώματος,.οι οποίες και ελέγχουν την ανάπτυξη και, κατά επέκταση, την πτώση της τρίχας του σκύλου. Παράλληλα, η τριχόπτωση μπορεί να επηρεαστεί από τη διατροφή, το στρες,.μία πιθανή μόλυνση στο δέρμα, ορμονικές διαταραχές, τη γέννα ή τον θηλασμό. Αν υποψιαστείτε ότι η τριχόπτωση οφείλεται σε κάποιο από τα παραπάνω παραδείγματα,.τότε καλό θα ήταν να συμβουλευτείτε τον κτήνίατρό σας.

 

Τι γίνεται όμως όταν η τριχόπτωση οφείλεται στη φυσιολογική διαδικασίας της ανανέωσης του τριχωτού του σκύλου;

Δυστυχώς, δεν υπάρχει κάποιο μυστικό που θα σταματήσει μαγικά την τριχόπτωση. Ωστόσο, υπάρχουν μερικά χρήσιμα tips, με τα οποία θα μπορέσετε να την περιορίσετε, διατηρώντας το σπίτι σας πιο καθαρό. Αρχικά, θα πρέπει να επενδύσετε σε μία χτένα, ανάλογα με την ποιότητα της τρίχας του σκύλου σας. Με το τακτικό χτένισμα, θα καταφέρετε να απομακρύνετε τις νεκρές τρίχες από το κατοικίδιό σας.

 
Ποια χτένα είναι η ιδανική για τον σκύλο σας;

Οι ιδιοκτήτες κοντότριχων σκύλων θα χρειαστούν μία χτένα από καουτσούκ, με μεσαία ή κοντά και πυκνά δόντια. Από την άλλη, οι ιδιοκτήτες με σκύλους με μεσαίο και μακρύ τρίχωμα πρέπει να χρησιμοποιούν μία slicker brush ήcomb, χτένες που έχουν πυκνά δόντια. Οι ιδιοκτήτες σκύλων θα χρειαστούν μία χτένα από καουτσούκ, με μεσαία ή κοντά και πυκνά δόντια.

[email protected]

“I always loved aesthetics. Not particularly fashion. But an idea of Beauty.” Miuccia Bianchi Prada