Home / Family  / Ο Nοέμβριος ανήκει στα παιδικά μουσεία!

Ο Nοέμβριος ανήκει στα παιδικά μουσεία!

Ο μήνας Nοέμβριος μας οδηγεί στα παιδικά μουσεία, αφού νέα εκπαιδευτικά προγράμματα και περιηγήσεις κάνουν τις φθινοπωρινές μέρες υπέροχες!

 

Ο Nοέμβριος οδηγεί στα παιδικά μουσεία μας και οι φθινοπωρινοί μήνες γεμίζουν από γνώση και διασκέδαση. Συγκεντρώσαμε για εσάς μερικές από τις πιο ενδιαφέρουσες εκδηλώσεις και προγράμματα, για τον πιο ενδιαφέροντα μήνα!

 

ΠΑΙΔΙΚΟ ΜΟΥΣΕΙΟ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ

Την Κυριακή 05/11 από τις 10:30 έως τις 11:30, 2-4 με συνοδό και από τις 12:00 έως τη 13:00 για παιδιά άνω των 4 ετών.

Τι κρύβεται πίσω από τα κινούμενα σχέδια και κινούνται άραγε πραγματικά; Κάνουμε τα δικά μας σχέδια και τους δίνουμε ζωή.

Κόστος συμμετοχής

5€ / ανά παιδί
1€ / ανά συνοδό

Υποχρεωτική Κράτηση Θέσης

Τ. 2310 913047 & [email protected]
Δευτέρα – Παρασκευή 9:00 – 14:00

 

Nοέμβριος

 

ΠΑΙΔΙΚΟ ΜΟΥΣΕΙΟ ΑΘΗΝΑΣ

Εκπαιδευτικά προγράμματα για νήπια και παιδιά προσχολικής και σχολικής ηλικίας σχεδιάζει και υλοποιεί με το εκπαιδευτικό του τμήμα το Ελληνικό Παιδικό Μουσείο. Κάθε μήνας είναι αφιερωμένος και σε μία διαφορετική θεματική και κατηγορία συλλογών του μουσείου και έτσι τα παιδιά έχουν τη δυνατότητα να πειραματιστούν με τα αντικείμενα των συλλογών του.

 

Σάββατο 4 Νοεμβρίου: Aφιέρωμα στον Ελύτη και τον Καβάφη

 

 

Σάββατο 18 Νοεμβρίου: Αφιέρωμα στον Εγγονόπουλο και στον Σεφέρη

 

Nοέμβριος

 

ΜΟΥΣΕΙΟ ΕΛΛΗΝΙΚΗΣ ΠΑΙΔΙΚΗΣ ΤΕΧΝΗΣ

Το ΜΟΥΣΕΙΟ ΕΛΛΗΝΙΚΗΣ ΠΑΙΔΙΚΗΣ ΤΕΧΝΗΣ συνεργάζεται με την ομάδα ΣΠΙΘΕΣ στο ΣΕΜΙΝΑΡΙΟ ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΚΗΣ ΓΡΑΦΗΣ & ΕΙΚΟΝΟΓΡΑΦΗΣΗΣ για παιδιά 8-12 ετών.

 

Εργαστήριο “ΓΡΑΦΩ / ΠΑΙΖΩ / ΔΗΜΙΟΥΡΓΩ”

Ημέρα και ώρα Εργαστηρίου: Κυριακή, 13:00-14:30

Έναρξη Σεμιναρίου: Κυριακή 5 Νοεμβρίου

Λήξη Σεμιναρίου: Κυριακή 10 Δεκεμβρίου

 

Το Εργαστήρι δημιουργικής γραφής για παιδιά 8 -12 χρονών (κατάλληλο και για παιδιά με ΔΕΠΥ & Δυσλεξία) είναι ένα συναρπαστικό ταξίδι στην φαντασία, την έμπνευση, τη δημιουργικότητα, τη γραφή, το παιχνίδι και τον αυτοσχεδιασμό.

 

Το σεμινάριο διαρκεί 1,5 μήνα και περιλαμβάνει 6 συναντήσεις (1,5 ώρα/καθεμία) βασισμένες στις αρχές της Δημιουργικής Γραφής μέσα από θεατρικές πρακτικές και παιχνίδι, κάθε Κυριακή από τις 5 Νοεμβρίου  μέχρι και τις 10 Δεκεμβρίου.

 

Θα διδαχθούν τις αρχές δημιουργικής γραφής μέσα από θεωρία και ασκήσεις, θεατρικό αυτοσχεδιασμό μέσα από παιχνίδι και κίνηση, σύνθεση και συγγραφή ενός παραμυθιού με έμπνευση και καθοδηγούμενη φαντασία, εικονογράφηση παραμυθιού σε συνεργασία με το Μουσείο Ελληνικής Παιδικής Τέχνης, συγγραφή μίνι βιβλίου από τα ίδια τα παιδιά και έκδοση του παιδικού βιβλίου σε συνεργασία με το Μουσείο Ελληνικής Παιδικής Τέχνης.

 

Nοέμβριος

 

Αναζητήστε περισσότερες πληροφορίες στο www.childrensartmuseum.gr.

 

Ο Νοέμβριος θα είναι απολαυστικός! Εσείς πώς θα επιλέξετε να γεμίσετε τις μέρες σας;

[email protected]

Οne quote, my point of view... “Let me live, love, and say it well in good sentences” Sylvia Plath