Home / Good Life  / Τα οφέλη του solo travelling

Τα οφέλη του solo travelling

solo traveling
Η εμπειρία του solo travelling είναι απελευθερωτική και κρύβει πολλά οφέλη για τη διαμόρφωση της προσωπικότητάς μας και την εξέλιξη του χαρακτήρα μας.

 

Το να ταξιδέψει κανείς μόνος είναι μία συνειδητή επιλογή, με πολλά οφέλη. Δεν είναι λίγοι εκείνοι, που περιγράφουν το πρώτο τους solo ταξίδι ως μία life altering εμπειρία. Και όχι άδικα! Δίχως τις προκαταλήψεις και τις προτιμήσεις, που μπορεί να φέρει ένας επιπλέον άνθρωπος σε ένα ταξίδι, είσαι ελεύθερος, για να επιλέξεις αυτό που πραγματικά σε ευχαριστεί. Να ξαναβρείς τον εαυτό σου, ή ακόμα και να ανακαλύψεις πτυχές του, που δεν γνώριζες ότι υπήρχαν.

 

Για πολλούς η σκέψη και μόνο είναι τρομακτική. Κάποιοι, όταν βλέπουν πως η παρέα τους δεν είναι διαθέσιμη, επιλέγουν να μείνουν στο σπίτι τους. Συνεχίζουν να ονειρεύονται ταξίδια, που ενδεχομένως να μην πραγματοποιήσουν ποτέ στη ζωή τους, από φόβο πως, αν ταξιδέψουν μόνοι, μπορεί να φανούν μοναχικοί ή ακόμα και αντικοινωνικοί. Έτσι, καταλήγουν να μετριάζουν τις προσωπικές τους επιθυμίες, προκειμένου να ταιριάζουν στην εικόνα των ανθρώπων που είναι κοινωνικοί και, συνεπώς, θεωρούν αναγκαίο και επιθυμητό να κινούνται σε ομάδες.

 

Άλλος ένας παράγοντας, βέβαια, είναι η γλώσσα. Το να μη γνωρίζει κανείς αγγλικά, γίνεται τροχοπέδη των επιθυμιών του.

 

Ωστόσο, τα δεδομένα φαίνεται να αλλάζουν. Σύμφωνα, μάλιστα, με τα στατιστικά της Google, οι solo travelers αυξήθηκαν κατά 40% και αποτελούν μία νέα ανερχόμενη τάση.

 

Γιατί, όμως, να ταξιδέψεις μόνος;

solo man traveller

◊ Αποκτάς αυτοπεποίθηση

Έχοντας την πλήρη ευθύνη για τα πάντα και όντας μόνος σου για αρκετές μέρες, θέλοντας και μη, μαθαίνεις να εμπιστεύεσαι τις δυνατότητες και το ένστικτό σου. Ως επακόλουθο, αποκτάς αυτοπεποίθηση.

 

♦ Γίνεσαι καλύτερος στην αντιμετώπιση & στην επίλυση προβλημάτων

Είναι σαφώς πιο εύκολο να επιλύσεις τα συνήθη προβλήματα, διότι προϋπάρχει η εμπειρία της επίλυσής τους. Ωστόσο, νέες προκλήσεις ισοδυναμούν με νέες μεθόδους για να τις αντιμετωπίσεις.

 

◊ Γίνεσαι πολίτης του κόσμου

Γνωρίζοντας νέες κουλτούρες και διαφορετικά συστήματα αξιών, γίνεσαι ένας συνειδητός πολίτης, που γνωρίζει και ενδιαφέρεται, για το τι γίνεται στον πλανήτη του.

 

♦  Μαθαίνεις να βασίζεσαι στον εαυτό σου και όχι στους άλλους

Είναι πάντοτε θεμιτό να ξέρεις ότι μπορείς να βασιστείς στους ανθρώπους γύρω σου. Ωστόσο, είναι σημαντικό να μάθεις να είσαι ανεξάρτητος και να μπορείς, ανά πάσα στιγμή, να αντιμετωπίζεις τις προκλήσεις της καθημερινότητάς σου.

 

Γίνεσαι πιο ενδιαφέρων άνθρωπος

Όσες περισσότερες γνώσεις και εμπειρίες διαθέτει ένας άνθρωπος, τόσο πιο ενδιαφέρων γίνεται, καθώς δεν κάνει, σχεδόν ποτέ, το αναμενόμενο. 

 

♦ Νέες εργασιακές ευκαιρίες

Ταξιδεύοντας, αντιλαμβάνεσαι πως είναι δυνατόν να κυνηγήσεις τα όνειρα και τους στόχους σου, σε όποιο μέρος του πλανήτη κι αν βρεθείς. Μάλιστα, δεν είναι λίγες οι φορές που οι solo traveleres ανακαλύπτουν τη δουλειά των ονείρων τους σε κάποιο ταξίδι τους.

 

◊ Ανακαλύπτεις πώς να κάνεις αυτό που θέλεις να συμβεί

Παίρνεις τον έλεγχο της ζωής σου και δεν αρκείσαι στη ρουτίνα της καθημερινότητας. Ανακαλύπτεις όλες τις καινούργιες προοπτικές και πιστεύεις στον εαυτό σου, όχι στην τύχη.

 

Τα οφέλη είναι πολλά και σε περιμένουν να τα ανακαλύψεις!

[email protected]

“But how could you live and have no story to tell?” ― Fyodor Dostoevsky, White Nights