Home / Lifestyle  / Στιγμές του 2022 που η νέα γενιά μάς έκανε περήφανους

Στιγμές του 2022 που η νέα γενιά μάς έκανε περήφανους

στιγμές
Μία αναδρομή στις στιγμές του 2022, που η νέα γενιά μάς “έβαλε” τα γυαλιά με το φως της και τα κατορθώματά της.

 

Τελευταίες μέρες του χρόνου και όλοι, λίγο – πολύ, κάνουμε τον απολογισμό μας, θέτουμε νέους στόχους, αναλογιζόμαστε τα λάθη και τα σωστά μας. Και θυμόμαστε τις στιγμές που μας άφησαν με ένα χαμόγελο στα χείλη, δίνοντάς μας ελπίδα και φωτίζοντας την -πολλές φορές- ζοφερή καθημερινότητα. Με τη δυναμική, το πείσμα και την ορμή τους, οι νέοι της Ελλάδας ευθύνονταν πολλές φορές γι’ αυτό το χαμόγελο ελπίδας τη χρονιά που πέρασε…

 

Lamborgenius

Η ομάδα Chem-E-Car του Πανεπιστημίου Πατρών Lamborgenius ταξίδεψε στο Phoenix της Αριζόνα. Εκεί κατέλαβε την 3η θέση στον Ετήσιο Φοιτητικό Διαγωνισμό Chem-E-Car του Αμερικανικού Ινστιτούτου Χημικών Μηχανικών (AIChE 2022),.χαρίζοντάς μας μία από τις ελπιδοφόρες στιγμές του 2022.

 

 

Οι Ειρήνη Μίκου, Εριφύλη Μωραΐτη, Σοφία Σαβελώνα, Αγγελική Σούλου και Βαλεντίνη Βασιλείου.διαγωνίστηκαν με 36 ακόμη πανεπιστημιακές ομάδες από όλο τον κόσμο.και κατάφεραν να σκαρφαλώσουν στο τρίτο σκαλί του βάθρου,.κατακτώντας παράλληλα και βραβείο για το πιο πρωτότυπο όνομα ομάδας.

 

iGEM Meta Thess & iGEM Thessaloniki

Σημαντικές διακρίσεις απέσπασαν και δύο φοιτητικές ομάδες του Αριστοτέλειου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης. Η νεοσύστατη ερευνητική, διεπιστημονική ομάδα iGEM MetaThess κέρδισε ένα από τα χρυσά μετάλλια του Παγκόσμιου Διαγωνισμού Συνθετικής Βιολογίας “iGEM 2022”, στην κατηγορία μεταπτυχιακών φοιτητών.

 

iGem metathess στιγμές

 

Στην κατηγορία των προπτυχιακών φοιτητών, η iGEM Thessaloniki επιβεβαίωσε τη δυναμική της παρουσία, κερδίζοντας ένα από τα αργυρά μετάλλια του Διαγωνισμού, που διεξήχθη στο Παρίσι, με τη συμμετοχή ερευνητικών ομάδων από κορυφαία πανεπιστήμια 42 χωρών.

 

iGem thessaloniki

 

Robocores

Άλλη μία από τις δυνατές στιγμές του 2022 ήταν η κατάκτηση του αργυρού μεταλλίου στην Παγκόσμια Ολυμπιάδα Ρομποτικής, που κατέκτησε η ομάδα Robocores από την Πάτρα.

 

Robocores

 

Οι Αλίκη Ράγκου, Κωνσταντίνος Μαζαράκης και Γιάννης Ράγκος,.με προπονητή τον Σπύρο Τσουκαλά και το ρομποτικό έργο “Pop2SeeSmartClass”,.κατέκτησαν τη 2η θέση ανάμεσα στις 34 ομάδες της κατηγορίας Future Innovators Λυκείου. Το “Pop2SeeSmartClass” είναι ένα καινοτόμο σύστημα, που βοηθά τους μαθητές με σοβαρά προβλήματα όρασης να έχουν ισότιμη πρόσβαση στην εκπαίδευση.

 

Patras_Medicine

Η φοιτητική ομάδα Patras_Medicine συμμετείχε στον Παγκόσμιο Διαγωνισμό Συνθετικής Βιολογίας “iGEM 2022”.(international Genetically Engineered Machine), που διεξήχθη στο Παρίσι. Στον διαγωνισμό συμμετείχαν συνολικά 356 ομάδες από 42 χώρες και διακεκριμένα Πανεπιστήμια παγκοσμίως.

 

στιγμές Patras Medicine

 

Με την εργασία της “syn-PNOIA – Redefining Lung Cancer Diagnosis”,.η ομάδα κατάφερε να κατακτήσει Χρυσό Μετάλλιο, 1ο Βραβείο στην Κατηγορία “Diagnostics”.(Best Diagnostics Project) και 1ο Βραβείο καλύτερης ιστοσελίδας (Best Wiki Award).

 

Children are the world’s most valuable resource and its best hope for the future.

John F. Kennedy

[email protected]

“I must be a mermaid, Rango. I have no fear of depths and a great fear of shallow living.” Anais Nin