Home / Family  / Ραγάδες στην εγκυμοσύνη: Κι όμως υπάρχει λύση!

Ραγάδες στην εγκυμοσύνη: Κι όμως υπάρχει λύση!

Ραγάδες στην εγκυμοσύνη: 3 θαυματουργά λαδάκια για την εξάλειψή τους! 

Οι ραβδώσεις είναι πολύ συνηθισμένες δερματικές αλλοιώσεις που οφείλονται στις αυξομειώσεις βάρους, απότομες και μη και σε γενετικούς παράγοντες. Στην εγκυμοσύνη δε οι πιθανότητες εμφάνισης ραγάδων αυξάνονται, καθώς  αυξάνεται και το προσλαμβανόμενο βάρος. Συνήθως, οι ραγάδες εμφανίζονται στην κοιλιά, τους γλουτούς, τους μηρούς, αλλά και το στήθος. Στην αρχή το χρώμα τους είναι κόκκινο και όσο περνάει ο καιρός ή έντασή τους ξεθωριάζει με αποτέλεσμα να μοιάζουν με λευκές γραμμές κατά μήκος του σώματος.

 

 

Δυστυχώς ακόμη δεν υπάρχει κάποια θεραπεία που να μπορεί να εξαφανίσει εντελώς τις ραβδώσεις. Παρόλα αυτά, οι δερματολόγοι μας ενημερώνουν πως όταν ακόμη οι ραγάδες βρίσκονται στο αρχικό τους στάδιο και είναι κόκκινες, υπάρχουν τρόποι για να μειώσουμε την εμφάνισή και το μέγεθός τους.

 

 

Υπάρχουν διάφορα λαδάκια που μπορείτε να χρησιμοποιείτε κατά την διάρκεια της εγκυμοσύνης για να αποτρέψετε την εμφάνισή τους ή ακόμη και αν έχετε ήδη ραγάδες τα λαδάκια αυτά θα σας βοηθήσουν να βελτιώσετε την όψη και την υφή τους. Πιο συγκεκριμένα: 

 

Argan oil

O καρπός του δέντρου Argan, από όπου προέρχεται και το argan oil, είναι πλούσιος σε βιταμίνες Α & Ε , αντιοξειδωτικά και πλούσιος στα λιπαρά οξέα ωμέγα-3 και ωμέγα-6. Έτσι, έχει ανεκτίμητες ευεργετικές, αναζωογονητικές, συσφικτικές και επανορθωτικές ιδιότητες. Σύμφωνα με μια μελέτη του 2016, το argan oil βοηθά στην αύξηση της ελαστικότητας του δέρματος με τους ερευνητές να υποστηρίζουν πως το αργανέλαιο είναι ικανό να συμβάλει στην πρόληψη ή τη μείωση των ραγάδων. 

 

 

Rosehip oil

Το λάδι άγριου τριαντάφυλλου παράγεται από τους σπόρους της άγριας τριανταφυλλιάς και χάρη στη σύστασή του (πλούσιο σε βιταμίνη Α και Ε καθώς και σε Ω-3 και Ω-6 λιπαρά οξέα), θεωρείται ότι έχει μοναδικές αντιγηραντικές και αναπλαστικές ιδιότητες. Εξαιρετικό για την εξάλειψη των ραγάδων, το rosehip oil, είναι επίσης θαυματουργό για το ξηρό, φολιδωτό και θαμπό δέρμα.

 

 
Almond oil

Το αμυγδαλέλαιο περιέχει βιταμίνες Α, Ε, Β1, Β2, Β6 και Κ και ιχνοστοιχεία, όπως ασβέστιο, χλώριο, μαγνήσιο, φώσφορο, που το καθιστούν άκρως ευεργετικό για τα μαλλιά, το δέρμα αλλά και τα νύχια. Άκρως ενυδατικό αλλά και θρεπτικό χρησιμοποιείται παραδοσιακά για την πρόληψη των ραγάδων και την περιποίηση της επιδερμίδας. Εμπιστευτείτε το!

 

 

 

[email protected]

Αληθινό παιδί του Ιούλη, λατρεύω τη θάλασσα και το θερινό σινεμά, ενώ αν με ρωτήσεις ποιος είναι ο αγαπημένος μου προορισμός, θα σου απαντήσω “η Βαρκελώνη” - χωρίς δισταγμό! Στην ταινιοθήκη μου σίγουρα θα βρεις τα άπαντα του Almodovar, αλλά και επιλεγμένες ταινίες της χρυσής εποχής του Hollywood, όπως το “Όσα παίρνει ο άνεμος”!