Home / Beauty  / Οι μύθοι για υγιή μαλλιά που καταρρίπτονται!

Οι μύθοι για υγιή μαλλιά που καταρρίπτονται!

3+1 μύθοι για υγιή μαλλιά που καταρρίπτονται!

Συγκεντρώσαμε τις 4 επικρατέστερες συμβουλές που μας υπόσχονται υγιή και λαμπερά μαλλιά και έχει αποδειχθεί (δυστυχώς) πως δεν ανταποκρίνονται στην πραγματικότητα. 

 

#1. Με το τριμάρισμα τα μαλλιά μακραίνουν γρηγορότερα

Ίσως είναι η φράση που έχουμε ακούσει περισσότερο και στην οποία ελπίζουμε όσες θέλουμε να μακρύνουμε τα μαλλιά μας. Η αλήθεια είναι όμως πως κάτι τέτοιο δεν ισχύει παρόλο που το συχνό τριμάρισμα είναι ευεργετικό για την υγεία των μαλλιών. Επισκεφθείτε συχνά την κομμώτρια γιατί θα σας απαλλάξει από τις αδύναμες και σπασμένες άκρες και τα μαλλιά σας θα δείχνουν πιο λαμπερά και πλούσια και έπειτα κάντε λίγη υπομονή. 

 

 

#2. Όσο περισσότερο βουρτσίζουμε τα μαλλιά, τόσο πιο υγιή είναι 

Ακόμη, μια παραπάνω φράση και hair tip που δεν ανταποκρίνεται στην πραγματικότητα και είναι μάλλον εμπνευσμένο από τις πριγκίπισσες και τον κόσμο των παραμυθιών. Όσο περισσότερο βουρτσίζουμε τα μαλλιά μας τόσο πιο πιθανό είναι να τα βλάψουμε και να καταστρέψουμε τον εξωτερικό φλοιό της τρίχας. Για αυτό χρησιμοποιήστε τη χτένα μόνον όταν είναι απαραίτητο. 

 

#3. Η αλλαγή σαμπουάν είναι ευεργετική για τα μαλλιά

Σίγουρα θα έχετε ακούσει πως πρέπει να αλλάζουμε το brand του σαμπουάν που χρησιμοποιούμε τουλάχιστον κάθε έξι μήνες, γιατί κάτι τέτοιο είναι καλό για τα μαλλιά μας. Στην πραγματικότητα όμως η αλλαγή σαμπουάν δεν κάνει κάτι ιδιαίτερο στο τριχωτό της κεφαλής μας, απλά μας βοηθά να πειραματιζόμαστε και να γνωρίζουμε και άλλα προϊόντα. 

 

 

#4. Τα hair oils απαγορεύονται στα λιπαρά μαλλιά

Είναι γεγονός πως τα λαδάκια προσθέτουν λιπαρότητα στα μαλλιά , χωρίς όμως κάτι τέτοιο να τα καθιστά απαγορευτικά για τα λιπαρά μαλλιά. Χρησιμοποιήστε τακτικά λαδάκια μαλλιών, όποιο τύπο μαλλιών κι αν έχετε και θα δείτε πως τα μαλλιά σας αναζωογονούνται, είναι περισσότερο υγιή και λαμπερά! Επενδύστε στο εξαιρετικό argan oil και απλώστε το στις άκρες των μαλλιών σας και όχι στις ρίζες. 

[email protected]

Αληθινό παιδί του Ιούλη, λατρεύω τη θάλασσα και το θερινό σινεμά, ενώ αν με ρωτήσεις ποιος είναι ο αγαπημένος μου προορισμός, θα σου απαντήσω “η Βαρκελώνη” - χωρίς δισταγμό! Στην ταινιοθήκη μου σίγουρα θα βρεις τα άπαντα του Almodovar, αλλά και επιλεγμένες ταινίες της χρυσής εποχής του Hollywood, όπως το “Όσα παίρνει ο άνεμος”!