Home / Beauty  / Αντιγήρανση μαλλιών, μικρά μυστικά ομορφιάς για τα μαλλιά σας

Αντιγήρανση μαλλιών, μικρά μυστικά ομορφιάς για τα μαλλιά σας

Αντιγήρανση μαλλιών, με ποια tips περιποίησης θα έχετε πιο λαμπερά και δυνατά μαλλιά από ποτέ!

 

Το πέρασμα του χρόνου, οι καιρικές συνθήκες, η ηλιακή ακτινοβολία και η ελλιπής περιποίηση μπορεί να κάνουν τα μαλλιά μας πιο αδύναμα, πιο ξηρά και τις τρίχες πιο λεπτές με αποτέλεσμα να είναι και πιο εύθραυστες. Τι μπορείτε να κάνετε για να έχετε πιο δυνατά, λαμπερά και υγιή μαλλιά;

 

Τρώτε σωστά για να δυναμώσετε τα μαλλιά σας.

Η ελλιπής πρόσληψη θρεπτικών στοιχείων και βιταμινών μπορεί να οδηγήσει σε αδύναμα και θαμπά μαλλιά, που με το πέρας του χρόνου και τους περιβαλλοντικούς ρύπους αποδυναμώνονται ακόμη περισσότερο. Η λύση βρίσκεται στην διατροφή σας, για αυτό καταναλώστε καρότα ή συκώτι για να πάρετε την βιταμίνη Α, προϊόντα ολικής άλεσης και ξηρούς καρπούς για να πάρετε την βιταμίνη  Η- την γνωστή ως βιοτίνη- , εσπεριδοειδή και πιπεριές για να πάρετε βιταμίνη C και άπαχη πρωτεΐνη από την γαλοπούλα ή το κοτόπουλο, που δυναμώνει πάρα πολύ τα μαλλιά.

 

Αποφύγετε τις χημικές θεραπείες.

Αποφύγετε τις χημικές θεραπείες όπως είναι η ισιωτική ή η φόρμα γιατί επιβαρύνουν σημαντικά τα μαλλιά σας. Οι θεραπείες αυτές αφυδατώνουν τα μαλλιά σας και τα ταλαιπωρούν, κάνοντάς τα ξηρά και πολύ πιο εύθραυστα.

 

Μην υποκύπτετε στην θερμότητα.

Μπορεί να πειραματίζεστε με διάφορα haistyles και χτενίσματα, όμως προσπαθήστε να αποφύγετε τις υψηλές θερμοκρασίες από τα πιστολάκια ή τις μασιές που καταστρέφουν τον θύλακα της τρίχας και τα αποδυναμώνουν. Προσπαθήστε να χρησιμοποιείτε εναλλακτικές μεθόδους για τα χτενίσματά σας.

 

 

Επενδύστε στα φυσικά έλαια.

Τα φυσικά λαδάκια είναι πολύτιμοι σύμμαχοι για την υγεία των μαλλιών σας. Άκρως ευεργετικά είναι το argan και το coconut oil, που είναι πλούσια σε λιπαρά οξέα, βιταμίνη C, βιοτίνη και κερατίνη και χαρίζουν στα μαλλιά σας εκτυφλωτική λάμψη και ενυδάτωση. Χρησιμοποιήστε τα τακτικά γιατί συμβάλλουν σε πιο δυνατά μαλλιά που δεν σπάνε τόσο εύκολα.  Πέρα από τα λαδάκια μαλλιών, μπορείτε να δοκιμάσετε ειδικά προϊόντα με σιλικόνη που είναι ιδανικά για την επανόρθωση των σπασμένων ακρών.  

 

Κάντε συχνά μάσκες μαλλιών για βαθιά ενυδάτωση.

Αν τα μαλλιά σας είναι ξηρά και αφυδατωμένα σημαίνει πως πρέπει επειγόντως να τα ενυδατώσετε με μια μάσκα μαλλιών. Προτιμήστε μάσκες που περιέχουν βιταμίνη Β, πανθελόνη και άλλα θρεπτικά συστατικά που ενυδατώνουν και αναδομούν τις φθαρμένες τρίχες και φροντίστε περιποιείστε συχνά τα μαλλιά σας.

[email protected]

Αληθινό παιδί του Ιούλη, λατρεύω τη θάλασσα και το θερινό σινεμά, ενώ αν με ρωτήσεις ποιος είναι ο αγαπημένος μου προορισμός, θα σου απαντήσω “η Βαρκελώνη” - χωρίς δισταγμό! Στην ταινιοθήκη μου σίγουρα θα βρεις τα άπαντα του Almodovar, αλλά και επιλεγμένες ταινίες της χρυσής εποχής του Hollywood, όπως το “Όσα παίρνει ο άνεμος”!