Home / Wellness  / Health  / Πώς οι διακυμάνσεις της θερμοκρασίας επηρεάζουν την υγεία μας

Πώς οι διακυμάνσεις της θερμοκρασίας επηρεάζουν την υγεία μας

διακυμάνσεις

Οι έντονες διακυμάνσεις της θερμοκρασίας μπορούν να έχουν αρνητικές επιπτώσεις στην υγεία των ανθρώπων, ειδικά αυτών που έχουν ήδη ιατρικές παθήσεις.

 

Οι καιρικές διακυμάνσεις που βιώνουμε γίνονται όλο και πιο έντονες, όλο και πιο “αφύσικες”. Είναι λογικό να συμβαίνει αυτό, καθώς η περιβαλλοντική κρίση έχει φτάσει σε ανησυχητικό βαθμό. Όλες αυτές οι διακυμάνσεις της θερμοκρασίας διαταράσσουν, όπως είναι φυσικό, τα οικολογικά συστήματα. Ανάμεσα σε αυτές τις επιπτώσεις συγκαταλέγονται και αυτές που επηρεάζουν αρνητικά την υγεία μας. Μπορούν να επιδεινώνουν την υγεία μας, ειδικά των ανθρώπων που έχουν υπάρχουσες αρνητικές παθήσεις.

Οι αλλαγές αυτές υπάρχει μεγάλη πιθανότητα να επιδεινώσουν τις αλλεργίες, να προκαλέσουν λοιμώξεις, ακόμα και επηρεάσουν αρνητικά καρδιακές παθήσεις. Όπως επισημαίνουν οι επιστήμονες, το ανθρώπινο σώμα μπορεί να εγκλιματιστεί στις εποχιακές αλλαγές του καιρού, αλλά όχι όταν αυτές συμβαίνουν σε διάστημα ωρών. Για παράδειγμα, η μύτη μας μπορεί να επηρεαστεί αρνητικά από την υγρασία και να στεγνώσει.

Άλλες επιστημονικές έρευνες έχουν αποδείξει ότι αυτές οι έντονες αλλαγές μπορούν να προκαλέσουν ημικρανίες, πονοκέφαλους, αρθρίτιδες και φυσικά αλλεργίες. Επισημαίνουν ότι άνθρωποι με παθήσεις πρέπει να προσέχουν πολύ γιατί αυτές οι διακυμάνσεις εντείνουν τον κίνδυνο για εγκεφαλικό και καρδιακή ανακοπή. Για παράδειγμα, η μύτη μας μπορεί να επηρεαστεί αρνητικά από την υγρασία και να στεγνώσει.

[email protected]

"I believe, every day, you should have at least one exquisite moment." -Audrey Hepburn Σινεφίλ, πεισματάρα και υπερβολικά αισιόδοξη. Ονειρεύομαι μια ζωή γεμάτη μόδα και ταξίδια.