Home / Wellness  / Health  / Τι διαφορετικό κάνουν οι άνθρωποι που ζουν περισσότερο;

Τι διαφορετικό κάνουν οι άνθρωποι που ζουν περισσότερο;

διαφορετικό

Ποια είναι τα μυστικά για τη μακροζωία; Ποιο είναι το διαφορετικό που κάνουν οι άνθρωποι που ζουν στις λεγόμενες “Μπλε ζώνες”.

 

Ξέρατε ότι υπάρχουν πέντε περιοχές του πλανήτη μας που έχουν βρει τη λεγόμενη “μακροζωία”;. Οι “Μπλε Ζώνες”, όπως έχουν χαρακτηριστεί, είναι οι περιοχές του πλανήτη στις οποίες οι κάτοικοι ζουν περισσότερο, αλλά και με μεγαλύτερη ποιότητα. Τι διαφορετικό κάνουν όσοι ζουν σε αυτές τις περιοχές; Ποια είναι τα μυστικά τους και πώς μας διδάσκουν ώστε να ζούμε με λιγότερο άγχος και ασθένειες;

διαφορετικό

 

Πρώτα ας ξεκινήσουμε με το ποιες περιοχές έχουν καταφέρει να μπουν στις Μπλε Χώρες. Σαρδηνία ( Ιταλία), Οκινάουα ( Ιαπωνία), Νικόγια ( Κόστα Ρίκα), Λόμα Λίντα ( Καλιφόρνια) και Ικαρία ( Ελλάδα). Στη ζωή αυτών των ανθρώπων η φυσική άσκηση έχει πολύ σημαντική θέση, αλλά με έναν διαφορετικό τρόπο. Προσπαθούν να κινούνται με δημιουργικούς τρόπους, άμεσα συνδεδεμένους με τη φύση και όχι μέσω ενός γυμναστηρίου. Η επαφή με τη φύση κυριαρχεί και η καθιστική ζωή απορρίπτεται. Η σχέση τους με το άγχος είναι ήρεμη και ψύχραιμη. Έχουν αναπτύξει στρατηγικές, όπως τον καθημερινό ύπνο, για να το καταπολεμούν.

Ο κάθε άνθρωπος των Μπλε ζωνών έχει και από έναν διαφορετικό σκοπό κάθε μέρα, αλλά και έναν γενικό σκοπό ζωής. Αναρωτιούνται γιατί ξυπνούν κάθε πρωί και δίνουν εκεί την ενέργειά τους. Η διατροφή διαδραματίζει φυσικά σημαντικό ρόλο! Βασίζεται σε φυτικές τροφές και ακολουθεί τον κανόνα του 80%, σύμφωνα με τον οποίο σταματάμε όταν νιώθουμε ότι το στομάχι έχει γεμίσει και δεν πεινάμε, όχι αν έχουμε χορτάσει. Η οικογένεια τους είναι σε προτεραιότητα και επιλέγουν ανθρώπους με υγιείς συμπεριφορές, δημιουργώντας κοινωνικούς κύκλους με τις ίδιες αξίες.

[email protected]

"I believe, every day, you should have at least one exquisite moment." -Audrey Hepburn Σινεφίλ, πεισματάρα και υπερβολικά αισιόδοξη. Ονειρεύομαι μια ζωή γεμάτη μόδα και ταξίδια.