Home / Wellness  / Health  / Πώς να αποφύγετε την κολπίτιδα το καλοκαίρι

Πώς να αποφύγετε την κολπίτιδα το καλοκαίρι

κολπίτιδα

Την περίοδο του καλοκαιριού, η κολπίτιδα μπορεί να χαλάσει τις διακοπές μας… Υπάρχουν τρόποι για να την αποφύγουμε;

 

Όσο και αν αγωνιούμε για τη θάλασσα, τα καλοκαιρινά μπάνια και την ηλιοθεραπεία, οφείλουμε να μην εγκαταλείψουμε τη φροντίδα της προσωπικής υγιεινής. Ένα από τα προβλήματα που μπορεί να αντιμετωπίσουμε, εμείς οι γυναίκες, το οποίο είναι ικανό να χαλάσει την ανεμελιά των διακοπών μας, είναι η κολπίτιδα. Μπορεί να προκύψει “αθόρυβα”, χωρίς καμία προειδοποίηση, αλλά υπάρχουν τρόποι να την αποφύγουμε. Σύμφωνα με έρευνες, το 75% των γυναικών έχει πάθει κολπίτιδα έστω και μία φορά, ενώ πάνω από το μισό αυτού του ποσοστού περισσότερες από μία φορές.

 

 

Η κολπίτιδα είναι μία μικροβιακή λοίμωξη ή φλεγμονή, που διαταράσσει τις φυσιολογικές εκκρίσεις του κόλπου. Πολλές φορές δεν έχει συμπτώματα και οι γυναίκες την ανακαλύπτουν όταν επισκέπτονται τον γυναικολόγο. Υπάρχουν τέσσερις τύποι: η Candida (προκαλείται από μύκητες), η βακτηριακή, η κοπλίτιδα που οφείλεται σε τριχομονοειδή και εκείνη που προκαλείται από χλαμύδια.

 

 

Ωστόσο, υπάρχουν τρόποι που θα σας βοηθήσουν να αποτρέψετε την εμφάνιση κολπίτιδας.

Πάντα να χρησιμοποιείτε προφυλακτικό και να αποφεύγετε τη χρήση αντισηπτικών σαπουνιών.

Συνιστάται ο καθημερινός καθαρισμός σε όλη την περιοχή με ειδικά προϊόντα.

Καλό θα είναι να αποφεύγετε τα πολύ στενά ρούχα και τα συνθετικά εσώρουχα.

Το βρεγμένο μαγιό μπορεί να δημιουργήσει μικρόβια, γι’ αυτό πρέπει να αλλάζετε αμέσως μετά το κολύμπι.

Ποτέ μην κάθεστε στην ξαπλώστρα ή την άμμο χωρίς πετσέτα.

Και, φυσικά, μην ξεχνάτε πως η πρόληψη είναι η καλύτερη θεραπεία. Εφαρμόστε τους παραπάνω κανόνες υγιεινής και μην παραλείψετε την επίσκεψη στον γυναικολόγο σας!

 

[email protected]

"I believe, every day, you should have at least one exquisite moment." -Audrey Hepburn Σινεφίλ, πεισματάρα και υπερβολικά αισιόδοξη. Ονειρεύομαι μια ζωή γεμάτη μόδα και ταξίδια.