Home / Family  / Πώς θα προστατεύσεις το κατοικίδιό σου από το κρύο

Πώς θα προστατεύσεις το κατοικίδιό σου από το κρύο

κρύο
Η απότομη πτώση της θερμοκρασίας δεν επηρεάζει μόνο εμάς, αλλά και τα κατοικίδιά μας. Πώς, όμως, μπορούμε να τα προστατεύσουμε από το κρύο;

 

Ο χειμώνας και οι χαμηλές θερμοκρασίες δεν επηρεάζουν μόνο εμάς. Αυτό το διάστημα, όσοι έχουμε κατοικίδια θα πρέπει να είμαστε ιδιαίτερα.προσεκτικοί με τους τετράποδους φίλους μας, ειδικά κατά τη διάρκεια της βόλτας. Με ποιον τρόπο, λοιπόν, θα καταφέρουμε να προστατεύσουμε τα κατοικίδιά μας από το κρύο;

 

Μαθαίνουμε τα όρια του κατοικιδίου μας

Όπως οι άνθρωποι, έτσι και τα κατοικίδια έχουν συγκεκριμένα όρια και αντοχές, που επηρεάζονται.από διάφορους παράγοντες, όπως το μέγεθος, η τρίχα, η ηλικία, αλλά και οι παθήσεις. Αν για παράδειγμα ο σκύλος μας είναι κοντότριχος, τότε καλό θα ήταν να τον ντύνουμε με.ειδικά ρουχαλάκια, για να παραμείνει όσο το δυνατόν περισσότερο “ζεστός”. Παράλληλα, αν ο σκύλος μας είναι ηλικιωμένος, καλό θα ήταν να περιορίσουμε τον χρόνο της βόλτας ή να την προγραμματίσουμε το μεσημέρι, την ώρα δηλαδή με την υψηλότερη θερμοκρασία της ημέρας.

 

Ελέγχουμε τακτικά τις πατούσες του

Ειδικά αν ζούμε σε περιοχές με έντονη χιονόπτωση, θα πρέπει να ελέγχουμε τακτικά τις πατούσες του σκύλου μας. Καλό θα ήταν να αποφεύγουμε τα σημεία με πάγο ή χιόνι και αν οι θερμοκρασίες είναι πολύ χαμηλές, θα πρέπει να προστατεύσουμε τα ποδαράκια του με ειδικά παπούτσια.

 

 
Φροντίζουμε τη διατροφή και το βάρος του

Ειδικά τον χειμώνα, θα πρέπει να είμαστε ιδιαίτερα προσεκτικοί με το βάρος κατοικιδίου μας, διατηρώντας το σε ένα φυσιολογικό επίπεδο. Τα παραπάνω κιλά, αντί να προστατεύσουν το κατοικίδιο από το κρύο, προκαλούν προβλήματα υγείας που το καθιστούν ευάλωτο σε αυτό. Στην περίπτωση όμως που το κατοικίδιο ζει εκτός σπιτιού τον χειμώνα, θα πρέπει να τρέφεται με περισσότερες θερμίδες, ώστε να αναπτύξει αντίσταση στο κρύο. Για τον λόγο αυτόν, καλό θα ήταν να ζητήσουμε από τον κτηνίατρό μας οδηγίες για τη διατροφή του, κατά τη διάρκεια του χειμώνα.

[email protected]

“I always loved aesthetics. Not particularly fashion. But an idea of Beauty.” Miuccia Bianchi Prada