Home / Family  / Πώς θα προστατέψεις τον σκύλο σου από τους κινδύνους της άνοιξης

Πώς θα προστατέψεις τον σκύλο σου από τους κινδύνους της άνοιξης

σκύλο
Έχοντας μπει και επίσημα στην άνοιξη, πρέπει να είμαστε ιδιαίτερα προσεκτικοί και ενημερωμένοι σχετικά με τους κινδύνους που μπορεί να προκαλέσει η αλλαγή της θερμοκρασίας στα κατοικίδιά μας. 

 

Η αλλαγή της θερμοκρασίας και ο ερχομός της άνοιξης εγείρουν κινδύνους για.τους τετράποδους φίλους μας. Τι θα πρέπει να προσέξεις, έτσι ώστε να προστατέψεις τον σκύλο σου; 

 

Διροφιλαρίωση

 

Η άνοιξη μαζί με τις υψηλές θερμοκρασίες, φέρνει μαζί της και τα κουνούπια, τα οποία μπορούν να προκαλέσουν διροφιλαρίωση στον σκύλο. Η διροφιλαρίωση ή όπως είναι πιο διαδεδομένη “το σκουλήκι της καρδιάς” μεταδίδεται στον σκύλο.μετά από το τσίμπημα μολυσμένου κουνουπιού. Για αυτό είναι σημαντικό να αποπαρασιτώσετε τον σκύλο σας, έτσι ώστε να αποφύγετε την πιθανή έκθεσή του στη νόσο.

 

Ψύλλοι και τσιμπούρια

 

Εκτός από τα κουνούπια, κατά τη διάρκεια της άνοιξης αυξάνεται.και η παρουσία των ψύλλων και των τσιμπουριών. Είναι, λοιπόν, σημαντικό καλύτερο να ξεκινήσετε νωρίς την πρόληψη κατά των εντόμων, έτσι ώστε να προφυλάξετε τον σκύλο σας από ανεπιθύμητες παρενέργειες.

 

Αλλεργίες

 

Οι εποχιακές αλλεργίες δεν επηρεάζουν μόνο τους ανθρώπους. Καθώς η άνοιξη είναι η εποχή των αλλεργιών, είναι ιδιαίτερα σημαντικό να παρατηρήσετε για τυχόν αλλαγές στη συμπεριφορά του σκύλου σας. Για παράδειγμα, αν δείτε ότι ο σκύλος σας ξύνεται επίμονα, φτερνίζεται ή το δέρμα του είναι.ερεθισμένο, καλό θα ήταν να προγραμματίσετε άμεσα μία επίσκεψη με τον κτηνίατρό σας.

 

Τοξικά λουλούδια

 

Μαζί με τις αλλεργίες, αυτή την περίοδο, η αύξηση της σποράς και της φύτευσης μπορεί να εκθέσει το σκύλο σας σε βλαβερά χημικά ή βολβούς φυτών που μπορεί να του προκαλέσουν πρόβλημα. Αν έχετε κήπο ή βγάζετε συχνά τον σκύλο σας βόλτα στο πάρκο θα πρέπει να προσέχετε.να μην έρθει σε επαφή με λιπάσματα ή τοξικούς βολβούς φυτών όπως υάκινθους, τουλίπες, νάρκισσους και κάποιες ποικιλίες κρίνων.ε επαφή με λιπάσματα ή τοξικούς βολβούς φυτών όπως υάκινθους, τουλίπες, νάρκισσους και κάποιες ποικιλίες κρίνων.

 

[email protected]

“I always loved aesthetics. Not particularly fashion. But an idea of Beauty.” Miuccia Bianchi Prada