Home / Family  / Είναι άραγε οι γάτες εφτάψυχες;

Είναι άραγε οι γάτες εφτάψυχες;

οι γάτες
Είναι άραγε οι γάτες εφτάψυχες; Πρέπει να πίνουν γάλα; Ισχύει ότι είναι απρόσιτες; Συνέχισε να διαβάζεις, αν θέλεις να μάθεις τις απαντήσεις!

 

Στο συγκεκριμένο άρθρο θα αποδομήσουμε τους μύθους που έχουν δημιουργηθεί ανά τα χρόνια για το αγαπημένο μας κατοικίδιο. οι γάτες 

 

Είναι οι γάτες εφτάψυχες;

Προφανώς και όχι. Γιατί, όμως, έχουμε υιοθετήσει αυτήν την αντίληψη;.Η απάντηση βρίσκεται σε δύο χαρακτηριστικά που βοηθούν τις γάτες να επιβιώνουν μετά από ατυχήματα. Αρχικά, όταν μία γάτα πέφτει, μιμείται τη συμπεριφορά του σκίουρου, τεντώνοντας το σώμα της και απλώνοντας τα άκρα της. Έτσι, καταφέρνει να προσγειωθεί στο έδαφος με μικρότερη ταχύτητα, αποφεύγοντας σοβαρούς τραυματισμούς. Επιπλέον, σύμφωνα με αμερικανικές μελέτες, οι γάτες εκπέμπουν εσωτερικούς ήχους χαμηλών συχνοτήτων, από 27 έως 44 HZ,.βοηθώντας έτσι τα κόκαλα να θρέψουν, όταν υπάρχει κάταγμα ή ράγισμα.

 

Ωστόσο, δεν είμαστε μόνο εμείς που θεωρούμε τις γάτες “μεταφυσικά” όντα. Γυρνώντας πίσω στην αρχαία Αίγυπτο, υπήρχε η πεποίθηση ότι έχουν εννέα ψυχές και αφού τελείωνε και η έβδομη ζωή τους, συνέχιζαν να υπάρχουν με ανθρώπινη μορφή. Αυτή η πεποίθηση εξακολουθεί να υπάρχει μέχρι και σήμερα, με την αγγλική γλώσσα να διαθέτει ένα παλιό ρητό, σύμφωνα με το οποίο μία γάτα έχει εννέα ζωές: τρεις για να παίζει,.τρεις για να περιφέρεται και τρεις για να κάθεται.

 

 
Πρέπει να πίνουν γάλα

Εδώ και χρόνια βλέπουμε γάτες να απολαμβάνουν ένα πιατάκι γάλα τόσο σε διαφημίσεις,.όσο και σε παιδικές ταινίες και σειρές, δημιουργώντας μας την πεποίθηση ότι το χρειάζονται για να είναι υγιείς. Στην πραγματικότητα, το γάλα μπορεί να κάνει περισσότερο κακό παρά καλό στην υγεία της γάτας. Οι περισσότερες γάτες έχουν δυσανεξία στη λακτόζη, προκαλώντας τους στομαχόπονο, εμετό, ακόμα και διάρροια.

 

Δεν είναι τόσο φιλικές όσο οι σκύλοι

Οι περισσότεροι πιστεύουν λανθασμένα ότι οι σκύλοι είναι πολύ πιο φιλική από τις γάτες. Ωστόσο, όλα τα ζώα είναι διαφορετικά, ανεξαρτήτως από το είδος του κατοικίδιου ή τη ράτσα, και έχουν διαφορετικές προσωπικότητες, όπως ακριβώς και οι άνθρωποι. Με το σωστό περιβάλλον στο σπίτι, μία γάτα μπορεί να γίνει υπέροχο κατοικίδιο συντροφιάς για τον άνθρωπο. Εξάλλου, οι γάτες δείχνουν τα συναισθήματά τους και εκδηλώνουν τη στοργή τους με διαφορετικό τρόπο από τους σκύλους και συνήθως θέλουν τα πράγματα να γίνονται με τους δικούς τους όρους.

[email protected]

“I always loved aesthetics. Not particularly fashion. But an idea of Beauty.” Miuccia Bianchi Prada