Home / Wellness  / Mind  / Πώς επηρεάζει η μουσική τις ρομαντικές μας σχέσεις;

Πώς επηρεάζει η μουσική τις ρομαντικές μας σχέσεις;

ρομαντικές
Μπορεί η μουσική να διαμορφώσει τον τρόπο με τον οποίο διαχειριζόμαστε τις ρομαντικές μας σχέσεις; Νέα έρευνα έδειξε ότι τα ρομαντικά τραγούδια μπορούν να επηρεάζουν τον τρόπο με τον οποίο διαχειρίζονται οι έφηβοι τις ρομαντικές τους σχέσεις.

 

Για τους περισσότερους από εμάς, η μουσική είναι αναπόσπαστο κομμάτι της καθημερινότητάς μας. Από το πρωί που ξυπνάμε, μέχρι και το βράδυ που πέφτουμε για ύπνο, τα αγαπημένα μας τραγούδια θα ακούγονται είτε μέσω των ακουστικών μας, είτε μέσω του ραδιοφώνου,.είτε μέσω των ηχείων των καταστημάτων που θα επισκεφθούμε. Έχετε σκεφτεί, όμως, πόσο επιδραστική μπορεί να είναι αυτή η συνήθεια στην ψυχολογία μας;.Μελέτη, που δημοσιεύθηκε στο Psychology of Music, ερεύνησε τον τρόπο με τον οποίο η μουσική επηρεάζει ένα.πολύ μεγάλο μέρος της ζωής μας, τις ρομαντικές μας σχέσεις.

 

Η ομάδα μελέτης προσπάθησε να διερευνήσει τη συμπεριφορά των εφήβων,.αφού η μουσική αυξάνεται δραστικά κατά την εφηβεία – μία περίοδο που πολλά άτομα ξεκινούν να εξερευνούν τις ρομαντικές σχέσεις. Οι μελετητές ανέλυσαν στίχους, οι οποίοι προέρχονται από τραγούδια που βρίσκονταν στο “Top Year End Chart Hot 100 Songs of 2019” του Billboard, όπως το “Lucid Dreams” του Juice WRLD και το “Sunflower” των Post Malone & Swae Lee.

 

 

Αφού ανέλυσαν τους στίχους, οι ερευνητές κατέληξαν στο συμπέρασμα ότι περισσότερο από το.80% των ρομαντικών τραγουδιών δημιουργούν ανασφαλείς σκέψεις και συμπεριφορές στην αντιμετώπιση των ρομαντικών σχέσεων, όπως άγχος, φόβος και αποφυγή.

 

“Αυτές οι απεικονίσεις “ανασφαλούς προσκόλλησης” στην pop μουσική μπορεί.να επηρεάσουν τις ρομαντικές προσδοκίες και συμπεριφορές των εφήβων… εξεταζόμενες υπό το φως προηγούμενων θεωρητικών και εμπειρικών εργασιών,.τα ευρήματά μας υπονοούν ότι τα ρομαντικά μηνύματα που παρουσιάζονται από τη δημοφιλή μουσική μπορεί να μην απεικονίζουν υγιείς ρομαντικές σχέσεις”,.ανέφεραν οι συγγραφείς, σχετικά με τα αποτελέσματα της έρευνας. 

 

[email protected]

“I always loved aesthetics. Not particularly fashion. But an idea of Beauty.” Miuccia Bianchi Prada