Home / Wellness  / Diet & Fitness  / Πρόγραμμα διατροφής για τις γιορτές

Πρόγραμμα διατροφής για τις γιορτές

Τις γιορτινές περιόδους, τείνεις να ξεφεύγεις από το πρόγραμμα διατροφής σου; Ανησυχείς φέτος, για το πώς θα τα καταφέρεις να μείνεις συγκεντρωμένος/η στο στόχο σου;

 

Υπάρχει λύση!

 

Το πρόγραμμα διατροφής, που ακολουθεί, αποτελεί έναν οδηγό για εσένα, που αναζητάς την ισορροπία, χωρίς όμως να στερηθείς τις ωραίες γεύσεις, που κυκλοφορούν αυτόν τον καιρό στο γιορτινό τραπέζι..

 

Πρωινό: Ξεκίνα την ημέρα σου πίνοντας ένα ποτήρι νερό και φτιάξε μία Μαγική Τριάδα! Συνδύασε κάποιο αμυλούχο τρόφιμο + κάποιο προϊόν πλούσιο σε πρωτεΐνη + κάτι φρέσκο (είτε φρούτο, είτε λαχανικό).

Δεκατιανό: Ήρθε η ώρα να ενυδατωθείς! Πιες ένα ποτήρι νερό και φτιάξε μια δυάδα! Αυτή τη φορά, προσπάθησε να βάλεις τη φαντασία σου να δουλέψει και πειραματίσου με διάφορες γεύσεις. Επίλεξε κάποιο σνακ και συνδύασέ το με κάτι φρέσκο.

Μεσημεριανό: Για άλλη μια φορά, θα χρειαστεί να φτιάξεις μια όμορφη τριάδα. Σε περίπτωση που δεν χόρτασες, ξαναγέμισε το πιάτο σου με την ίδια λογική. Απογευματινό: Φρέσκο φρέσκο φρέσκο και πάλι φρέσκο! Μια πολλή καλή ώρα για να φας ένα φρουτάκι μαζί με κάτι ακόμη. Ίσως με κάποιο σνακ και σίγουρα ένα ποτήρι νερό.

Βραδινό: Αν νιώθεις ότι ξέφυγες λιγάκι παραπάνω στο γεύμα του μεσημεριανού ή απλά δεν πεινάς ιδιαίτερα, κάπου εδώ, μπορείς να φτιάξεις άλλη μία δυάδα. Αυτή τη φορά συνδύασε κάποιο πρωτεϊνούχο τρόφιμο μαζί με κάτι φρέσκο. Προ Ύπνου: Κάνε ένα δώρο στον εαυτό σου και εξόπλισέ τον με καλή ενυδάτωση! Πρόσεξε μόνο μην το παρακάνεις και καταλήγεις να κάνεις πολλά δρομολόγια στην τουαλέτα το βράδυ.

 

Αν περίμενες κάτι πιο συγκεκριμένο, όπως μερίδες, θερμίδες, λιπαρά κλπ, ίσως χάνεις και το νόημα των Χριστουγέννων! Καλές γιορτές!

 

Το άρθρο “Πρόγραμμα διατροφής για τις γιορτές συντάχθηκε από την ομάδα της Restart Diet – Διαιτολόγοι – Διατροφολόγοι και δημοσιεύτηκε πρώτη φορά στο CozyVibe.
Ακολουθήστε το Restart Diet σε InstagramFacebook & στο προσωπικό τους Site για οδηγίες αναφορικά με τη διατροφή σας, βίντεο με συνταγές & λύσεις για την οργάνωση της δίαιτάς σας

[email protected]

ΔΙΑΙΤΟΛΟΓΟΙ ΓΕΝΟΥΣ ΘΗΛΥΚΟΥ * Η Γεωργία: η κόρη του ‘‘ας κάνουμε ένα meeting’’! Διαιτολόγος Διατροφολόγος, ΑΤΕΙ Θεσσαλονίκης / Master practitioner in eating disorders, ΚΕΑΔΔ / Msc στην αθλητική διατροφή, Διεθνές Πανεπιστήμιο της Ελλάδος (in progress) * Η Γιώτα: η κόρη της πατέντας! Β. Διαιτολόγος Διατροφολόγος / Master practitioner in eating disorders, ΚΕΑΔΔ * Η Ναταλία: η κόρη της οργάνωσης! Διαιτολόγος Διατροφολόγος, ΑΤΕΙ Θεσσαλονίκης / FODMAP/ IBSmanagement dietitian, King’s College London * Η Ευγενία: η κόρη του ‘‘πρώτα όμως cafe’’! Διαιτολόγος Διατροφολόγος, Διεθνές Πανεπιστήμιο της Ελλάδος