Home / Wellness  / Mind  / Περασμένα (και για πάντα) ξεχασμένα! Από τον Νικόλα Ουρανό

Περασμένα (και για πάντα) ξεχασμένα! Από τον Νικόλα Ουρανό

nikolas_ouranos_perasmena_ksexasmena
Τι θα κερδίσεις πραγματικά αν δώσεις μια ακόμα ευκαιρία στο παρελθόν;

 

Όταν είμαστε πραγματικά έτοιμοι να γυρίσουμε σελίδα, κανένα τυχαίο like στο Facebook δεν μπορεί να μας γυρίσει πίσω, κανένα ξαναζεσταμένο φαγητό δεν μπορεί να μας χορτάσει. Γιατί η πείνα για τον καλύτερο εαυτό μας ικανοποιείται μόνο μέσα από τη γνώση, τη γνώση που μας δίνουν οι εμπειρίες μας και τη σοφία που μας χαρίζουν τα λάθη μας.

 

Η αλλαγή δεν κοιτάζει ποτέ πίσω.

Και ναι, μπορείς να κρατήσεις ξεκάθαρο το όραμά σου με το να σταματήσεις να είσαι επιρρεπής στο παρελθόν. Πόσοι και πόσοι πελάτες μου δεν έχουν έρθει λέγοντάς μου ότι αναπολούν μία παλιά τραυματική σχέση τους. Γιατί γίνεται αυτό; Γιατί συνηθίζουμε στις δηλητηριασμένες σχέσεις και φτάνουμε στο σημείο ακόμα και να τις αναπολούμε; Κάθε φορά που νοσταλγούμε το παρελθόν αποδεικνύουμε ότι δεν είμαστε έτοιμοι για το μέλλον. Κάθε φορά που δείχνουμε ότι δεν έχουμε πάρει το μάθημά μας εκθέτουμε στον εαυτό στην ανακύκλωση του πόνου.

 

Αν συνηθίζεις, λοιπόν, να ψαρεύεις σε θολά νερά μόνο και μόνο γιατί είναι γνώριμα, πρέπει να αποδεχτείς ότι το πιθανότερο είναι να πιάσεις σκουπίδια. Αν κάποιος έφυγε από τη ζωή σου ήταν γιατί έπρεπε, ήταν γιατί δεν χωρούσε σε αυτή, ήταν γιατί εσύ έπρεπε να πας παρακάτω. Το να ανακυκλώνεις χαμένες σχέσεις δεν είναι η λύση στα συναισθηματικά σου προβλήματα. Είναι απλώς η υποχώρησή σου στα εκκωφαντικά θέλω του Εγώ, ενός Εγώ που φοβάται να προχωρήσει και προτιμά να ξαναπονέσει.

 

Μάθε να ζητάς πολλά από τη ζωή σου, μάθε να βάζεις ψηλά τον πήχη. Όσο κι αν φοβάσαι τη μοναξιά, μην υποκύπτεις στην πρόσκαιρη κολακεία. Μη διστάζεις να κλείσεις τα μάτια και τα αυτιά στα εύκολα και βιαστικά συμπεράσματα. Αγκάλιασε ανεπιφύλακτα την αλλαγή στη σκέψη σου γιατί είναι η μόνη που μπορεί να αναπροσαρμόσει όσα ζεις και να σε περάσει από το όραμα στην πραγματικότητα.

 

Αν το παρελθόν σε έκανε ευτυχισμένο, θα ήταν παρόν. Έμεινε πίσω γιατί εσύ πηγές μπροστά.

 
Νικόλας Ουρανός, ACC

Δες δωρεάν τη δύναμη του life coaching εδώ: globalacademyofcoaching.com

[email protected]

Ο Νικόλας Ουρανός είναι Life & Relationship coach. Είναι απόφοιτος του Πάντειου Πανεπιστημίου αλλά επικεντρώθηκε εξαρχής σε αυτό που αγαπούσε περισσότερο, στην προσφορά του στους άλλους και την ανάγκη να ενισχύσει το προβληματικό πλέγμα των διαπροσωπικών σχέσεων που έχουν οι άνθρωποι σήμερα. Αποφοιτώντας από την Global Academy of Coaching, συνέχισε την επαγγελματική του εξέλιξη λαμβάνοντας πιστοποίηση από την International Coach Federation(ICF), αποκτώντας τον τίτλο Professional Certified Life & Relationship Coach (PCC). Είναι πιστοποιημένος Μarriage Μentor, δηλαδή μέντορας γάμου, από τον κλινικό ψυχολόγο Les Parrott και την ειδικό γάμου και οικογένειας Leslie Parrott, οι οποίοι σήμερα συγκαταλέγονται ανάμεσα στους μεγαλύτερους εκπαιδευτές συμβούλων γάμου, στην Αμερική.