Home / Wellness  / Mind  / Γιατί η αποτυχία είναι το κλειδί για την επιτυχία;

Γιατί η αποτυχία είναι το κλειδί για την επιτυχία;

αποτυχία επιτυχία
Ποια ήταν η τελευταία αποτυχία που αισθάνθηκες; Πώς τη βίωσες; Μήπως ακόμα βρίσκεσαι στο σημείο που θρηνείς; Το έχω περάσει κι εγώ πολλές φορές. Έλα, να δούμε μαζί πώς μπορείς να τη διαχειριστείς με τον καλύτερο τρόπο.

 

Ο τίτλος του σημερινού μου άρθρου ίσως να σου φαίνεται εξαιρετικά μπερδεμένος και δίχως ουσία. Θέλω πολύ, όμως, να κατανοήσεις το βαθύτερο νόημα, που θα σε βοηθήσει να προχωράς μπροστά μετά από κάθε αποτυχία.

Άλλωστε, αυτή είναι η λογική του Life Coaching. Το Life Coaching δε θα σου υποσχεθεί ποτέ μια ζωή και έναν δρόμο στρωμένο με ροδοπέταλα. Είναι εδώ, όμως, για να σου δώσει όλα τα απαραίτητα εφόδια, ώστε να μπορείς να ανταπεξέρχεσαι σε κάθε δυσκολία και να την εκμεταλλεύεσαι προς όφελός σου.

 

Πώς θα γίνει αυτό;

Ας έρθουμε στο θέμα μας. Οι περισσότεροι άνθρωποι τρομάζουν στην ιδέα και μόνο μιας πιθανής αποτυχίας. Κι αυτό γιατί έχουν μάθει να σκέφτονται αρνητικά και φοβούνται κάτι το οποίο δεν υπάρχει. Φοβούνται για το χειρότερο σενάριο, που έχουν οι ίδιοι δημιουργήσει, με αποτέλεσμα να συντονίζουν όλες τους τις δυνάμεις προς αυτό που θέλουν να αποφύγουν.

Επομένως, τι κάνεις, αν έχει αποτύχει ένα επαγγελματικό σου σχέδιο ή μία σχέση που μόλις ξεκίνησε ή ακόμα και ο γάμος σου; Αναμοχλεύεις συνεχώς το αρνητικό συναίσθημα και επικεντρώνεσαι στην αρνητική κατάληξη;

Θα σου δώσω μια διαφορετική οπτική και θα ήθελα πολύ να μοιραστείς μαζί μου το αποτέλεσμα, μόλις την εφαρμόσεις για πρώτη φορά στη ζωή σου.

Ξέρεις, για τους επιτυχημένους ανθρώπους, δεν υπάρχει στο λεξιλόγιό τους η λέξη αποτυχία. Θα αναρωτιέσαι πώς γίνεται αυτό και ότι ίσως έχουν βρει τη χρυσή τομή για κάθε τομέα της ζωής τους.

 

failure success

 

Η χρυσή τομή ονομάζεται ανατροφοδότηση -το feedback σε άπταιστα Ελληνικά!

Κάθε μας αποτυχία είναι και μία νέα ευκαιρία για να δούμε που κάναμε λάθος και ποια ήταν η λάθος κατεύθυνση που πήραμε σε σχέση με τον στόχο μας. Κάθε αποτυχία είναι και μια δεύτερη ευκαιρία για να διορθώσουμε τα πράγματα, να αναθεωρήσουμε την πρακτική μας και να δούμε πόσο κοντά ή μακριά είμαστε από το όραμα της ζωής μας.

Είναι η ανατροφοδότηση που μας δίνει το σύμπαν, για να αναλογιστούμε τις νίκες και τα αδύνατα σημεία μας. Επομένως, αν μόλις χώρισες, θέλω να σκεφτείς ποιοι είναι οι στόχοι της ζωής σου και αν αυτός ο άνθρωπος σε βοηθούσε στην επίτευξή τους ή είχες παρεκκλίνει από αυτούς.

Τι έμαθες από την τελευταία σου “αποτυχία”; Κατέγραψε τα μαθήματα και δες πώς μπορείς να προσεγγίσεις -με άλλο τρόπο αυτήν τη φορά- τον στόχο σου.

Σου υπόσχομαι, το σύμπαν θα σε ανταμείψει!

 

Μοναδικό δώρο από την Τζιλ!

Κάνε μια συνεδρία life coaching με έναν διαπιστευμένο life coach και δες τη ζωή σου να αλλάζει. Κλείσε τη συνεδρία σου εντελώς δωρεάν και χωρίς καμία υποχρέωση εδώ.

 

Η Τζιλ Δούκα είναι διαπιστευμένη Master Certified Coach, βαθμίδα που την τοποθετεί ανάμεσα στους 2.000 κορυφαίους coaches παγκοσμίως, και συγγραφέας 4 #1 best sellers βιβλίων αυτοβελτίωσης τα οποία μπορείς να βρεις εδώ.

 

Τζιλ Δούκα MBA, MCC
Master Certified Business and Leadership Coach by International Coaching Federation

[email protected]

Η Τζιλ Δούκα είναι Business & leadership coach, διαπιστευμένη από τον Παγκόσμιο Οργανισμό Coaching ως Master Certified Coach (ΜCC) και ανήκει στο 4% των coaches παγκοσμίως. Είναι η μόνη Ελληνίδα επίσημο μέλος του Forbes Coaches Council, διακεκριμένη mentor coach και βραβευμένη business mentor από την Ευρωπαϊκή Ένωση. Τα τρία βιβλία της “Αγάπη Τώρα”, “Ευ Ζην Τώρα” και “Ξαφνικά Τώρα” αγκαλιάστηκαν από το αναγνωστικό κοινό και έγιναν γρήγορα παγκόσμια Βest sellers. Είναι ομιλήτρια διεθνούς φήμης και διευθύντρια σπουδών στο www.globalacademyofcoaching.com