Home / Family  / Παιδική παράσταση με τη Νάντια Κοντογεώργη στο Θέατρο Αριστοτέλειον!

Παιδική παράσταση με τη Νάντια Κοντογεώργη στο Θέατρο Αριστοτέλειον!

Νάντια Κοντογεώργη

Η παιδική παράσταση “Τα κλειδιά- για μία δυνατή ζωή”, με πρωταγωνίστρια τη. Νάντια Κοντογεώργη έρχεται στις 18 Φεβρουαρίου στο Θέατρο Αριστοτέλειον!

 

Μία από τις πιο πετυχημένες παιδικές παραστάσεις της φετινής σεζόν έρχεται στη Θεσσαλονίκη στις 18 Φεβρουαρίου, συγκεκριμένα στο Θέατρο Αριστοτέλειον. Πρόκειται για το έργο “Τα κλειδιά- για μία δυνατή ζωή” της Nancy Davis, σε μετάφραση και δραματουργική επεξεργασίας της Βάλιας Καράγιωργα. Η Νάντια Κοντογεώργη πρωταγωνιστεί και συνδυάζει για πρώτη φορά το μουσικό θέατρο με την ψυχοθεραπευτική αφήγηση. Απευθύνεται σε παιδιά, γονείς, αλλά και στο “εσωτερικό παιδί” που κρύβει ο καθένας από εμάς.

Ο καλύτερος τρόπος για να σε ακούσει ένα παιδί είναι να του πεις ένα παραμύθι. Πόσο μάλλον όταν αυτό έχει γραφτεί και μελετηθεί επιστημονικά, για να προσφέρει ψυχοθεραπευτικά οφέλη. Και έπειτα υνοδεύεται από ζωντανή κλασική μουσική και αποκτά θεατρική υπόσταση. Η τέχνη και τα εργαλεία του θεάτρου έχουν χρησιμοποιηθεί σε αρκετές μεθόδους ψυχοθεραπείας, αντιθέτως όμως τα κλινικά εργαλεία παιδοψυχολογίας δεν έχουν αξιοποιηθεί στο θέατρο. Στην  πρωτότυπη αυτή παράσταση, η Νάντια Κοντογεώργη εμπνέεται από τις ιστορίες για παιδιά και ενήλικες από το γνωστό και πολυμεταφρασμένο βιβλίο θεραπευτικών ιστοριών της Αμερικανίδας καταξιωμένης ψυχολόγου Νάνσυ Ντέιβις.

Photo: Patroklos Skafidas

Οι ιστορίες δραματουργικά και επιστημονικά επεξεργασμένες από την παιδοψυχίατρο Βάλια Καράγιωργα στοχεύουν, μέσα από σύμβολα και μεταφορές, όπως ο γίγαντας που νικήθηκε, το λουλούδι που δεν άνθιζε, η μαριονέτα που θύμωνε και άλλα, να βοηθήσουν τους ακροατές να αντιληφθούν με διαφορετικό τρόπο τα ερεθίσματα της ζωής, χωρίς να δεσμεύονται από βιώματα του παρελθόντος τους. Έτσι η κάθε ιστορία λειτουργεί εντελώς διαφορετικά για τον κάθε θεατή και βαθιά προσωπικά. Επιπλέον, μέσω του θεάτρου, γονείς και παιδιά αποκτούν μια βεντάλια από διαφορετικές οπτικές για τις μικρές ή τις μεγάλες προκλήσεις της ζωής.

 

Ενώ η αγαπημένη ηθοποιός  Νάντια Κοντογεώργη υποδύεται όλους τους ρόλους των ιστοριών, παράλληλα, ο διακεκριμένος τσελίστας Αλέξανδρος Μποτίνης ερμηνεύει κομμάτια κλασικής μουσικής, ζωντανά επί σκηνής. Εισιτήρια εδώ!

 

Ταυτότητα της παράστασης

Ιδέα –Eρμηνεία: Νάντια Κοντογεώργη

Μουσική επιμέλεια και ερμηνεία: Αλέξανδρος Μποτίνης, τσέλο

Σκηνοθεσία: Στέφανος Δρουσιώτης – Νάντια Κοντογεώργη

Μετάφραση- Δραματουργική επεξεργασία- Επιστημονική επιμέλεια : ΒάλιαΚαράγιωργα, MD

Σκηνικά – Κοστούμια: Μαίρη Τσαγκάρη

Σχεδιασμός φωτισμών: Στέφανος Δρουσιώτης

Φωτογραφίες: Πάτροκλος Σκαφίδας

Συγγραφέαςπρωτότυπουκειμένου “TherapeuticStoriesthatTeachandHeal :NancyDavis, Ph.D.

[email protected]

"I believe, every day, you should have at least one exquisite moment." -Audrey Hepburn Σινεφίλ, πεισματάρα και υπερβολικά αισιόδοξη. Ονειρεύομαι μια ζωή γεμάτη μόδα και ταξίδια.