Home / Men  / Ο Kim Jones αναδεικνύει το cannage print στη νέα συλλογή της Dior

Ο Kim Jones αναδεικνύει το cannage print στη νέα συλλογή της Dior

Kim Jones
Ο Kim Jones παρουσιάζει τη νέα ανδρική σειρά της Dior, αποτίοντας φόρο τιμής στο cannage print.

 

Ο οίκος Dior παρουσίασε την τελευταία του ανδρική συλλογή. Η Cannage capsule, η οποία αναμένεται να κυκλοφορήσει τον επόμενο μήνα,.περιλαμβάνει μία σειρά από casual κομμάτια, ενώ αποτίει φόρο τιμής στο cannage μοτίβο του οίκου.

 

Ο Creative Director του ανδρικού τμήματος της Dior, Kim Jones, επέλεξε να εμπλουτίσει τη.νέα συλλογή του οίκου με τις γαλήνιες αποχρώσεις του μπλε, συμπληρώνοντάς τες με εκείνες του λευκού και του γκρι. Η νέα σειρά ρούχων της Cannage capsule περιλαμβάνει κυρίως outwear κομμάτια, όπως jackets, work pants, φλις φούτερ και πλεκτές μπλούζες. Για τη δημιουργία της νέας συλλογής, ο Kim Jones στηρίχθηκε στο cannage print,.το οποίο έχει ιδιαίτερη σημασία για την ιστορία της Dior, αλλά και για τον ίδιο τον Jones, αφού αποτελούσε ένα από τα κύρια χαρακτηριστικά της ανοιξιάτικης συλλογής του για το 2024.

 

Dior

 

“Το μοτίβο cannage εντοπίζει τις ρίζες του στην ύφανση τις καρέκλες τύπου Napoleon III, στις οποίες κάθονταν οι καλεσμένοι του Christian Dior στο σαλόνι του στη λεωφόρο Montaigne”, ανέφερε ο Kim Jοnes σχετικά με την επιλογή του συγκεκριμένου print για τις συλλογές του.

 

Αποφασίζοντας να δώσει έμφαση σε ένα print, ο Kim Jones πήγε “κόντρα” στους κανόνες του quite luxury. Εγώ δε φοράω λογότυπα, αλλά καταλαβαίνω γιατί τα αγαπούν τα παιδιά. Ωστόσο, είμαι πάντα πολύ αυστηρός στο να παρακολουθώ πόσο το χρησιμοποιούμε, γιατί μπορεί να είναι υπερβολικό”

 

Μαζί με τη νέα συλλογή, ο Kim Jones παρουσίασε και μία νέα μεταλλική θήκη για AirPods με clips.

 

 

Photo credits: Brett Lloyd

[email protected]

“I always loved aesthetics. Not particularly fashion. But an idea of Beauty.” Miuccia Bianchi Prada