Home / Men  / Με αυτά τα γυαλιά θα δείτε την ολική έκλειψη ηλίου!

Με αυτά τα γυαλιά θα δείτε την ολική έκλειψη ηλίου!

Η φετινή έκλειψη ηλίου είναι ολική και θα πραγματοποιηθεί στις 8 Απριλίου διασχίζοντας τη Β.Αμερική με διάρκεια λίγων αλλά εντυπωσιακών λεπτών!

Στις 8 Απριλίου μία ολική ηλιακή έκλειψη θα διασχίσει τη Βόρεια Αμερική, σκοτεινιάζοντας τον ουρανό και χαρίζοντας ένα μοναδικό ουράνιο φαινόμενο, αφού  το φεγγάρι θα καλύψει πλήρως τον ήλιο.

 

Το μοναδικό αυτό φαινόμενο θα είναι ορατό σε 4 πολιτείες του Μεξικού, 15 πολιτείες των ΗΠΑ που εκτείνονται από το Τέξας έως το Μέιν και 5 επαρχίες στο ανατολικό τμήμα του Καναδά,.ενώ θα διαρκέσει συνολικά τέσσερα λεπτά και 28 δευτερόλεπτα.

 

Τι είναι η ολική ηλιακή έκλειψη;

Το σπάνιο και άκρως εντυπωσιακό φυσικό φαινόμενο συμβαίνει όταν το φεγγάρι βρίσκεται παροδικά ανάμεσα στον ήλιο και τη Γη. Σύμφωνα με τη NASA, η επόμενη ορατή ολική ηλιακή έκλειψη από τις όμορες Ηνωμένες Πολιτείες θα πραγματοποιηθεί το 2044.

 

Η πολυαναμενόμενη ολική έκλειψη ηλίου θα είναι η πιο σκοτεινή στις ΗΠΑ εδώ και 217 χρόνια!

 

Γιατί να φορέσετε ειδικά γυαλιά;

Για τα λίγα λεπτά που το φεγγάρι κρύβει πλήρως τον ήλιο, οι θεατές μπορούν να κοιτάξουν απευθείας τον ήλιο χωρίς προστασία των ματιών, όμως τις υπόλοιπες στιγμές πριν και μετά την ολικότητα, είναι απαραίτητη η χρήση ειδικών γυαλιών προστασίας.

Συνολικά σε 12 πόλεις οι κάτοικοι ή επισκέπτες θα έχουν την ευκαιρία να απολαύσουν το μοναδικό φαινόμενο:

Mazatlán, Mexico

Torreón, Mexico

Russellville, Arkansas

Cape Girardeau, Missouri

Carbondale, Illinois

Bloomington, Indiana

Cleveland, Ohio

Erie, Pennsylvania

Buffalo, Νέα Υόρκη

Niagara, Ontario

Burlington, Vermont

Houlton, Maine

 

Δυστυχώς, στην Ευρώπη το φαινόμενο δεν θα είναι ορατό, αλλά θα πρέπει να κάνουμε μια υπομονή μέχρι τις 12 Αυγούστου 2026, ενώ η επόμενη μερική έκλειψη ηλίου στην Ελλάδα θα γίνει ορατή στις 8 Φεβρουαρίου 2027.

 

Τα γυαλιά παρατήρησης και έκλειψης ηλίου, Solar Viewer Astrosolar Silver/Gold, γερμανικής κατασκευής, προστατεύουν τα μάτια σας κατά τη διάρκεια ηλιακής παρατήρησης. Είναι η απόλυτη λύση για να απολαύσετε μια μερική έκλειψη Ηλίου ή να δείτε κηλίδες στον Ήλιο οποιαδήποτε μέρα. Θα τα βρείτε εδώ!

[email protected]

Οne quote, my point of view... “Let me live, love, and say it well in good sentences” Sylvia Plath