Home / Good Life  / Ο freddo espresso ο τρίτος καλύτερος καφές στον κόσμο!

Ο freddo espresso ο τρίτος καλύτερος καφές στον κόσμο!

Ο freddo espresso
Μπορεί η Ιταλία να κατέλαβε 10 θέσεις στη λίστα με τους καλύτερους καφέδες στον κόσμο, ωστόσο η Ελλάδα κατάφερε να κατακτήσει την τρίτη θέση με τον freddo espresso!

 

Το Taste Atlas δημοσίευσε τη λίστα με τους καλύτερους καφέδες στον κόσμο. Στην κορυφαία τριάδα, βρέθηκαν ο κουβανέζικος espresso, ο ινδικός καφές φίλτρου, αλλά και ο ελληνικός freddo espresso,.τον οποίο ακολούθησε στην τέταρτη θέση ο freddo cappuccino.

 

Σύμφωνα με το Taste Atlas, ο freddo espresso είναι ένας απλός ελληνικός καφές,.που συνδυάζει εσπρέσο και πάγο. Σε αντίθεση με παρόμοιες ποικιλίες καφέ με πάγο, που σερβίρουν απλώς καφέ πάνω από πάγο, αυτή η ελληνική εκδοχή αναμειγνύει κυρίως.τα δύο συστατικά, έως ότου ο καφές να είναι ελαφρώς παγωμένος, λείος και κρεμώδης”.

 

 

Η ιδέα του freddo espresso γεννήθηκε το 1991, από την Καφέα, την ομάδα που έφερε τον illy espresso στην Ελλάδα. Η ομάδα εμπνεύστηκε από την ονομασία freddo, την οποία συνάντησε για πρώτη φορά ως έννοια στο εξωτερικό. Έκτοτε, freddo espresso και freddo cappuccino άρχισαν να γίνονται οι αγαπημένοι καφέδες των Ελλήνων.

 

 

Εκτός από την κορυφαία τετράδα, στη λίστα βρέθηκαν ο Cafe bombon της Ισπανίας, ο cappuccino της Ιταλίας, ο τούρκικος καφές, ο ιταλικός restretto, ο ελληνικός φραπές, ενώ τη δέκατη θέση κατέλαβε ο βιετναμέζικος iced coffee.

[email protected]

“I always loved aesthetics. Not particularly fashion. But an idea of Beauty.” Miuccia Bianchi Prada