Home / Good Life  / Καρναβάλια ανά τον κόσμο: Οι must προορισμοί!

Καρναβάλια ανά τον κόσμο: Οι must προορισμοί!

Tσικνοπέμπτη σήμερα και τα Καρναβάλια ξεκινούν! Ποιοι είναι, όμως, οι must προορισμοί για να ζήσετε την πιο έντονη καρναβαλική εμπειρία;

Τα Καρναβάλια σαν γιορτή είναι ο ορισμός της ξέφρενης διασκέδασης. Σε κάποιες περιοχές ανά τον κόσμο έχουν μετατραπεί σε διεθνή φεστιβάλ, τα οποία υπόσχονται να χαρίσουν στους επισκέπτες τους μια εμπειρία αξέχαστη, γεμάτη κέφι!

Ποιοι είναι, όμως, οι προορισμοί με τα πιο διάσημα Καρναβάλια στον κόσμο και γιατί πρέπει να ζήσεις αυτή τη μοναδική εμπειρία;

 

Η μητέρα όλων των καρναβαλιών υποδέχεται κάθε χρόνο εκατομμύρια τουρίστες από όλον τον κόσμο. Το καρναβάλι του Ρίο φημίζεται για τις παρελάσεις samba στο λεγόμενο Σαμπαδρόμιο με τα εντυπωσιακά άρματα 20 μέτρων, τα οποία ετοιμάζονται μια ολόκληρη χρονιά. Εκατοντάδες πάρτι του δρόμου (Blocos) πραγματοποιούνται σε όλη την πόλη του Ρίο κατά τη διάρκεια του καρναβαλιού, ενώ στην παραλία Barra da Tijuca λαμβάνουν χώρα τα πιο κεφάτα beach parties.

 

 

Το Carnevale di Venezia είναι από τα πιο εμβληματικά Καρναβάλια του κόσμου και, ίσως, το πιο διαφορετικό. Οι επισκέπτες φορούν υπέροχες στολές του 18ου αιώνα με τις χαρακτηριστικές βενετσιάνικες μάσκες και βελούδινους μανδύες. Οι διακοσμημένες γόνδολες που πλέουν στα διάσημα κανάλια κερδίζουν τις εντυπώσεις, όπως και το Festa Delle Marie, ένας παραδοσιακός βενετσιάνικος διαγωνισμός ομορφιάς, αλλά και το Volo dell’Angelo, ένα συναρπαστικό έθιμο του καρναβαλιού, όπου ένα άτομο πετάει με σχοινί πάνω από την Πλατεία του Αγίου Μάρκου.

 

 

Γκόα

Το Καρναβάλι της ινδικής Γκόα είναι ένα από τα λίγα καρναβάλια στην Ασία. Events me παραδοσιακή ινδουιστική μουσική και λαϊκούς χορούς στους κατάμεστους δρόμους εντυπωσιάζουν επισκέπτες και ντόπιους. Την εκδήλωση ανοίγει ο King Momο, ένας χαρωπός, μυθικός μονάρχης, τον οποίο συναντάμε στα Λατινοαμερικάνικα καρναβάλια.

 

 

Το Καρναβάλι της Κολωνίας είναι γνωστό και ως “πέμπτη εποχή”. Για αρκετές μέρες η πόλη ζει στον ξέφρενο ρυθμό της ζωντανής μουσικής και της άφθονης μπύρας! Κατά τη διάρκεια του Καρναβαλιού, οι γυναίκες κόβουν τις γραβάτες των ανδρών. Το Rose Monday Parade με τα περίτεχνα άρματα είναι εντυπωσιακό, ενώ δίνονται στους θεατές γλυκά και τουλίπες.

 

 

Το καρναβάλι της Σάντα Κρουζ της Τενερίφης θεωρείται το δεύτερο Ρίο ντε Τζανέιρο. Το μαγευτικό φεστιβάλ διαρκεί έναν ολόκληρο μήνα ξεκινώντας με το Carnival Queen Election Gala. Οι υποψήφιοι που διεκδικούν το στέμμα, με άρματα που μπορεί να φτάνουν και τα 5 μέτρα σε ύψος!

 

 

Νίκαια

Χαρακτηριστικές είναι οι πολύχρωμες παρελάσεις στη Νίκαια, το οικογενειακό Carnival Village στην Promenade du Paillon και το Lou Queernaval, το πρώτο ΛΟΑΤΚΙ+ καρναβάλι στη Γαλλία. Η μάχη των λουλουδιών (Bataille de Fleurs) είναι χαρακτηριστική, με  άρματα γεμάτα λουλούδια και καλλιτέχνες να ρίχνουν στα πλήθη άνθη όλων των ειδών, από τριαντάφυλλα μέχρι γαρύφαλλα και κρίνα. 

 

 

Νέα Ορλεάνη

Το Mardi Gras είναι το υπέρτατο πάρτι δρόμου της Νέας Ορλεάνης. Από τις αρχές Ιανουαρίου, η πόλη είναι γεμάτη γιορτές, με τα μαγαζιά να πουλούν king cakes. Οι Krewes (κοινωνικοί οργανισμοί που διοργανώνουν παρελάσεις) παρουσιάζουν τεράστια άρματα, ρίχνοντας δώρα στο πλήθος, όπως χάντρες, κύπελλα, ακόμα και στολισμένα παπούτσια!

 

 

Όποιον προορισμό κι αν επιλέξετε, το βέβαιο είναι ότι η εμπειρία ενός τέτοιου Καρναβαλιού θα σας μείνει αξέχαστη!

[email protected]

Οne quote, my point of view... “Let me live, love, and say it well in good sentences” Sylvia Plath