Home / Good Life  / Art & Culture  / Υποδεχόμαστε το 26ο Φεστιβάλ Ντοκιμαντέρ Θεσσαλονίκης!

Υποδεχόμαστε το 26ο Φεστιβάλ Ντοκιμαντέρ Θεσσαλονίκης!

26ο Φεστιβάλ Ντοκιμαντέρ

Ξεκινάει αύριο το 26ο Φεστιβάλ Ντοκιμαντέρ Θεσσαλονίκης, το οποίο υποδέχεται τον διεθνώς αναγνωρισμένο δημιουργό Δημήτρης Παπαϊωάννου!

 

Ένας θεσμός παγκόσμιας εμβέλειας, ένα από τα καλύτερα φεστιβάλ ντοκιμαντέρ στον κόσμο. Αύριο ξεκινάει το 26ο Φεστιβάλ Ντοκιμαντέρ Θεσσαλονίκης και με μεγάλο ενθουσιασμό και υπερηφάνεια περιμένουμε να το υποδεχτούμε! Φέτος, η διοργάνωση καλωσορίζει τον Δημήτρη Παπαϊωάννου, τον διεθνώς αναγνωρισμένο δημιουργό- σκηνοθέτη, χορογράφο, εικαστικό και performer. Φωτίζει τις πολύπλευρες πτυχές ενός καλλιτέχνη που διατρέχει διαφορετικές μορφές τέχνης και έκφρασης, επαναπροσδιορίζοντας τα όρια της αναπαράστασης. δημιουργό Δημήτρης Παπαϊωάννου!

 

 

Ο ίδιος επιμελήθηκε και την αφίσα του φετινού φεστιβάλ, με ένα ασπρόμαυρο σχέδιο ενός φιλιού. Στο 26ο Φεστιβάλ Ντοκιμαντέρ Θεσσαλονίκης θα προβληθεί το ντοκιμαντέρ της Εύας Στεφανή, σε παραγωγή Onassis Culture. Ένα ντοκιμαντέρ που παρακολουθεί την περιοδεία της παράστασης Εγκάρσιος Προσανατολισμός, ένα έργο του Δημήτρη Παπαϊωάννου. Παράλληλα, θα παρουσιαστεί και η video- εγκατάσταση του καλλιτέχνη με τίτλο Inside και θα προβληθούν οι ταινίες του Nowhere και Primal Matter.

Για ακόμα μία χρονιά το Φεστιβάλ Ντοκιμαντέρ Θεσσαλονίκης αποδεικνύει γιατί είναι ένας από τους σημαντικότερους πολιτισμικούς θεσμούς, σε παγκόσμιο επίπεδο. Από σήμερα και μέχρι τις 17 του μηνός θα έχουμε την ευκαιρία να ανακαλύψουμε τόσο αξιοθαύμαστα projects και καλλιτέχνες. Μην το χάσετε! 

Δείτε εδώ το ολοκληρωμένο πρόγραμμά του.

[email protected]

"I believe, every day, you should have at least one exquisite moment." -Audrey Hepburn Σινεφίλ, πεισματάρα και υπερβολικά αισιόδοξη. Ονειρεύομαι μια ζωή γεμάτη μόδα και ταξίδια.