Home / Good Life  / Art & Culture  / Ο Δημήτρης Σαββίδης παρουσιάζει την έκθεση ζωγραφικής ΕστΙάματα!

Ο Δημήτρης Σαββίδης παρουσιάζει την έκθεση ζωγραφικής ΕστΙάματα!

Δημήτρης Σαββίδης

Ο ζωγράφος Δημήτρης Σαββίδης παρουσιάζει την 15η έκθεση ζωγραφικής του με τίτλο ΕστΙάματα, στη Δημοτική Βιβλιοθήκη-Πινακοθήκη Θέρμης!

 

Μέχρι και τις 21 Απριλίου, η Δημοτική Βιβλιοθήκη-Πινακοθήκη Θέρμης θα φιλοξενεί την έκθεση ζωγραφικής ΕστΙάματα, την οποία υπογράφει ο Δημήτρης Σαββίδης. Πρόκειται για την 15η έκθεση του ζωγράφου! Πρωτότυπες δημιουργίες με ειδικές κατασκευές, που γίνονται εστίες φωτός, συναντούν τις ιαματικές τελετουργικές παρουσίες που απεικονίζονται και αποδίδουν τον όρο ΕστΙάματα. Η έκθεση αποτελεί και μία συμπερίληψη στιγμών της διαδρομής του καλλιτέχνη, καθώς περιλαμβάνει και παλαιότερα έργα του.

 

 

Παράλληλα, παρουσιάζονται και έργα ζωγραφικής σε ινοσανίδες, καμβά, θαλασσόξυλα, βότσαλα, σημειωματάρια, ξύλινα κοσμήματατα και άλλες μικρές συνθέσεις, καθώς και ποιητικές συλλογές. Ο Δημήτρης Σαββίδης μάς καλεί να ταξιδέψουμε στο δημιουργικό του σύμπαν και να βρούμε κάτι από τη δική μας ψυχή. Διοργανωτής και χορηγός επικοινωνίας της έκθεσης είναι το εθελοντικό ραδιόφωνο StarClassic Radio. Μέρος των εσόδων αφορά στην ενίσχυση του κοινωνικού έργου του καλλιτέχνη. Τα εγκαίνια θα γίνουν την Τετάρτη 5 Απριλίου στις 19:00, με μια καλλιτεχνική παρουσίαση της έκθεσης.

 

 

Λίγα λόγια για τον ζωγράφο:

“Αυτοδίδακτος” ζωγράφος, ένας όρος που ο ίδιος δεν τον βρίσκει δόκιμο και ισχυρίζεται ότι “τα πάντα μας διδάσκουν”. Ζωγραφίζει από παιδί και έχει μια ιδιαίτερη ματιά στο εσωτερικό φως των πραγμάτων και των ανθρώπων. Διατηρεί τον καλλιτεχνικό ιστότοπο dimitrisart.gr. Γράφει στίχους, τραγούδια, ποίηση, μικρά δοκίμια για τον άνθρωπο και ασχολείται με τη φωτογραφία και τη χειροτεχνία. Υποστηρίζει, επίσης, ότι ο εθελοντισμός είναι μια μακρά πορεία συμπόρευσης ενός ανθρώπου που πιστεύει στο ταξίδι του μαζί…

 

Δημήτρης Σαββίδης

 

Πληροφορίες:

Ώρες λειτουργίας της έκθεσης:

Έως τις 7/4: 08:00-20:00.

Από τις 10/4 έως τις 21/4: 08:00-15:00 (μόνο καθημερινές).

Πολιτιστικό Κέντρο Θέρμης, Καπετάν Χάψα με Καραολή και Δημητρίου, Τ. 2310 463423.

[email protected]

"I believe, every day, you should have at least one exquisite moment." -Audrey Hepburn Σινεφίλ, πεισματάρα και υπερβολικά αισιόδοξη. Ονειρεύομαι μια ζωή γεμάτη μόδα και ταξίδια.