Home / Good Life  / Art & Culture  / Εγκαίνια για τη νέα Christina Lappa Gallery στην Αθήνα!

Εγκαίνια για τη νέα Christina Lappa Gallery στην Αθήνα!

Χριστίνα Λάππα

Η Christina Lappa, καταξιωμένη εικαστικός σε Ελλάδα και εξωτερικό, στο πλαίσιο των εγκαινίων της νέας της gallery, θα παρουσιάσει την τελευταία της συλλογή MAGENTA – bold, confident and unapologetic από τη σειρά “Portraits of Feelings”, 120 εκφράσεις της καθημερινότητας.

 

Καταξιωμένη εικαστικός με πολλές συμμετοχές σε εκθέσεις του εξωτερικού, η Christina Lappa.καλωσορίζει το κοινό στη νέα της gallery στην Αθήνα, τα εγκαίνια της οποίας θα πραγματοποιηθούν την Πέμπτη 30 Μαρτίου (19.00 – 22.00). Στο πλαίσιο των εγκαινίων, η εικαστικός θα παρουσιάσει τη νέα της συλλογή MAGENTA – bold, confident and unapologetic, που ανήκει στη σειρά “Portraits of Feelings”, 120 εκφράσεις της καθημερινότητας.

 

Οι 120 εβδομάδες περιορισμών και ανελέητης επικαιρότητας της πανδημίας ενέπνευσαν τα 120 έργα τέχνης της συλλογής. Στόχος της είναι η μεταφορά του επισκέπτη σε έναν κόσμο χρωμάτων και λέξεων. Η εικαστικός “παίζει” με όλες τις αποχρώσεις που συνέθεσαν τη ζωή μας τα τελευταία δύο χρόνια,.με όλες τις δηλώσεις ή τα νέα που μας καθήλωσαν και σίγουρα μας περιόρισαν και μας φόβισαν.

 

Christina Lappa gallery opening

 

Μέσα σε αυτές τις 120 εβδομάδες βιώσαμε φόβο, πολλαπλές γυναικοκτονίες, βία και περιορισμούς. Ωστόσο, τα χρώματα της ζωής είναι συνήθως εκτυφλωτικά και, άλλοτε μουντά και άλλοτε αισιόδοξα, μας παροτρύνουν να συμμετέχουμε στην αέναη χορογραφία του σήμερα. Η εγκατάσταση θα κάνει χρήση, ήχου (μουσική, ομιλίες ψίθυροι) και φωτορυθμικών φωτών.

 
Λίγα λόγια για την εικαστικό:

Η Christina Lappa γεννήθηκε και μεγάλωσε στη Βενεζουέλα, με τα περισσότερα έργα της να είναι εμπνευσμένα από την πατρίδα. Σπούδασε αρχιτεκτονική εσωτερικών χώρων και έκανε μεταπτυχιακές σπουδές στη Μαδρίτη. Έκανε σεμινάρια με αντικείμενο την Ιστορία της τέχνης. Η τέχνη της χαρακτηρίζεται από έντονα χρώματα και αντιθέσεις. Τα έργα της αποπνέουν φως, κίνηση και μια συνεχή εναλλαγή που προσελκύουν το μάτι του θεατή. Οι πολύχρωμοι παραστατικοί παπαγάλοι δημιουργούν μια οπτική πανδαισία χρωμάτων στον χώρο. Οι αέρινες ψιλόλιγνες επαναλαμβανόμενες γυναίκειες φιγούρες με τις σκιές τους και οι μυστηριώδεις συνδυασμοί θεμάτων και χρωμάτων προσφέρουν μια μοναδική προσωπικότητα σε κάθε έργο. Έχει συμμετέχει σε εκθέσεις σε όλον τον κόσμο και έχει λάβει σημαντικά βραβεία και διακρίσεις.

 

Christina Lappa

 

Christina Lappa Gallery Athens

Χάρητος 10, Κολωνάκι, T. 210 722 9884

Ώρες λειτουργίας:

Τετάρτη & Σάββατο: 12.00 – 16.00

Πέμπτη & Παρασκευή: 12.00 – 19.00

[email protected]

"I believe, every day, you should have at least one exquisite moment." -Audrey Hepburn Σινεφίλ, πεισματάρα και υπερβολικά αισιόδοξη. Ονειρεύομαι μια ζωή γεμάτη μόδα και ταξίδια.