Home / Family  / Ο Δήμος Αθηναίων σε ρυθμό Χριστουγέννων!

Ο Δήμος Αθηναίων σε ρυθμό Χριστουγέννων!

Ο Δήμος Αθηναίων φόρεσε τα καλά του και είναι έτοιμος να διασκεδάσει μικρούς και μεγάλους μέσα από όμορφες χριστουγεννιάτικες δράσεις!

Έφτασε η ώρα να ζήσουμε τις πιο όμορφες, γεμάτες μαγεία χριστουγεννιάτικες στιγμές. Ο Δήμος Αθηναίων είναι έτοιμος να μας υποδεχτεί σε  διάφορους πολιτιστικούς χώρους και μουσεία,.συνδυάζοντας τη διασκέδαση των Χριστουγέννων με τη μάθηση.

 

Πάμε να δούμε μαζί μερικές από τις υπέροχες δράσεις που επιφυλάσσει για μικρούς και μεγάλους η πρωτεύουσα, ώστε να αξιοποιήσουμε.ποιοτικά τον ελεύθερό χρόνο μας κατά την εορταστική περίοδο, βιώνοντας μοναδικές χριστουγεννιάτικες εμπειρίες!

 

 

1.Το Μουσείο Λαϊκής Τέχνης και Παράδοσης “Αγγελική Χατζημιχάλη” θα φιλοξενήσει χριστουγεννιάτικες δράσεις.και μία μοναδική παράσταση αφήγησης για όλη την οικογένεια, αλλά και μία λαογραφική γιορτινή ξενάγηση. Το εργαστήρι “Χριστουγεννιάτικα στολίδια στον κύκλο του μαλλιού” απευθύνεται σε παιδιά 9 έως 12 ετών,.για να προετοιμάσουν τα πιο ζεστά Χριστούγεννα, μαθαίνοντας για τον κύκλο του μαλλιού.κι αφού γνωρίσουν αυτό το πολύτιμο φυσικό υλικό, να φτιάξουν τα πιο όμορφα μάλλινα χριστουγεννιάτικα στολίδια!

 

2.Το Ψηφιακό Μουσείο Ακαδημίας Πλάτωνος καλεί τους μικρούς μας φίλους.να συμμετέχουν σε μια χριστουγεννιάτικη δράση με αφήγηση και ζωγραφική.

 

https://www.instagram.com/p/BETIuHqnpNe/

 

3. Στην Πινακοθήκη Δήμου Αθηναίων τα παιδιά θα έχουν την ευκαιρία να εικονογραφήσουν στο εικαστικό εργαστήρι.τη δική τους χριστουγεννιάτικη ιστορία, με αφορμή τα έργα της έκθεσης του Αλέξη Κυριτσόπουλου.

 

4. Στο Πολιτιστικό Κέντρο “Μελίνα” διοργανώνονται ποικίλες δράσεις και εκδηλώσεις, όπως εικαστικό εργαστήρι, όπου η χαρά της δημιουργίας συνδυάζεται με την ατμόσφαιρά της χριστουγεννιάτικης Αθήνας των αρχών του 20ου αι.,. αφηγηματικές παραστάσεις για όλη την οικογένεια εμπνευσμένες από την χριστουγεννιάτικη παράδοση του τόπου μας,. χριστουγεννιάτικο μουσικό ταξίδι και χριστουγεννιάτικη βόλτα πολιτισμού για ενήλικες.

 

 

5. Στη γειτονιά του Νέου Κόσμου, στον Πολυχώρο “Άννα και Μαρία Καλουτά” μικροί και μεγάλοι θα απολαύσουν δωρεάν παραστάσεις και συναυλίες. Αγαπημένοι καλλιτέχνες, μουσικά σχήματα και θεατρικές ομάδες θα ανέβουν στη σκηνή του θεάτρου.και θα μας χαρίσουν μοναδικές στιγμές ψυχαγωγίας και κεφιού. Το μουσικό παζλ του προγράμματος συνθέτουν ο Λευτέρης Ελευθερίου με τον Αλκιβιάδη Κωνσταντόπουλο,.ο Νεκτάριος Σφυράκης, ο Ισίδωρος Πάτερος με το μουσικό σχήμα “Χάρισμα”, η Ορχήστρα Βιολιώνε, η οποία συμπράττει με το δημοφιλές μουσικό Ρεμπέτικο Ντουέτο των Βασίλη Σκούτα και Δημήτρη Μηταράκη (13.12.2023),.ο Κωστής Χρήστου και ο Κώστας Σερέτης με τη Βαλεντίνα. Επίσης, οι μικροί θεατές με τους γονείς τους θα παρακολουθήσουν θεατρικές παραστάσεις και μία μαγική εορταστική μουσικοθεατρική υπερπαραγωγή, που θα λατρέψουν.

 

6. Από την Αχαρνών και τη Λαμπρινή μέχρι το Παγκράτι και την Ελληνορώσων, οι γειτονιές της Αθήνας αποκτούν τα δικά τους χριστουγεννιάτικα “χωριά”. Ο Άγιος Βασίλης και τα ξωτικά του βρίσκονται καθημερινά στις θέσεις τους για να υποδεχτούν μικρούς και μεγάλους με κατασκευές,.γλυκο-κεράσματα, face painting και πολλές ακόμα γιορτινές διαδράσεις. Τις εκδηλώσεις πλαισιώνουν, μεταξύ άλλων, ξυλοπόδαροι, ζογκλέρ,.χριστουγεννιάτικες μασκότ, animateurs, μαριονέτες και ταχυδακτυλουργοί. (23.12.2023-06.01.2024)

 

 

7. Στο Κέντρο Τεχνών θα πραγματοποιηθεί χριστουγεννιάτικο εργαστήρι για παιδιά ηλικίας από 5 ετών (16.12.2023). Με θέμα τον εορτασμό των Χριστουγέννων οι λιλιπούτειοι φίλοι θα φιλοτεχνήσουν τα δικά τους έργα τέχνης με ειδικά χρώματα πάνω σε ύφασμα,.με ή χωρίς την βοήθεια στένσιλ. Φεύγοντας θα πάρουν μαζί τους το τελικό αποτέλεσμα, δηλαδή τα δικά τους χριστουγεννιάτικα σουπλά.

 

8. Στο Κέντρο Δημιουργικής Μάθησης Κυψέλης θα πραγματοποιηθεί εικαστικό εργαστήριο για παιδιά ηλικίας από 6 έως 12 ετών,.συνάντηση με τους καλικάντζαρους, σκανταλιές και ζωγραφιές! (16.12.2023).

 

9. Στον πεζόδρομο της Διονυσίου Αεροπαγίτου διοργανώνεται εργαστήρι ελληνικής μουσικής και συναυλία (19.12.2023). Μία παράσταση με αυθεντικές διαχρονικές μελωδίες που άφησαν το στίγμα τους στην ελληνική μουσική σκηνή. Θα ακουστούν συνθέσεις διαφόρων Ελλήνων δημιουργών,.όπως των Μάνου Χατζιδάκι, Μίκη Θεοδωράκη, Σταύρου Ξαρχάκου, Διονύση Σαββόπουλο, κ.α. Τραγουδούν η Δώρα Λοΐζου και ο Μανώλης Σκουλάς.

10. Το Κέντρο Πηλού διοργανώνει εικαστικό εργαστήρι για όλη την οικογένεια με τίτλο “Και Επί Γης Ειρήνη” (20.12.2023). Μικροί και μεγάλοι θα γνωρίσουν από κοντά το εργαστήρι πηλού, την κεραμική και θα πλάσουν περιστέρια.

 

11. Στην Παιδική Βιβλιοθήκη στον Σταθμό Λαρίσης θα πραγματοποιηθεί εκαπιδευτικό πρόγραμμα για παιδιά ηλικίας από 4 έως 9 ετών (20.12.2023). Σε λίγες μέρες σε μια ταπεινή φάτνη θα γεννηθεί ο Χριστούλης! Σε λίγες μέρες οι τρεις μάγοι θα φτάσουν στη Βηθλεέμ με οδηγό το λαμπερό αστέρι, για να του προσφέρουν τα δώρα τους! 

 

12. Στην Παιδική-Εφηβική Βιβλιοθήκη πραγματοποιείται εκπαιδευτικό πρόγραμμα για παιδιά ηλικίας άνω των 10 ετών (23.12.2023).Οι συμμετέχοντες ερευνούν τη ζωή και το έργο του Charles Dickens,.ο οποίος έχει ταυτιστεί με την περίοδο των Χριστουγέννων. Είναι όμως αυτή η πραγματικότητα;

 

12+1. Η “Νύχτα των Ευχών” έχει γίνει πλέον το αγαπημένο έθιμο της Παραμονής των Χριστουγέννων! Στις 24 Δεκεμβρίου, μικροί και μεγάλοι “φωτίζουν” την Πλατεία Κοτζιά.με τα παραδοσιακά βιοδιασπώμενα φαναράκια, τα οποία θα ταξιδέψουν ως τον ουρανό μεταφέροντας τις ευχές τους!

 

 

Για λεπτομέρειες και ακόμα περισσότερες προτάσεις περιηγηθείτε στο www.opanda.gr και στο  www.cityofathens.gr

[email protected]

Οne quote, my point of view... “Let me live, love, and say it well in good sentences” Sylvia Plath