Home / Good Life  / Art & Culture  / Νέες παραστάσεις στις θεατρικές σκηνές

Νέες παραστάσεις στις θεατρικές σκηνές

theatre
Το 2022 ξεκινά με μία πληθώρα υπέροχων παραστάσεων, στις θεατρικές σκηνές της Θεσσαλονίκης και της Αθήνας.

 

Κοινωνικές και ανθρώπινες σχέσεις, τραγικές ιστορίες και γέλιο, εναλλάσονται στις θεατρικές σκηνές της Αθήνας και της Θεσσαλονίκης, σηματοδοτώντας μια πολύ ενδιαφέρουσα θεατρική χρονιά.

 

♥ Θεσσαλονίκη

 

◊ Θέατρο Αμαλία 

Οι εκτελεστές, του Γιώργου Σκούρτη, αναμένεται να κάνουν πρεμιέρα στο θέατρο Αμαλία, στις 7 Ιανουαρίου. Στο έργο του πραγματεύεται ιστορίες, που αφορούν στην οικογένεια, το κράτος, αλλά και τη θέση του πολίτη. Πρόκειται για “μια ιστορία βίας”, σύμφωνα με τον ίδιο τον συγγραφέα, που πλέον συμβαίνει σε καθημερινή βάση και αποτελεί αναπόσπαστο κομμάτι της πραγματικότητας. 

Για να κάνετε την κράτησή σας, μπορείτε να μπείτε εδώ, είτε να περάσετε από το θέατρο.

 

 

 

◊ Θέατρο Φαργκάνη

Η Θηλιά, του Πάτρικ Χάμιλτον, σε σκηνοθεσία Αλέξανδρου Κοέν, μετά από δύο συναπτά έτη στην Αθήνα, ήρθε και στη Θεσσαλονίκη. Πρόκειται για ένα ψυχολογικό θρίλερ, εμπνευσμένο από την πραγματική ιστορία των Λέοπολντ και Λομπ, οι οποίοι διέπραξαν μία δολοφονία, που συγκλόνισε το Σικάγο, τη δεκαετία του 1920.

Εδώ θα βρεις περισσότερες πληροφορίες για την παράσταση.

 

 

Θέατρο Εταιρείας Μακεδονικών Σπουδών

Η Δολοφονία του Μαρά, του Πέτερ Βάις, σε σκηνοθεσία Κοραή Δαμάτη, είναι μια παράσταση “θεάτρου μέσα στο θέατρο”. Το 1808, οι τρόφιμοι του ψυχιατρικού ασύλου του Charenton, υπό την καθοδήγηση του Μαρκησίου Ντε Σαντ, δίνουν μία παράσταση με θέμα τη δολοφονία ενός εκ των πρωταγωνιστών της Γαλλικής Επανάστασης, Ζαν Πωλ Μαρά.

Περισσότερες πληροφορίες για την παράσταση θα βρεις εδώ.

 

 

Αυλαία

Στο θέατρο Αυλαία ανεβαίνει Η φωνή της Λουντμίλα, του Gunnar Bergdahl. Η παράσταση, που αφορά στο χρονικό του Τσερνόμπιλ και συγκλόνισε τις συνειδήσεις όλων των θεατών, έρχεται ξανά στις 15 και 16 Ιανουαρίου 2022.

 

◊ Θέατρο Αριστοτέλειον 

Μία ακόμα εξαιρετική επιλογή είναι και η παράσταση This is not Romeo & Juliet, του Αργύρη Πανταζάρα. Πρόκειται για μία τραγική κωμωδία, βασισμένη στο έργο του Σαίξπηρ.

Έχεις την ευκαιρία να την παρακολουθήσεις στο θέατρο ΑΡΙΣΤΟΤΕΛΕΙΟΝ, στις 15 & 16 Ιανουαρίου 2022.

 

this is not romeo and juliet

 

♥ Αθήνα

 

◊ Θέατρο Εκάτη

Στο θέατρο Εκάτη στην Αθήνα ανεβαίνει η παράσταση Ο Χορός του Θανάτου, του Αύγουστου Στρίντμπεργκ. Η παράσταση πραγματεύεται τον έγγαμο βίο του στρατηγού Έντκαρ και της συζύγου του, Άλις. Για περισσότερες πληροφορίες μπες εδώ.

 

Εκάτη

 

♦ Τεχνοχώρος Εργοτάξιον

Για πρώτη φορά το έργο του Θανάση Τριαρίδη “Surriento, Ο Κόσμος Ξανά”, σε σκηνοθεσία Έφης Μεράβογλου, παρουσιάζεται στον Τεχνοχώρο Εργοτάξιον. Το Surriento μιλά για έναν διαφορετικό κόσμο, στον οποίο μπορείς να επιλέξεις ποιος θες να είσαι, να αποδράσεις από τη δυστοπική πραγματικότητα και να μεταφερθείς σε μία πολυπραγματικότητα, όπου όλα είναι δυνατά και όπως τα επιθυμείς!

Περισσότερες πληροφορίες για την παράσταση θα βρεις εδώ.

 

Surriento

Photo Credit: Γιάννης Βλασερός

 

[email protected]

“But how could you live and have no story to tell?” ― Fyodor Dostoevsky, White Nights