Home / Family  / “Θησέας και Αριάδνη” στο Θέατρο ΑΡΙΣΤΟΤΕΛΕΙΟΝ

“Θησέας και Αριάδνη” στο Θέατρο ΑΡΙΣΤΟΤΕΛΕΙΟΝ

Η παιδική παράστασηΘησέας και Αριάδνη” συνδυάζει το υπερθέαμα με τον διδακτικό χαρακτήρα των αρχαιοελληνικών μύθων.

Ένα μυθολογικό υπερθέαμα θα έχουν την ευκαιρία να παρακολουθήσουν μικροί και μεγάλοι, από την Κυριακή  6 Νοεμβρίου στο θέατρο ΑΡΙΣΤΟΤΕΛΕΙΟΝ. Η θεατρική παράσταση Θησέας και η Αριάδνη” αφηγείται την ιστορία του μυθικού ήρωα Θησέα, γιου του βασιλιά Αιγέα και ιδρυτή της Αθήνας.

 

 

 Ο Θησέας, μετά από άθλους που κόβουν την ανάσα, ταξιδεύει στην Κρήτη. Eκεί, με τη βοήθεια των Θεών και της όμορφης Αριάδνης, κατατροπώνει τον Μινώταυρο. Η πλοκή καθηλώνει! Στην περιπέτεια συμμετέχει όλη η ελληνική μυθολογία: ήρωες, θνητοί, υπέροχα αλλά και φοβερά υπερφυσικά όντα και, ασφαλώς, οι Ολύμπιοι Θεοί.

 

Επί σκηνής παρελαύνουν παλάτια, θάλασσες, φρούρια, πλοία, λαβύρινθοι, γοργόνες, ταύροι (Ταυροκαθάψια). Eπίσης, θεοί που αναδύονται από τα έγκατα της γης, ή πέφτουν από τον ουρανό, ήρωες, θνητοί, φωτεινά αλλά και σκοτεινά υπερφυσικά όντα.

 

Οι περιπέτειες για τους αληθινούς ήρωες δεν τελειώνουν ποτέ!

 

 

Το βαθύτερο μήνυμα

H αρχετυπική ελληνική μυθολογία και το πλούσιο, εντυπωσιακό θέαμα για τα παιδιά γίνονται αντιληπτά ως εκπαιδευτική διαδικασία κορυφαίας ποιότητας και προτεραιότητας. Αυτό είναι ακόμα πιο σημαντικό σε ε μια εποχή αναδυόμενων ακροτήτων, που η έμφαση στην έλλογη μετριοπάθεια που διδάσκει η κλασική παιδεία είναι ζωτικής σημασίας.

 

 

 

Το έργο μιλά για τη συνάντηση δύο διαφορετικών πολιτισμών: από τη μία το μέτρο και ο λόγος της Αθήνας, κι από την άλλη ο μυστικισμός και η πυγμή της Μινωϊκής θαλασσοκρατίας. Οι δυο κουλτούρες ανοίγουν “διάλογο” και γνωρίζονται, μεταφέροντας ένα σημαντικό μήνυμα στα παιδιά.

 

 

Αξίζει να σημειωθεί ότι η παράσταση διακρίθηκε με το πρώτο βραβείο παράστασης  από την Ακαδημία Θεάτρου στην Αθήνα.

 

Οι ταλαντούχοι συντελεστές

Το κείμενο υπογράφει ο ποιητής Στρατής Πασχάλης. Η σκηνοθεσία και η χορογραφία  και η μουσική επιμέλεια είναι της Σοφίας Σπυράτου. Τα μνημειακά σκηνικά και τα κοστούμια  που θυμίζουν αντίγραφα από τοιχογραφίες έχει κάνει ο εξαιρετικός Μανόλης Παντελιδάκης. Η μουσική είναι ένα μείγμα παραδοσιακών και έντεχνων μουσικών από την Ελλάδα αλλά και όλον τον κόσμο. Ηθοποιοί, εναέριοι ακροβάτες, τραγουδιστές, μουσικοί διαλεγμένοι από το πλούσιο δυναμικό της πόλης δίνουν σάρκα και οστά σε έναν από τους πιο αγαπημένους μύθους.

 

Φωτογράφιση : Γιώργος Νάκης

 

Παραστάσεις : Κυριακή 11.30 π.μ  και καθημερινές για σχολεία 

Τιμές εισιτηρίων : 10 €, 12 €, 15€

 

ΘΕΑΤΡΟ ΑΡΙΣΤΟΤΕΛΕΙΟΝ 

Εθνικής Αμύνης 2

Προπώληση  Viva.gr και ταμείο θεάτρου (Τ. 2310 262 051)

 

 

[email protected]

Οne quote, my point of view... “Let me live, love, and say it well in good sentences” Sylvia Plath