Home / Family  / Μπορούν τα δάκρυα του σκύλου σου να είναι για καλό;

Μπορούν τα δάκρυα του σκύλου σου να είναι για καλό;

δάκρυα

Μία νέα έρευνα αποδεικνύει ότι τα δάκρυα ενός σκύλου σημαίνουν ευτυχία επανένωσης με τον ιδιοκτήτη και αποτελούν ένδειξη αγάπης.

 

Ακόμα και αν δακρύζουμε πολλές φορές από γέλιο έχουμε συνδέσει τα δάκρυα μόνο με συναισθήματα λύπης ή και πόνου. Συνεπώς αν δείτε τον σκύλο σας να δακρύζει είναι πολύ φυσιολογικό να πιστέψετε ότι δεν είναι χαρούμενος ή ότι συμβαίνει κάτι κακό. Ωστόσο μία νέα έρευνα έρχεται για να δείξει ότι τα δάκρυα ενός σκύλου μπορούν να σημαίνουν ευτυχία επανένωσης με τον ιδιοκτήτη! Προστίθενται και αυτά στην ένδειξη αγάπης όπως το χάδι, το γάβγισμα, η ουρά που κουνιέται και οι αγκαλιές.

Μάλιστα τα δάκρυα μπορούν να βοηθήσουν στο να εδραιωθεί ο δεσμός μεταξύ ανθρώπου και σκύλου. Οι τετράποδοι φίλοι σας έχουν την ικανότητα να αντιλαμβάνονται διαφορετικές λέξεις, γλώσσες και συναισθήματα. Αυτά τα συμπεράσματα είναι μέσα από έρευνες της καθηγήτριας Takefumi Kikusui, καθηγήτρια στο Εργαστήριο Αλληλεπίδρασης Ανθρώπου-Ζώου στο Πανεπιστήμιο Azabu στην Ιαπωνία.

Παρατήρησε επίσης ότι τα μάτια του θηλυκού σκύλου δάκρυσαν όταν θήλαζε τα μικρά της. Αυτό προκύπτει από την ύπαρξη της ορμόνης ωκυτοκίνης. Μίας ορμόνης που αποκαλείται από τους ανθρώπους ορμόνη της αγάπης ή μητρική ορμόνη. Ακόμα μία απόδειξη το πώς τα σκυλιά έχουν γίνει οι καλύτεροι σύντροφοι του ανθρώπου, δημιουργώντας ισχυρούς δεσμούς. 

[email protected]

"I believe, every day, you should have at least one exquisite moment." -Audrey Hepburn Σινεφίλ, πεισματάρα και υπερβολικά αισιόδοξη. Ονειρεύομαι μια ζωή γεμάτη μόδα και ταξίδια.