Home / Lifestyle  / Celebrities  / Μοντέλα με αναπηρία σπάνε τα στερεότυπα στον χώρο της μόδας

Μοντέλα με αναπηρία σπάνε τα στερεότυπα στον χώρο της μόδας

Μοντέλα με αναπηρία

Αυτά τα μοντέλα με αναπηρία μάς κάνουν να κοιτάζουμε το μέλλον της μόδας με περισσότερη αισιοδοξία και ανοίγουν τον δρόμο στην αποδοχή της διαφορετικότητας.

 

Η αλήθεια είναι ότι η βιομηχανία της μόδας δε φημίζεται για την αποδοχή της διαφορετικότητας ή την προσφορά ίσων ευκαιριών. Ωστόσο, είναι γενικά αποδεκτό ότι τα τελευταία χρόνια έχει ξεκινήσει να κάνει βήματα προς μία πιο “ανθρώπινη” αντιμετώπιση, βλέποντας πέρα από skinny και πανέμορφα μοντέλα. Οι ενέργειες ξεκίνησαν με την άνοδο των plus size μοντέλων. Ashley Graham και Precious Lee είναι οι πιο πετυχημένες περιπτώσεις, μετρώντας συνεργασίες με τα μεγαλύτερα fashion brands. Τα τελευταία δύο χρόνια περίπου βλέπουμε ότι οίκοι μόδας επιλέγουν και μοντέλα με αναπηρία.

 
Μοναδικές γυναίκες δείχνουν την ομορφιά και τις ικανότητές τους, σπάζοντας τα στερεότυπα και δημιουργώντας περισσότερες ευκαιρίες.
 
Jilian Mercado

Η Jilian ήθελε πάντα να γίνει μοντέλο, ωστόσο έβλεπε το όνειρό της να απομακρύνεται όλο και περισσότερο. Η πρώτη της επαφή με το modeling έγινε όταν συμμετείχε σε μία καμπάνια για τα Diesel Jeans. Από τότε κατάφερε να κάνει εξώφυλλο στην Teen Vogue, να συμμετέχει στο runway του brand The Blonds, σε καμπάνια του Tommy Hilfiger και σε άλλα projects. Εύχεται να αυξηθούν οι modeling ευκαιρίες για τα μοντέλα με αναπηρία. Ωστόσο, αναρωτιέται για το αν τα brands όντως επιθυμούν να οδηγηθούν σε μία ουσιαστική αλλαγή ή επιδιώκουν μόνο τη δημοσιότητα.

 

 

Alexandra Kutas

Η Alexandra κατέκτησε τον τίτλο του πρώτου μοντέλου στον κόσμο σε αναπηρικό αμαξίδιο. Έκανε το ντεμπούτο της στην Εβδομάδα Μόδας της Ουκρανίας πριν λίγα χρόνια. Οργάνωσε έκθεση φωτογραφίας με σκοπό να καταρρίψει τα στερεότυπα. Επιπλέον, συμμετείχε στην επίδειξη μόδας Runway Dreams σε συνεργασία με τον Tommy Hilfiger.

 

 

Aarron Philip

Η Aarron είναι η πρώτη μαύρη, τρανς γυναίκα με αναπηρία, που βρίσκει σιγά-σιγά τη θέση της στον κόσμο της μόδας. Ο Jeremy Scott του οίκου Moschino την επέλεξε για καμπάνια και show του, όπως και τα Sephora. Βρίσκεται ανάμεσα στα μοντέλα με αναπηρία που ο κόσμος δύσκολα θα αποδεχόταν, αλλά κατάφερε να το κάνει πραγματικότητα.

 

 

Sofía Jirau

Η Sofía Jirau έγραψε ιστορία ως το πρώτο μοντέλο με σύνδρομο down, που έγινε brand ambassador της Victoria’s Secret. Από τότε, άρχισε να συνεργάζεται με σχεδιαστές από την πατρίδα της, το Πουέρτο Ρίκο, ενώ περπάτησε και στη φετινή Εβδομάδα Μόδας της Νέας Υόρκης. Ονειρεύεται να υπάρχουν άτομα με σύνδρομο Down σε κάθε τομέα, όχι μόνο στη μόδα.

 

 

Viktoria Modesta

Η Viktoria αποφάσισε να δει το ακρωτηριασμένο της πόδι ως το πιο όμορφο μέρος του σώματός της. Έτισ, κατάφερε να εμφανιστεί σε περιοδικά, όπως τα i-D, The Times, PRS Magazine, Notion, LOOK, Wonderland και Grazia UK και Italia.

 

 

All photos source Instagram

[email protected]

"I believe, every day, you should have at least one exquisite moment." -Audrey Hepburn Σινεφίλ, πεισματάρα και υπερβολικά αισιόδοξη. Ονειρεύομαι μια ζωή γεμάτη μόδα και ταξίδια.