Home / Family  / Μικρά Κατσίμπο: Ένα ξεχωριστό παιδαγωγικό project

Μικρά Κατσίμπο: Ένα ξεχωριστό παιδαγωγικό project

Tα “Μικρά Κατσίμπο” στοχεύουν στο να ευαισθητοποιήσουν γονείς και παιδιά, γύρω από περιβαλλοντικά ζητήματα και κοιωνικά θέματα.

Πώς μπορεί κανείς να μιλήσει με ευχάριστο και κατανοητό τρόπο στα παιδιά, για σοβαρά ζητήματα της κοινωνίας; Πόσα ξέρουν στ’ αλήθεια τα παιδιά για την ελληνική παράδοση; Με αφορμή όλα τα παραπάνω δημιουργήθηκαν τα “Μικρά Κατσίμπο“. Είναι ένα πολυμορφικό παιδαγωγικό project, που απευθύνεται σε παιδιά προσχολικής και πρώτης σχολικής ηλικίας.

 

Το project “Μικρά Κατσίμπο” έχει ως στόχο να γεφυρώσει σχέσεις μικρών και μεγάλων, να ευαισθητοποιήσει γύρω από κοινωνικά και περιβαλλοντικά ζητήματα και να εξοικειώσει τα παιδιά με εγχώριες εικόνες, μουσικές, παραδόσεις κ.α. Εμπνευστής και δημιουργός τους είναι ο Γιάννης Αμπεριάδης, καλλιτέχνης από την Κατερίνη.

 

 

 

 

Το project περιλαμβάνει μια σειρά από video-animation παιδαγωγικού και εκπαιδευτικού χαρακτήρα, καθώς και μία σειρά εκπαιδευτικών προγραμμάτων, που συνοδεύονται από εκπαιδευτικό υλικό (παραμύθια, διαδραστικά βιβλία ζωγραφικής, επιτραπέζια κλπ).

 

Στόχος του είναι να μπορέσει το παιδί να αυτό-διδαχθεί, μέσω της χρήσης του οπτικοακουστικού υλικού, εξερευνώντας τον κόσμο των “Μικρών Κατσίμπο”. Να έρθει σε επαφή με τις τέχνες της μουσικής και της ζωγραφικής. Επιπλέον, θέλει να αναδείξει τα διάφορα μουσικά στυλ του ελλαδικού και ευρύτερου χώρου, με τρόπους και μέσα κατανοητά για το παιδί.

 

Τέλος, στοχεύει στο να ευαισθητοποιήσει γονείς και παιδιά γύρω από περιβαλλοντικά ζητήματα (ανακύκλωση, επαναχρησιμοποίηση, μείωση χρήσης πλαστικού κ.ά), μειονοτικές ομάδες, αλλά και σωματικές-ψυχικές αναπηρίες. Μάλιστα, κάποιοι απ’ τους χαρακτήρες εντάσσονται σε αυτές τις ομάδες.

 

 

Γνωρίστε τη Βζην που παίζει ούτι, τον Τζίμο που γεννήθηκε χωρίς πόδια, τον Κοφού που λατρεύει το καράτε και παίζει ντραμς, την Μπουμ, την επιστήμονα του χωριού με το συνθεσάιζερ, τον Μπάτζου που είναι στο φάσμα του αυτισμού και αγαπάει τα κρουστά όργανα, τη Ράφ, τη ράφτρα και το κανονάκι της, και τον τυφλό Μπατς που παίζει πιάνο.

 

Όμορφες πρωτοβουλίες από όμορφους ανθρώπους!

 

[email protected]

Οne quote, my point of view... “Let me live, love, and say it well in good sentences” Sylvia Plath