Home / Lifestyle  / Μια νέα εφαρμογή βοηθά στην αντιμετώπιση της έμφυλης βίας

Μια νέα εφαρμογή βοηθά στην αντιμετώπιση της έμφυλης βίας

εφαρμογή για την αντιμετώπιση της έμφυλης βίας
Μια νέα εφαρμογή, που ανέπτυξαν η UNICEF και η Γενική Γραμματεία Δημογραφικής και Οικογενειακής Πολιτικής και Ισότητας των Φύλων, μπορεί να μας βοηθήσει ώστε να αντιμετωπίσουμε τα περιστατικά έμφυλης βίας.

 

Ο Οδηγός Τσέπης για την Έμφυλη Βία είναι μια νέα εφαρμογή για κινητά τηλέφωνα,.που έχει αναπτυχθεί στη βάση διεθνών προτύπων σε περισσότερες από 12 γλώσσες. Σκοπό της είναι η καλύτερη αντιμετώπιση περιστατικών έμφυλης βίας.από μη ειδικευόμενους επαγγελματίες, αλλά και από το ευρύ κοινό.

 

Οδηγός Τσέπης για την Έμφυλη Βία

 

Οι άνθρωποι έχουν διαφορετικές αντιδράσεις σε καταστάσεις άγχους και κρίσης και διαφορετικές προσεγγίσεις στο πώς ζητούν βοήθεια. Δε βοηθάει να συγκρίνουμε τις εμπειρίες ενός ατόμου που έχει υποστεί έμφυλη βία με τις εμπειρίες άλλων ατόμων. Η έγκαιρη πρόσβαση επιζώντων σεξουαλικής βίας σε ιατρική φροντίδα.μπορεί να αποτρέψει τη μόλυνση από τον ιό HIV/AIDS,.καθώς και μια ανεπιθύμητη εγκυμοσύνη.

 

Η εφαρμογή μάς προσφέρει πολύτιμα εργαλεία υποστήριξης, για να αντιμετωπίσουμε ένα περιστατικό έμφυλης βίας. Μέσω αυτής, μπορούμε να ενημερωθούμε για το τι να κάνουμε,.τι να πούμε και τι να αποφύγουμε,.όταν ένα άτομο μας εμπιστεύεται ένα περιστατικό κακοποίησης,.αλλά και να βρούμε υλικό για την εκπαίδευση ομάδων επαγγελματιών πάνω στην έμφυλη βία. Επίσης, η εφαρμογή προσφέρει χρήσιμες πληροφορίες για το Δίκτυο Δομών της Γενικής Γραμματείας Δημογραφικής και Οικογενειακής Πολιτικής και Ισότητας των Φύλων του Υπουργείου Εργασίας και Κοινωνικών Υποθέσεων. Πιο συγκεκριμένα, οι υπηρεσίες που παρέχει η ΓΓΔΟΠΙΦ δωρεάν είναι η τηλεφωνική Γραμμή SOS 15900, που λειτουργεί καθημερινά και όλο το 24ωρο, τα 44 Συμβουλευτικά Κέντρα και οι 19 Ξενώνες Φιλοξενίας.

 

 

Η εφαρμογή μπορεί να χρησιμοποιηθεί είτε σε περιπτώσεις έκτακτης ανάγκης, είτε οποιαδήποτε στιγμή κριθεί αναγκαίο.

 

Μπορείτε κι εσείς να την κατεβάσετε δωρεάν, είτε διαθέτετε κινητή συσκευή με λειτουργικό Android, είτε κινητό με λειτουργικό iOS.

 

#gvbpocketguide #οδηγοςτσεπηςγιατηνεμφυληβια

[email protected]

“I must be a mermaid, Rango. I have no fear of depths and a great fear of shallow living.” Anais Nin