Home / Cozyhome  / Architecture  / Μία φάρμα-ξενώνας στην Αρκαδία από τους Smart Interiors μας ταξιδεύει ορεινά!

Μία φάρμα-ξενώνας στην Αρκαδία από τους Smart Interiors μας ταξιδεύει ορεινά!

Το γραφείο Smart Interiors δημιούργησε έναν πρωτοποριακό χώρο φιλοξενίας, μία μοναδικής αισθητικής φάρμα.

Στα πλαίσια της δημιουργίας ενός πάρκου οικολογικών προδιαγραφών, στην ευρύτερη περιοχή της Τρίπολης, στις Κολλίνες Αρκαδίας, το γραφείο Smart Interiors διαμόρφωσε έναν χώρο φιλοξενίας, στον οποίο οι ιδιοκτήτες του μπορούν να υποδεχτούν τους προσκεκλημένους αλλά και τους φίλους τους.

 

Η φάρμα, εκτός από τους χώρους φιλοξενίας, έχει δική της παραγωγή από τοπικά προϊόντα, κρεατικά και γαλακτοκομικά, αλλά διοργανώνει και δραστηριότητες όπως πεζοπορία, ιππασία κ.α. Σε ένα αγροτουριστικό πλαίσιο, ο χώρος φιλοξενίας εξυπηρετεί πλήθος αναγκών, καθώς περιλαμβάνει άνετο καθιστικό (παλιό παραδοσιακό τζάκι και μεγάλη τραπεζαρία για το πρωινό), πολυτελείς κρεβατοκάμαρες με δικό τους λουτρό, βεστιάριο αλλά και τζάκι. Διατίθεται χώρος cinema για προβολές ταινιών, αλλά και υπνοδωμάτιο για τα παιδιά, με κουκέτες σχεδιασμένες από τους Smart Interiors.

 

 

Το βασικό υλικό που κυριαρχεί είναι το ξύλο στα δάπεδα και τους τοίχους. Τα μπάνια είναι επενδεδυμένα με ιδιαίτερα πλακάκια, που παραπέμπουν σε φυσικά πετρώματα. Μεγάλη φροντίδα έχει δοθεί στις κουρτίνες, καθώς αναδεικνύουν την πολυτέλεια του χώρου αλλά δεν κρύβουν τον έναστρο ουρανό, που προσφέρεται άπλετος στην ορεινή αυτή τοποθεσία. Τέλος, τα σενάρια φωτισμού στους χώρους συνδυάζουν κρεμαστά παραδοσιακά φωτιστικά με κρυφούς φωτισμούς.

 

 

Πρόκειται για μια πρωτοποριακή ιδέα, την οποία υλοποιήσαν σεβόμενοι το όραμα των ιδιοκτητών. Το οικολογικό πάρκο και οι ξενώνες ανοίγουν τις πόρτες τους στο κοινό, και υπόσχονται μια αξέχαστη εμπειρία φιλοξενίας. Οι χώροι και οι εγκαταστάσεις που δημιουργήθηκαν με πάθος και μεράκι αποτελούν όνειρο ζωής για τους δύο επιχειρηματίες. Πρόκειται για μια σημαντική επένδυση στην ευρύτερη περιοχή της Τρίπολης και συγκεκριμένα στο χωριό Κολλίνες, η οποία στοχεύει στην αναβάθμιση του αγροτουρισμού στον τόπο.

 

 

Τα χρώματα αλλά και τα φυσικά υλικά του τόπου δεν μπόρεσαν παρά να αποτελέσουν έμπνευση για την ομάδα των Smart Interiors. Οι υφές αλλά και οι τόνοι του ορεινού τοπίου τους επηρέασαν στην επιλογή υλικών, χρωματικών συνδυασμών, και υφασμάτων. Επέλεξαν λιτές γραμμές με δυνατά υλικά, τα οποία προσφέρουν απλότητα και εργονομία στον χώρο. Τα φυσικά υλικά δημιούργησαν ένα δυναμικό αποτέλεσμα έτσι ώστε οι χώροι να αποπνέουν ζεστασιά και χαλάρωση, εναρμονισμένοι με το ορεινό περιβάλλον.

 

 

Ακόμη να φτιάξετε βαλίτσα; Πάμε βουνό!

 

Φωτογράφος: Manolis Symeonidis Photography

 

Credits:

Έπιπλα: Freskos

Φωτισμός: Samba Eliezer

Κουρτίνες: Καραβασίλης Κουρτίνες

Είδη υγιεινής: Αφοί Δελή

Διακοσμητικά: Collezione Imports Αγουρίδης

Ταπετσαρίες: Architexture

 

www.smartinteriors.gr

[email protected]

Οne quote, my point of view... “Let me live, love, and say it well in good sentences” Sylvia Plath