Home / Cozyhome  / Cozy Meets  / Κώστας Σπαθής: H δημιουργική πλευρά του Α.Ι

Κώστας Σπαθής: H δημιουργική πλευρά του Α.Ι

Ο Κώστας Σπαθής aka Spathumpa μάς χαρίζει τα τελευταία χρόνια τις πιο εντυπωσιακές φωτογραφίες. Πλέον, με το A.I  πηγαίνει ένα βήμα παραπέρα!

Σπούδασε αρχιτεκτονική, αλλά η φωτογραφία τον κέρδισε από την πρώτη στιγμή. Ευτυχώς για εμάς, λοιπόν, ο Κώστας Σπαθής μάς χαρίζει τις πιο εντυπωσιακές εικόνες μέσα από τον προσωπικό λογαριασμό του στο Instagram, @spathumpa, που μετρά πολλές χιλιάδες ακόλουθους.

 

Επαγγελματίας αρχιτέκτονας, λάτρευε τις εικαστικές τέχνες από πολύ μικρός, και εξειδικεύτηκε στη φωτογραφία με drone. Ως μανιώδης οπαδός των νέων τεχνολογιών, εξερευνά και αναπτύσσει συνεχώς νέες τεχνικές, νέους τρόπους δημιουργίας και επεξεργασίας φωτογραφιών. 

 

Τον τελευταίο καιρό ο πειραματισμός του με την Τεχνητή Νοημοσύνη (A.I) τον έχει οδηγήσει στα πιο δημιουργικά μονοπάτια.

 

Έτσι, στις πρόσφατες ψηφιακές εγκαταστάσεις του, βλέπουμε τη Σαντορίνη ντυμένη στα λευκά σε στυλ Gaudi και τον Παρθενώνα μέσα στη θάλασσα, με την Ακρόπολη σε ρόλο εναλλακτικού θαλάσσιου πάρκου.

 

Η οπτική του εξάπτει διαρκώς τη φαντασία μας, δίνοντας στην αρχιτεκτονική ακόμα μεγαλύτερες δόσεις δημιουργικότητας.

 

 

 

 

 

Οι φωτογραφίες του Κώστα Σπάθη χαρακτηρίζονται από απλές γεωμετρίες, άξονες συμμετρίας, σημεία φυγής και ευθυγραμμισμένες θέσεις. Η γεωμετρία στη φύση, τις πόλεις και την καθημερινότητα, είναι η κύρια πηγή έμπνευσης. Κοιτώντας τον κόσμο από ψηλά μεταμορφώνει κάθε σκηνή με μια μοντέρνα φρεσκάδα και χτίζει στιγμές μεταξύ της φύσης και των ανθρώπων.

 

Ο ίδιος καταφέρνει μέσα από τη δουλειά του να εξάπτει διαρκώς τη φαντασία μας και να μας αποδεικνύει το πόσο όμορφη, ποικιλόμορφη και πολύχρωμη μπορεί να φαίνεται η ζωή μας!

 

Κεντρική φωτογραφία: Cοurtesy Kostas Spathis

 

www.spathumpa.com

[email protected]

Οne quote, my point of view... “Let me live, love, and say it well in good sentences” Sylvia Plath