Home / Good Life  / Κρεμμύδια χωρίς δάκρυα; Κι όμως γίνεται!

Κρεμμύδια χωρίς δάκρυα; Κι όμως γίνεται!

Τώρα, μπορούμε να γλιτώσουμε το κλάμα που μας φέρνουν τα κρεμμύδια, όχι με tricks, αλλά με μία νέα ποικιλία!

 

Πόσες φορές δεν ψάξαμε να βρούμε κόλπα, για να αποφύγουμε το έντονο κάψιμο και τα δάκρυα που προκαλούν στα μάτια μας τα κρεμμύδια, κάθε φορά που μαγειρεύουμε;

 

Πλέον, δε χρειάζεται κανένα κόλπο για να καθαρίζουμε κρεμμύδια χωρίς κόκκινα και γεμάτα δάκρυα μάτια. Τα Sunions είναι η νέα ποικιλία κρεμμυδιών, που εξασφάλισε για εμάς η επιστήμη.

 

Πρόκειται για μία ποικιλία, η οποία προέκυψε από γενετικές τροποποιήσεις και δε φέρνει δάκρυα στα μάτια.

 

 

Πώς προέκυψαν τα κρεμμύδια sunions;

Η ονομασία sunion προκύπτει από τις λέξεις sun (ήλιος) και onion (κρεμμύδι). Η συγκεκριμένη ποικιλία προέκυψε έπειτα από 30 χρόνια ερευνών. Δεν έχουν τόσο έντονη γεύση, αλλά πιο γλυκιά, και κυρίως, όταν καθαρίζονται, δε φέρνουν δάκρυα!

 

Όταν κόβονται τα απλά κρεμμύδια αναπτύσσουν μια ιδιαίτερη πτητική ένωση, κάτι σαν αμυντικό μηχανισμό, που προκαλεί στα μάτια μας αυτό το έντονο κάψιμο.

 

Τα sunions, έπειτα από διασταυρώσεις και γενετικές τροποποιήσεις, δεν παρουσιάζουν αυτήν τη χαρακτηριστική ιδιότητα των κρεμμυδιών, κι έτσι υπόσχονται μαγειρική χωρίς δάκρυα!

 

 

Προς το παρόν, καλλιεργούνται μόνο στη Νεβάδα και την Ουάσινγκτον, ενώ κυκλοφορούν σε επιλεγμένα καταστήματα των ΗΠΑ και της Βρετανίας.

 

Πωλούνται με το κομμάτι και η τσουχτερή τιμή τους μπορεί να προκαλέσει… δάκρυα! Ένα πακετάκι των τριών κρεμμυδιών κοστίζει στη Βρετανία 1.80€!

 

 

Κι εδώ προκύπτει το ερώτημα: Nα κλάψω από κρεμμύδι ή από άδειο πορτοφόλι; Η επιλογή δική σας!

 

[email protected]

Οne quote, my point of view... “Let me live, love, and say it well in good sentences” Sylvia Plath