Home / Good Life  / Τα μυστικά για το πιο λαχταριστό burger

Τα μυστικά για το πιο λαχταριστό burger

Αναρωτιέσαι πώς θα καταφέρεις να φτιάξεις το πιο τέλειο burger; Συγκεντρώσαμε για σένα όλα τα μυστικά!

 

Τι είναι αυτό που κάνει ένα burger απολαυστικό; Δεν είναι ένα αλλά ο συνδυασμός όλων των παραμέτρων του. Εύκολα στο σπίτι μπορείς και εσύ να φτιάξεις κάτι λαχταριστό, δίνοντας την κατάλληλη προσοχή σε ορισμένα πράγματα. Ας ξεκινήσουμε με το ψωμάκι. Σου προτείνουμε να διαλέξεις αυτό με σουσάμι, για ένα πιο φρέσκο και νόστιμο αποτέλεσμα. Μη ξεχνάς ότι θα πρέπει να είναι φαρδύτερο από το μπιφτέκι. Προχωρώντας, ίσως στο πιο σημαντικό σημείο, το κρέας.

 

 

Διάλεξε από ένα κρεοπωλείο εμπιστοσύνης, που θα είναι ποιότητος, κατάλληλα κομμένο και με τη σωστή αναλογία λίπους. Μέχρι 20% εδείκνυται για τη συγκεκριμένη περίπτωση. Δώσε βάση στα υλικά που θα χρησιμοποιήσεις. Προσπάθησε να μην το παρακάνεις, αλλά να προσθέσεις αυτά που σου αρέσουν περισσότερο και ταιριάζουν καλύτερα. Τσένταρ, μπέικον, κάποιου είδους σώς, ντομάτα ή καραμελωμένα κρεμμύδια. Πειραματίσου και διάλεξε ότι σου αρέσει, μέσα από μια μεγάλη ποικιλία, για να δημιουργήσεις τον συνδυασμό των ονείρων σου.

 

Σου προτείνουμε και δύο εγγυημένα πετυχημένες συνταγές.

 

Burger συνταγή από Άκη Πετρετζίκη

 

 

Cheeseburger από Αργυρώ Μπαρμπαγύρου

 

Υλικά

  • 4 ψωμάκια για hamburger
  • 4 φετες τυρί τσένταρ
  • 4 φέτες ψημένο μπέικον σε αντικολλητικό σκεύος ή τοστιέρα
  • Για τα μπιφτέκια
  • 400 γραμ. κιμάς μοσχαρίσιος 1 φορά περασμένος στη μηχανή του κιμά
  • μέτριο κρεμμύδι ψιλοκομμένο
  • 1 κ.γλ. σάλτσα Worcestershire (προαιρετικά)
  • 2 κ.σ. κέτσαπ
  • λίγες σταγόνες ξύδι
  • αλάτι
  • φρεσκοτριμμένο πιπέρι
  • Για το γαρνίρισμα
  • φέτες κρεμμυδιού σοταρισμένο ή ψημένο σε αντικολλητικο τηγάνι
  • φύλλα μαρουλιού
  • φέτες ντομάτας

 

Εκτέλεση

Για το ζουμερό cheeseburger βάζουμε σε ένα μπολ όλα τα υλικά για τα μπιφτέκια για burger και τα ζυμώνουμε πολύ καλά. Μοιράζουμε σε 4 μέρη και φτιάχνουμε 4 μπιφτέκια για το cheeseburger.

  • Βάζουμε τα μπιφτέκια σε σχάρα και από κάτω βάζουμε ταψάκι.
  • Τοποθετούμε στην πάνω σχάρα του φούρνου, κοντά στο γκριλ.
  • Ψήνουμε τα μπιφτέκια στο γκριλ για 5′-7′ κάθε πλευρά, ανάλογα πως το θέλουμε ψημένο. Όσο πιο πολύ τα ψήνουμε τόσο πιο πολύ τα στεγνώνουμε. Το ιδανικό ψήσιμο είναι όταν τα ζουμιά του μπιφτεκιού είναι διάφανα.
  • Βάζουμε στο κάθε μπιφτέκι από μια φέτα τυρί.
  • Ψήνουμε για 1′ στο γκριλ, ώσπου να αρχίσει να λιώνει το τυρί.
  • Ανοίγουμε τα ψωμάκια στη μέση και βάζουμε όποια γαρνιτούρα θέλουμε ή και όλες μαζί και βάζουμε επάνω τα ψημένα μπιφτέκια με το λιωμένο τυρί.

[email protected]

"I believe, every day, you should have at least one exquisite moment." -Audrey Hepburn Σινεφίλ, πεισματάρα και υπερβολικά αισιόδοξη. Ονειρεύομαι μια ζωή γεμάτη μόδα και ταξίδια.